Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συνεργασία ΦΡΟΝΤΙΖΩ με ΕΕΑΣΚΠ στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες»



Με χαρά σας ενημερώνουμε για  την επίσημη έναρξη του προγράμματος με τίτλο: «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα», το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & ΑμεΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).
Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με σκοπό: την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, τη διαμεσολάβηση σε φορείς και οργανισμούς της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση συνεργασίας για την υποστήριξη των ατόμων αυτών, την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση της κοινότητας για ζητήματα που αφορούν την ασθένεια της ΣκΠ και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν κτλ
Κεντρική δράση του έργου θα είναι η δημιουργία του «Γραφείου Συνηγορίας για την Αντιμετώπιση ασθενών με ΣκΠ» το οποίο θα λειτουργεί στα γραφεία της ΕΕΑΣΚΠ (Πλ. Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 2, Πάτρα) και θα στελεχώνεται με επαγγελματία ψυχικής υγείας με εμπειρία σε θέματα ΣκΠ.
Μια πρώτη παρουσίαση του έργου και των δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα Αίγλη (Veso Mare) στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το παρόν έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2016.




Συνέδριο για την Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και τα Άτομα με Αναπηρία

Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, στο δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel για την προσβασιμότητα ΑμεΑ.

Το Δελτίο Τύπου του Συνεδρίου Ψυχική Αναπηρία και Δικαιώματα



Συνέδριο «Ψυχική Αναπηρία και Δικαιώματα: Αυτό-εκπροσώπηση και συλλογική έκφραση» 13-14 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Τιτάνια

Συνέδριο με θέμα «Ψυχική Αναπηρία και Δικαιώματα: Αυτό-εκπροσώπηση και συλλογική έκφραση» διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα. http://www.esamea.gr/…/1306-synedrio-psyxiki-anapiria-kai-d…
ΕΣΑΕΑ - ΑΡΧΙΚΗ
www.esamea.gr