Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Οχι" στις περικοπές επιδομάτων λένε τα Α.Μ.Ε.A.

Τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας διαβίωσης θα αποτελέσει για τα Α.Μ.Ε.Α. το σχέδιο περικοπής και των αναπηρικών επιδομάτων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των αναπήρων, κ. Γ. Βαρδακαστάνης.

Συνάντηση Στουρνάρα με τη Συνομοσπονδία Αναπήρων

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας έκανε λόγο για εξαθλίωση των αναπήρων, οικονομική γκιλοτίνα και τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας διαβίωσής τους, που θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στα Ιδρύματα, ενώ το κράτος θα πληρώσει περισσότερα χρήματα για την ιδρυματική περίθαλψή τους.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/401375/sunadisi-stournara-me-ti-sunomospondia-anapiron/

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αναπηρία θα αγωνιστούν για να μη γίνει η Ελλάδα ανοιχτός κοινωνικός καιάδας.


Σήμερα 21 Αυγούστου, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε διαδοχικά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Η αντιπροσωπεία της
Ε.Σ.Α.μεΑ παρουσίασε και στους δύο Υπουργούς, την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λαμβάνουν χαρακτηριστικά σκληρής ανθρωπιστικής κρίσης για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ. Ζήτησαν και από τους δύο Υπουργούς να υπάρξει ουσιαστική προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από την κρίση, και τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που σχεδιάζονται αυτή την περίοδο να μην λειτουργήσουν ως κοινωνική γκιλοτίνα, ως προκρούστια κλίνη των ελάχιστων παροχών που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος για κάποιες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία.
Παρουσίασαν στους Υπουργούς την σκληρή και επώδυνη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στα ιδρύματα, την κοινωνική ομηρία που βιώνουν οι χρονίως πάσχοντες όταν δεν μπορούν να έχουν κάτω από συνθήκες ομαλότητας τα φάρμακά τους και τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται σχεδόν καθημερινά, την αγωνία και τον τρόμο που βιώνουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά με βαριά αναπηρία για την τύχη των κέντρων στήριξης τα οποία ψυχορραγούν.

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλής με θέμα την προστασία των επιδομάτων πρόνοιας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3116.html 

Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση ο βουλευτής αναφέρει ότι «ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν σε χιλιάδες αναπήρους και στις οικογένειές τους οι περιρρέουσες πληροφορίες για την τύχη των επιδομάτων αναπηρίας της Πρόνοιας. Στο βωμό της ανεύρεσης των 11.5 δις που απαιτεί η Τρόικα προκειμένου να βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, κινδυνεύουν από ότι λέγεται ακόμα και τα επιδόματα της αναπηρίας. Το επίδομα αναπηρίας σε καμία των περιπτώσεων, ακόμα και στα πλαίσια της πιο ακραίας και επιθετικής νεοφιλελεύθερης λογικής, δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα. Το επίδομα αναπηρίας θεσπίστηκε για να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες και επιπτώσεις που φέρει στη ζωή του προσώπου με αναπηρία, αλλά και στην οικογένειά του το κενό που δημιουργεί στις δυνατότητες του ανθρώπου αυτή του η ιδιαιτερότητα.