Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

Στο Πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων και με μήνυμα Αγάπης και Αλληλεγγύης , η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Χριστουγεννιάτικο Bazaarτην Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 από τις 10.00 π. μ. έως τις 8.00μ.μ. στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα.

Σας προσκαλούμε με χαρά όλους και σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε εορταστικές ευχές και να διαλέξετε από τα προϊόντα και είδη, που με αγάπη και ευαισθησία προσέφεραν τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας στο εθελοντικό μας έργο και σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ "ΑΣΤΗΡ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ BAZAAR ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ.
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!
 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Κάποιες φορές είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιείς τα ίδια όπλα που στρέφονται εναντίον σου και να απαιτήσεις τα αυτονόητα

https://www.facebook.com/notes/

Κάποιες φορές είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιείς τα ίδια όπλα (νόμους) που στρέφονται εναντίον σου και να απαιτήσεις τα αυτονόητα.

Η ελληνική κυβέρνηση  επανειλημμένα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, καταδικάστηκε για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλοεθνών. Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνει κάτι αντίστοιχο και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της?     


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.
Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.

Δωρεάν Φαγητό ανά Νομό

Οι διαπιστώσεις που μπορούμε να κάνουμε για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι πολλές. Μια από αυτές, η βασικότερη είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που και στους καιρούς της 'αφθονίας' δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια. Παρακάτω σας παρέχουμε πληροφορίες ανα νομό σχετικά με το πού μπορείτε να απευθυνθείτε.
http://helping.gr/8DE911D1.el.aspx 

Πρόγραμμα Περίθαλψης για Ανασφάλιστους και σε Συμβεβλημένους Γιατρούς και εργαστήρια

Διετές πρόγραμμα περίθαλψης για Ανασφάλιστους μέσω του οποίου θα καλύπτονται κάθε χρόνο 160.000 ατομα χωρις ασφάλιση, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλη, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών που δεν είναι ασφαλισμένοι.
http://www.dikaiologitika.gr/ 

Διευκρινίσεις για την καταληκτική ημερομηνία άρνησης δωρεάς οργάνων

Οποιαδήποτε στιγμή ένας πολίτης το επιθυμεί θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στη μετά θάνατον δωρεά οργάνων, ξεκαθαρίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ως «καταληκτική ημερομηνία υποβολής έγγραφης δήλωσης άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον η 12η Δεκεμβρίου 2012».

Η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει η ισχύς του άρθρου 9, του νόμου 3984 περί Εικαζόμενης Συναίνεσης, όπως αναφέρει ο ΕΟΜ, προσθέτοντας ότι ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί κάποιος να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.

Χαράτσι ΔΕΗ- παραμένει στο λογαριασμό

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι ) αντισυνταγματική. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αναγγείλει ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, στο μεσοδιάστημα ωστόσο έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη για το χαράτσι. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ

«ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
«ΑΝΤΙΣΤΙΓΜΑ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.00 – 09.30: Προσέλευση – Εγγραφές
09.30 – 10.00: Χαιρετισμοί – Καλωσόρισμα

10.00 – 10.20: «Η σημασία της Ψυχικής Υγείας και του Στίγματος για την κοινότητα»
Σβίγγου Ευτυχία, Υγειονολόγος Τ.Ε.– Ιατρός Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε.

10.20 – 10.40: «Το Στίγμα στην παιδοψυχιατρική»
Γιαννακοπούλου Μαρία, Παιδοψυχίατρος

10.40 – 11.00: «Στίγμα και Ειδικοί Ψυχικής Υγείας»
Μανωλέσος Γεώργιος, Ψυχίατρος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

11.00 – 11.30: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ( καφές ).

11.30 – 11.50: «Παράγοντες που έχουν δημιουργήσει το Στίγμα»
Παξινός Θεόδωρος, Ψυχολόγος – Ομάδα Δράση «Αντιστίγμα».

11.50 – 12.10: «Η σημασία της αγωγής στην Κοινότητα»
Κορακά Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός - Οικογενειακή θεραπεύτρια

12.10 – 12.30: «Οι Σύλλογοι της Ψυχικής Υγείας ( Σ.Ο.Ψ.Υ.)
Κρανιά Ειρήνη, Ψυχολόγος Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας

12.30 – 13.00: Κλείσιμο Ημερίδας

Συντονιστική Επιτροπή:
Σαμαντά Διονυσία, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε.
Λάμπος Θεόδωρος, Προϊστάμενος Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κ. Μέριμνας της Περιφ. Ενότητας Αχαϊας
Τριανταφύλλου Αγγελική, Πρόεδρος Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας
Μανωλέσος Γεώργιος, Ψυχίατρος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Σβίγγου Ευτυχία, Υγειονολόγος Τ.Ε.– Ιατρός Δ/νση Δημ. Υγείας και Kοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε.
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Δ.Ε. – Ομάδα Ελέγχου Υλοποίησης Δράσης: Κωνσταντοπούλου Αναστασία
Γαρουφαλής Νικόλαος
Ζαχαροπούλου – Στούμπου Αδαμαντία
Πυλαρινός Νικόλαος
Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Προεδρείο Ημερίδας:
Εκπρόσωποι Σ.Ο.Ψ.Υ. και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας