Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

15 Φεβρουαρίου,παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου!!!


ΕΕΑΣΚΠ - ¨ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ¨

Η ΕΕΑΣΚΠ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών και στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο θα παρευρίσκεται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Γεωργίου από το πρωί στις 10.00 μέχρι το απόγευμα στις 17.00. και θα προβεί σε συλλογή ειδών ,όπως τροφίμων και υποδημάτων για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων και της Δημοτικής Ιματιοθήκης του Δήμου Πατρών.
Σας περιμένουμε όλους όσους μπορούν να προσφέρουν λίγα τρόφιμα , ένα ρούχο ή ένα παιχνίδι για την Τράπεζα Τροφίμων και τη Δημοτική Ιματιοθήκη με το σύνθημα «ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ» !
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας την Κοινωνική Αγάπη και την Προσφορά, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με δύναμη και ελπίδα !
Μπορούμε να χαρίσουμε το χαμόγελο σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και να γεμίσουμε την ψυχή μας με χαρά !
«ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
γιατί
"ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ"
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στη Βουλή
http://www.zougla.gr/greece/article/ekso-apo-to-ip-ikonomikon-i-sinomospondia-amea

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας

Ο υπουργός Εργασίας θα συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο νέο νομοσχέδιο,προβλέπεται η συμμετοχή ιατρών του ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικες επιτροπές αναπηρίας αλλα και την παραταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης.

Συγκεκριμένα προβλεπεται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να συμμετεχουν στις υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας επαναχορήγηση της αναπηρικής σύνταξης σε όσους έχει διακοπεί όσο περιμένουν να εξεταστούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας για να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας με αυτό που τους είχε χορηγηθεί η αρχική σύνταξη

Η ρύθμιση αναφέρει οτι στις περιπτώσεις επανεξέτασης συνταξιοδοτικών αποφάσεων λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμούν στα ΚΕΠΑ για ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για 6 μήνες με το ίδιο ποσό που έπαιρναν πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν κριθεί από την υγειονομική επιτροπή αναπηρίας με ποσοστό άνω του 67%.
Εάν μετά τη γνωμάτευση κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν το ίδιο ποσοστό ή μικρότερο από αυτό με το οποίο συνταξιοδοτήθηκαν, οι αχρεωστήτως παροχές αναζητούνται άτοκα διά συμψηφισμού με μηνιαία κράτηση 20% από τυχόν χορηγούμενες παροχές.
Εάν δεν χορηγούνται, αναζητούνται με τη διαδικασία του ΚΕΔΕ. Η ισχύς της διάταξης λήγει στις 31/10/2013. http://www.newsitamea.gr/

Επιστολή-παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΑΕΔ

Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών για ανέργους, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις που έκανε στον ΟΑΕΔ ο Συνήγορος του Πολίτη, με σκοπό την διευκόλυνση όσων έχουν λάβει δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. http://www.newsbeast.gr/

Βιβλιάριο ΙΚΑ θεώρηση 2013

Δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014
Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας σε καθένα από τους επιδοτηθέντες ανέργους, με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η διοίκηση του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013. Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για όσους έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα.

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Ασφαλιστική κάλυψη ασφαλισμένων και επιδοτηθέντων ανέργων

Δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013 καθώς επίσης και όσων τους έχει χορηγηθεί η ασφαλιστική ικανότητα επ΄ αόριστο http://www.taxheaven.gr/

Κρατήσεις ΙΚΑ χωρις τις μειώσεις συντάξεων

Με βάση υψηλότερες από τις καταβαλλόμενες συντάξεις εξακολουθεί το ΙΚΑ να διενεργεί κρατήσεις για την υγεία, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αντιστοιχούν στο 4% της κύριας σύνταξης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.
http://www.dikaiologitika.gr

Πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία στην Δυτική Αττικη

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΡΓΑΞΙΑ» υλοποιεί πρόγραμμα για ατομα με αναπηρία πανω απο 50% στην Δυτική Αττικη
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης:
«Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων στους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού»
η οποία εντάσσεται στη Δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες»
της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών»,
του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»
που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

http://www.newsitamea.gr/ 

Βιβλιάριο υγείας για άνεργους με 100 μέρες επίδομα ανεργίας

Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας για την ανανεωση του βιβλίαριου υγείας σε ανέργους που λαμβάνουν , με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013. Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για όσους έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014  http://www.newsitamea.gr/

Δέσμευση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά με την ΕΣΑμεΑ

Σε διαδήλωση ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους στη Βουλή εξελίχθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο οποίος όμως ζήτησε περαιτέρω πίστωση χρόνου ενώ οι απαντήσεις του στα αιτήματα της ΕΣΑμεΑ κρίθηκαν μη ικανοποιητικές. https://www.facebook.com/esamea.ncdp

Προνοιακά Επιδόματα προβλήματα με τις πληρωμές από τους δήμους

Προβλήματα στη διαδικασία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δήμους οι οποίοι δεν έχουν ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του 2013 .

Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να εισπράξουν τα προνοιακα επιδόματα αν και τα συγκεκριμένα ποσά είναι εγκεκριμένα και πιστωμένα στους σχετικούς κωδικούς.

Για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία καταβολής τους θα πρέπει οι δήμοι όχι μόνο να έχουν λάβει απόφαση στο δημοτικό τους συμβούλιο τους για την έγκριση προϋπολογισμού, αλλά αυτός να έχει πάρει και την τελική έγκριση από την περιφέρεια.

Η σχετική εμπλοκή με τα προνοιακά επιδόματα δημιουργήθηκε μετά από εγκύκλιο που έχει σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες .

Με δεδομένο ότι το σχετικό πρόβλημα έχει εμφανιστεί σε αρκετούς δήμους αναμένεται από το υπουργείο Εσωτερικών να εκδοθεί νέα ερμηνευτική εγκύκλιος. http://www.newsitamea.gr/

Εφιαλτική για την αναπηρική οικογένεια..κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών…

Η σκέψη και μόνο κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων μικροοφειλετών φαντάζει εφιαλτική και άδικη για κάθε ελληνική οικογένεια που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για την επιβίωσή της. Δεν θα δεχτούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπος ούτε ένας πολίτης με αναπηρία με την κατάσχεση μισθού σύνταξης ή περιουσιακού του στοιχείου λόγω οφειλών του στο δημόσιο. http://www.newsitamea.gr/

Παράταση Απογραφής συνταξιούχων Τομέων του ΟΑΕΕ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ενημερώνει για την παράταση απογραφής σε ορισμένους τομείς, μέχρι και τις 22/2/2013.

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους συνταξιούχους του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) και του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ), ότι παρατείνεται η διενέργεια απογραφής στις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, με φυσική παρουσία και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ δι’ αντιπροσώπου μέχρι και τις 22/2/2013.

Λεπτομέρειες της απογραφής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση μπορούν να αναζητηθούν από το site του Οργανισμού. http://www.newsitamea.gr/

Δελτίο Μετακίνησης AMEA Άτομα με Αναπη­ρίες

πηγή http://www.newsitamea.gr 
ΑΡΘΡΟ 2
1. Το Δελτίο Μετακίνησης για όσους είναι μόνιμοι κά­τοικοι του κατά περίπτωση Νομού, χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας.

Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστη­μα που αναγράφεται κατά την έκδοση του, δηλ. για το έτος 2012 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος 2013 απαιτείται για να εκδοθεί ή νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του.

2. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν στην Υπηρεσία γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών (Π.Δ/ τος 611/1977, του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19/τ. Α’) άρθρου 166, Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ. Α’) άρθρων 165 και 167 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητι­κών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» -ΙΚΑ, Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.) καθώς και των Υγειονομικών Επιτροπών του άρθρου 6 του Ν. 3863/2010 (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) στην οποία θα αναγράφεται απαραίτητα το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 67%. Στη Ν.Α. Λαρίσης πέ­ραν των ανωτέρω γνωματεύσεων γίνονται δεκτά και τα έντυπα κάρτας αναπηρίας (προσωρινής ή ισόβιας) από τις Α’/θμιες και Β’/θμιες Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΠΕΠΑ-ΔΕΠΑ) του Π.Δ/τος 210/1998 (Α” 169).

Μεγάλη ζήτηση το 2013 για τον «θεραπευτικό τουρισμό»

Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν «τουρισμό ευεξίας», ο «θεραπευτικός τουρισμός» και ο τύπος ολιστικής ιατρικής Αγιουρβέδα αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση μέσα στο 2013, σύμφωνα με έκθεση που παρακολουθεί την παγκόσμια βιομηχανία.

Τα γυμναστήρια, οι πισίνες και τα σπα υπάρχουν στους χώρους των περισσότερων ξενοδοχείων, αλλά οι διεθνείς αλυσίδες και τα ξενοδοχεία μπουτίκ θα ενισχύσουν τις προσφορές τους προσθέτοντας υπηρεσίες όπως γυμναστική στο δωμάτιο, προγράμματα ύπνου, οργανωμένες διαδρομές τζόγκινγκ και μενού με προϊόντα χωρίς γλουτένη και για χορτοφάγους.

«Τα ξενοδοχεία συνειδητοποιούν ότι όσο ταξιδεύουν οι άνθρωποι θέλουν να παραμένουν υγιείς», είπε στους δημοσιογράφους η Σούζι Έλις, πρόεδρος της εταιρείας SpaFinder Wellness, που συντάσσει την ετήσια έκθεση πρόβλεψης των τάσεων.

Κάποιες αλυσίδες αμερικανικών ξενοδοχείων θα εντάξουν στις παροχές τους διαδρομές τζόγκινγκ με τη συνοδεία υπαλλήλου υποδοχής ξενοδοχείου, ενώ άλλα θα εγκαινιάσουν δωμάτια σχεδιασμένα για «ευ ζην» με αρωματοθεραπεία, καθαρισμό του αέρα ή φωτοθεραπεία για αφύπνιση.

http://www.newsitamea.gr 

Η ΕΣΑμεΑ ζητά επείγουσες αλλαγές για συντάξεις, ΕΚΑΣ, δώρα σε ΑμεΑ

Προτάσεις επί του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση, βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» κατέθεσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. Πρόκειται για προτάσεις για την άρση των αδικιών των συνταξιούχων και εργαζομένων με αναπηρία.

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι με αναπηρία είναι αυτοί που δεν έχουν προστατευτεί από τις μειώσεις προηγούμενων εφαρμοστικών νόμων, και ως εκ τούτου έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Οι προτάσεις αναλυτικά http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=4234&MMN_position=20%3A20&thms=4&ns_news=1