Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.Ε. ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντώνιος Χαροκόπος με στελέχη του προγράμματος Συνηγορίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Κατά τη σύσκεψη συμφώνησαν την προώθηση της συνεργασίας για την περαιτέρω ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος για τη νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης, στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της , το έργο του Συλλόγου και του Προγράμματος μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Υπηρεσιών Υγείας και Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το Γραφείο Συνηγορίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνικής Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατα Πλάκας Στη Δυτική Ελλάδα