Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το Σωματείο μας συμμετείχε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του τμήματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, όπου εγκρίθηκαν 10 θέσεις εργασίας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, νοσηλευτών και γραμματείας) και αναμένονται οι προσληπτέοι να ξεκινήσουν την εργασία τους τον Οκτώβριο 2012.

-         Θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι  ΑμΣΚΠ,  που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου μαζί με ειδικούς (ψυχολόγο, κοιν. Λειτουργό και νοσηλεύτρια).

-         Η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών, υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).

-          Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

-         Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους, όταν θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από την υπηρεσία του Υπουργείου.  

  •  Παρακαλούνται τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε ομάδες δραστηριοτήτων να έρθουν  σε επαφή με το Σωματείο. 
  • Διευρύνεται η ομάδα εθελοντών της ΕΕΑΣΚΠ, και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία με το Σωματείο.

Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, η ΕΕΑΣΚΠ θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στήριξη .
ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν!
Βιώνουμε τη νόσο της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να  ενημερώσουμε σωστά και έγκυρα.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ  ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !

Είμαστε εθελοντές και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα.

Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους, που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας,ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.

Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στο Σωματείο μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ !


Μην ξεχνάτε : όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Χαρά !

Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα της ΕΕΑΣΚΠ στο Facebook : Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας καθώς και από την Ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://eenosims.blogspot.gr/

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σε ΟΛΟΥΣ

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Μαργαρίτα Καραγιώργου

Προσπάθεια ανεύρεσης νέου χώρου...

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00π.μ.-12.00π.μ., στην έδρα του Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ                        Τηλ. – Faχ : 2610422655      e-mail: eenosims@yahoo.gr
 Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.com/
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΕΕΑΣΚΠ με κύριο πρόβλημά της τη στέγαση των γραφείων της. Το ήδη υπάρχον γραφείο μόλις 22 τ. μ. δε βοηθά στο να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται και να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες που διαθέτουν μέσα από τις δράσεις του Σωματείου.
Η προσπάθεια ανεύρεσης νέου χώρου Δωρεάν παραχώρησης από το Δήμο Πατρών , απέβη μέχρι στιγμής άκαρπη και επειδή οι οικονομικές δυνατότητες της ΕΕΑΣΚΠ είναι πενιχρές , δυστυχώς θα παραμείνουμε προς το παρόν στα 22 τ. μ. και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούμε.
Θα παρακαλέσουμε θερμά, αν κάποιος συμπολίτης μας κατέχει χώρο προσβάσιμο και δύναται να τον παραχωρήσει στην ΕΕΑΣΚΠ, να έρθει σε επαφή μαζί μας και να τον ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή και στήριξή του .

Στα 12 μετάλλια η ελληνική συγκομιδή στους Παραολυμπιακούς

 Το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό (κατηγορία F54/55/56) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

Ο Έλληνας αθλητής με βολή στα 27.37μ. (F54), που αποτελεί και την καλύτερη φετινή του επίδοση, κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Σεπέδα Φέλιξ με 28.07μ. (F54), ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Αλεξέι Κουζνέτσοφ με 27.87μ. (F54).

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/578309    http://www.protothema.gr/sports/article

Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές

Στην αρχαιότητα, όταν η επιστήμη της ιατρικής βρισκόταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν υπήρχε η δυνατότητα θεραπείας πολύπλοκων ασθενειών, η αντιμετώπιση των φλεγμονών, των λοιμώξεων και των μολύνσεων αποτελούσε την καθημερινότητα, αλλά και το όριο των γιατρών. Μπορούσαν τουλάχιστον να βασιστούν στο οπλοστάσιο της φύσης, καθώς δεκάδες φυτά χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις μολύνσεων, λοιμώξεων και φλεγμονών.

Παρέμβαση για τα φάρμακα

Το υπουργείο Υγείας παρεμβαίνει στο θέμα των φαρμάκων, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς. Όπως δήλωσε στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, ο ΕΟΠΥΥ θα αγοράζει τα φάρμακα από τις φαρμακοβιομηχανίες, σε χαμηλότερες τιμές και θα τα παρέχει με πίστωση στους φαρμακοποιούς. Ο κ. Σαλμάς, είπε επίσης, ότι αύριο το υπουργείο, θα δώσει στη δημοσιότητα και το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των χρεών, στους φαρμακοποιούς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ. Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο Δημαρχείο Πύργου,
τηλέφωνο 2621362415,
κυρίες Παπαχριστοπούλου Γιώτα και Αφροδίτη Ράλλη
(εργάσιμες ημέρες και ώρες)
ΑΛΛΑ
μπορείτε να ρωτάτε ό,τι θέλετε και στα τηλέφωνά μου

698.698.798.2 (σύνδεση Cosmote)
697.257.360.2 wats up
που διανυκτερεύουν!...
 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ , ΕΚΑΤΟ ΤΣΑΝΤΕΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙΑ.

ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

1. τετραδια-1.085 τεμαχια
2. μπλοκ ζωγραφικης- 164 τεμαχια
3. τετραδια μουσικης- 33 τεμαχια
4. χαρακες (σετ)- 49

Πανελλαδικό Μέτωπο για την Υγεία με πρωτοβουλία του ΙΣΑ

Η δημιουργία ενός Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, το οποίο θα αποτελείται από συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς χρηστών υγείας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των συνταξιούχων του Δημοσίου, των ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
http://tvxs.gr/news/ellada/panelladiko-metopo-gia-tin-ygeia-me-protoboylia-toy-isa

Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας έως την Τετάρτη, αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Επαναλειτουργεί ο ΣΟΨΥ Πατρών

O Σύλλογος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ότι μπορούν να προσέρχονται για την υπογραφή συμβάσεων από Δευτέρα 10/9/2012 και ώρα 15:00μ.μ με 21:00μ.μ μέχρι και την Τετάρτη 12/9/2012 και ώρα 15:00μ.μ με 21:00μ.μ.

Με μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών συνομίλησε ο Α. Σαμαράς

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας παρέδωσε στον πρωθυπουργό έναν φάκελο με τα αιτήματα τους μεταξύ των οποίων να μην καταργηθούν και τα επιδόματα τους. Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί.

Το Υπουργείο ταλαιπωρεί ξανά τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων

Σε κωλυσιεργία του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών οφείλεται η καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου - Αυγούστου σε δικαιούχους του Δήμου Πατρέων, όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει έγκαιρα όλη την προετοιμαστική διαδικασία και εναπόκειται στο Υπουργείο η κατανομή των σχετικών πιστώσεων.
Πάντως, οι έως τώρα πληροφορίες κατατείνουν ότι η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει περί τα τέλη του μήνα.

«Συγκρότηση Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.»

Το πρόβλημα της έλλειψης των ιατρών, κυρίως ειδικοτήτων νευρολόγων, ψυχιάτρων και καρδιολόγων, στο οποίο οφείλεται και το μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων που εκκρεμούν, θα αντιμετωπιστεί άμε
σα με τις δρομολογηθείσες διαδικασίες περαιτέρω διεύρυνσης του Ειδικού Σώματος με ένταξη:
-και άλλων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από όλους τους νομούς,
-ιατρών του Ε.Σ.Υ.,
-ιατρών άλλων Φ.Κ.Α. καθώς και ιδιωτών ιατρών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ανωτέρω ένταξης (επιλογή - εκπαίδευση – πιστοποίηση), θα πρέπει συνεργατικά όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν στη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α. από κοινού να συνδράμουν για τον άμεσο εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης.

Τα εικονικά φάρμακα «κουρδίζουν» το ανοσοποιητικό

Σε πρώτη ανάγνωση το φαινόμενο placebo δεν φαίνεται να έχει πάντα νόημα. Αν κάποιος πάσχει από μια ήπια λοίμωξη θα αναρρώσει εξίσου καλά σε περίπτωση που λάβει ένα φάρμακο το οποίο περιέχει δραστική ουσία ή απλώς ένα χάπι που περιέχει… ζάχαρη. Αυτό μαρτυρεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να αναρρώσει χωρίς έξωθεν βοήθεια σε κάποιες περιπτώσεις – άρα για ποιον λόγο να καταπιεί ένα… ζαχαρούχο χάπι;