Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

What's Your Motto? World MS Day 2013
Γράψε και κοινοποίησε το σύνθημα που σου δίνει δύναμη για την ζωή με την Πολλαπλή Σκλήρυνση
World MS Day is May 29th! Share your motto with MS : http://mymotto.worldmsday.org/en
What's Your Motto? World MS Day 2013
www.youtube.com
Οι επιχειρηματίες με αναπηρία κατακτούν την οικονομική αυτοδυναμία και δημιουργούν θέσεις εργασίας
Διημερίδα 18-19/5 στη Νίκαια από τον Σύλλογο ατόμων και Φίλων με Αναπηρία και άλλων Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τα δικαιώματα των πολιτών – Εισαγωγή ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ιθαγένεια του 2013 ανακοινώνει τις εξής δράσεις που θα αναλάβει η Κομισιόν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία των περισσότερο ευάλωτων στην ΕΕ με εισαγωγή μιας ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας αναγνωριζόμενης αμοιβαία σε όλη την ΕΕ, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι 80 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα οφέλη που απορρέουν από τις εθνικές κάρτες και ενίσχυση των δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως παιδιών και ευάλωτων πολιτών, όταν είναι ύποπτοι ή κατηγορούνται για τέλεση εγκλήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της έκθεσης της ΕΕ για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια το 2013, πρότεινε 12 δράσεις σε 6 τομείς για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή.

Αυτόν τον μήνα δεκάδες χώρες σε όλο τον πλανήτη έχουν αναλάβει να πληροφορήσουν τον κόσμο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλιώς πολλαπλή σκλήρυνση, μια ασθένεια που προσβάλει 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Στην προσπάθεια αυτή στρέφεται και η ASAP Science που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στο video που ακολουθεί τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη ασθένεια και ποια είναι τα συμπτώματα της.


ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.
Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
Το φετινό της θέμα είναι: Γεφυρώνοντας το χάσμα: Από την τεκμηρίωση στην πράξη.

ΣΠΟΤ ΕΕΑΣΚΠ-ΠΟΑμΣΚΠ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΠ 2013

https://www.facebook.com/photo.php?v=595924127099121

ΕΕΑΣΚΠ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ 29 ΜΑΙΟΥ 2013 by Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας (Notes) on Saturday, May 11, 2013 at 6:15pm Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης World MS Day 29 Μαΐου 2013

 Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης  2013  επικεντρώνεται στους νέους.
Σε μια εποχή όπου οι νέοι μπορεί να αρχίζουν νέα καριέρα, σχέσεις και να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το να διαγνωσθεί με μια χρόνια και δυνητικά μη ιάσιμη νόσο, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση τους οδηγεί  να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τη ζωή και τους στόχους τους.

Η φετινή εκστρατεία ζητά από τους νέους, από όλο τον κόσμο  να μοιραστούν τα συνθήματα που τους δίνουν δύναμη ακόμα και τις πιο δύσκολες εποχές και να ανακαλύψουν πώς έχουν προσαρμοστεί στις προκλήσεις της ζωής με MS.
Κάθε εβδομάδα καθ 'όλη τη διάρκεια του Μαΐου, οι νέοι άνθρωποι θα μοιράζονται τα συνθήματα  τους  για τις προσωπικές ιστορίες τους, τα εμπόδια που έχουν ξεπεράσει, συνθήματα που τους δίνουν δύναμη και ελπίδες  για το μέλλον, συνθήματα για τη διατήρηση σχέσεων με τους φίλους και την οικογένεια.

Ζητούν από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας WMSD , να μοιραστούν τα δικά τους συνθήματα για τη ζωή γύρω από τρία θέματα: την ταυτότητα, τις σχέσεις και το μέλλον.
Μοιραστείτε το σύνθημά σας εδώ: http://mymotto.worldmsday.org/en

Mπορείτε να κάνετε και το εξής :

Ο καθένας έχει συνθήματα που χρησιμοποίησε για να  ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.
Για την Παγκόσμια Ημέρα MS, ας γράψουν τατουάζ το σύνθημά τους στο σώμα, τα πρόσωπά τους ή σε ένα κομμάτι χαρτί και να το ανεβάσουν σε μια φωτογραφία στο Facebook ή το Twitter , ή το Pinterest.

Δείτε εδώ : http://www.worldmsday.org/wordpress/about-world-ms-day/

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ  ή ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ





Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η φετινή εκστρατεία για την MS DAY 2013 θα επικεντρωθεί στους νέους που με τη διάγνωσή τους με ΣΚΠ , οδηγούνται να επαναξιολογήσουν τα σχέδια και τους στόχους στη ζωή τους. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες. Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν τη ΣΚΠ. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η ΣΚΠ και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.


Θεραπεία για την Κατά Πλάκα Σκλήρυνση από τρεις Κύπριους επιστήμονες

πηγή http://www.e-afipnisi.gr

Η εταιρία, PALUPA Medical Ltd., είναι εταιρία εκκολαπτηρίου (Helix incubator) και έχει συσταθεί για την αποπεράτωση ενός πρωτοποριακού και καινοτόμου ερευνητικού προγράμματος για την θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ) και συνεχίζει τις δραστηριότητες ως μια εταιρία έρευνας και καινοτομίας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα αφορούσε κλινική μελέτη για διαπίστωση της ασφάλειας και της θεραπευτικής επίδρασης ενός διατροφο-φαρμακευτικού σκευάσματος για την ασθένεια αυτή. Το σκεύασμα έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου από ομάδα τριών Κυπρίων επιστημόνων (Δρ Πατρίκιος Ι., κ. Λουκαϊδης Γ. και Δρ Παντζαρής Μ.), και παραχθεί σύμφωνα με μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπευτικής φιλοσοφίας και προσέγγισης, τα συστήματα ιατρικής (systems medicine), διαμέσου συστημάτων βιολογίας. Μια ολιστική μέθοδος, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται για τη θεραπεία της χρόνιας  αυτής αθεράπευτης ασθένειας.

Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα




Σε διαθεσιμότητα και λόγω ασθένειας!


Άρχισαν τα όργανα όπως φαίνεται και για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση με νόμο που προωθεί επιχειρεί να δημιουργήσει εκείνο το νομικό πλαίσιο ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σχόλιο του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Εκατοντάδες άνθρωποι με πολύ σοβαρές αναπηρίες (παραπληγίες και τετραπληγίες) εργάζονται εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή νομοθεσία. Τώρα όμως, πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ενδεχόμενες επιπλοκές που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους; Πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη κατάκλιση που χρειάζεται πολύ περισσότερο από ένα μήνα μέχρι να κλείσει; Πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο κάταγμα που χρειάζεται αρκετούς μήνες;
Τόσα χρόνια το διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικαλιστών ήταν άλλα αντί άλλων. Τώρα, ήρθαν τα δύσκολα και θα αντιμετωπίσουμε από την αρχή τα προβλήματα που δημιουργεί μια κοινωνία που δεν καταλαβαίνει ούτε από παράλυση, ούτε από παραπληγία ούτε από τετραπληγία.

Voucher της «Ντροπής» και όχι της «Υγείας» το νέο Δήθεν Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης για Ανασφάλιστους Πολίτες


Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας περί «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης στην ΠΦΥ» για ανασφάλιστους πολίτες αποτελεί όνειδος για την σημερινή ιατρική πραγματικότητα. Η υπόσχεση 2-3 κλινικών εξετάσεων, η δυνατότητα ενός πλημμελέστατου εργαστηριακού ελέγχου και η χρονική διάρκεια προσδιορισμού του δικαιώματος στους 4 μήνες, προκαλούν στον ιατρικό κόσμο βαθειά αγανάκτηση για την κοροϊδία που γίνεται εις βάρος των ανασφάλιστων, της ζωής και της υγείας τους.



Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Κρόκος Κοζάνης: «Θησαυρός» για την υγεία!


Προμηθευτείτε, λοιπόν, τον κρόκο Κοζάνης και χρησιμοποιήστε τον στα φαγητά, στα γλυκά και στα ροφήματά σας. Είναι ιδανικός για φαγητά όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το αρνί, τις ψαρόσουπες και τα όσπρια, ενώ παράλληλα ταιριάζει σε γλυκά, όπως το κέικ, το παγωτό και το τσουρέκι. Μπορεί να προστεθεί στο νερό, στο γάλα και στο τσάι, χαρίζοντας το λεπτό του άρωμα και τη πικάντικη γεύση του. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού και σε μεγάλες ποσότητες θεωρείται τοξικός για τον οργανισμό.

Η δοσολογία πρέπει να είναι μικρή και διαφοροποιείται σε κάθε συνταγή, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται (πικρίζει) η γεύση των φαγητών. Ο κρόκος σε σκόνη προστίθεται στο φαγητό διαλυμένος σε νερό. Τα στίγματα μουλιάζουν σ’ ένα φλιτζάνι νερό 1 ώρα πριν το μαγείρεμα και προστίθεται στο φαγητό, είτε μαζί με το νερό, είτε μόνο το νερό αφού σουρωθεί. Ακόμη μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην ζαχαροπλαστική, στην ποτοποιία αλλά και στην τυροκομία.

Όσον αφορά στην κατανάλωση ροφημάτων κρόκου κοζάνης όταν ο κρόκος είναι σε στίγματα, υπολογίζουμε 10-12 στίγματα για κάθε φλιτζάνι του τσαγιού ρόφημα. Όταν ο κρόκος είναι σε σκόνη χρησιμοποιούμε μισό από το φακελάκι των 0,25g για κάθε φλιτζάνι του τσαγιού. Η σκόνη δεν χρειάζεται μούλιασμα, αλλά προστίθεται κατευθείαν στα ροφήματα ή το νερό.

Η συστηματική ένταξη του κρόκου κοζάνης συστήνεται καθημερινά είτε στη μαγειρική είτε σε μορφή ροφημάτων, έτσι ώστε να αυξηθεί η αντιοξειδωτική πρόσληψη, η οποία αποτελεί ασπίδα προστασίας για την υγεία.

«Παράταση της απογραφής των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής ενόψει της ενσωμάτωσης του Ταμείου στο ΙΚΑ»


«Παράταση της απογραφής των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ που
ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής ενόψει της ενσωμάτωσης του Ταμείου
στο ΙΚΑ»
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνει ότι στο
πλαίσιο της απογραφής που πραγματοποιείται φέτος – για πρώτη φορά – στον
ΟΠΑΔ και για το σύνολο των ασφαλισμένων του Δημοσίου, έχει ολοκληρωθεί
μέχρι σήμερα η ταυτοποίηση του 50% των δικαιούχων του, δηλαδή περίπου
587.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων.
Μέχρι σήμερα, επίσης, έχουν ήδη διαγραφεί 37.327 βιβλιάρια ασθενείας για τα
οποία διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις παροχής τους
(π.χ. θάνατος κυρίως ασφαλισμένων, ενηλικίωση τέκνων κ.λπ.)
Ωστόσο, για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια
Αττικής και που υποχρεούνται να προσέλθουν στο μοναδικό μέχρι σήμερα σημείο
εξυπηρέτησης, αυτό της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΑΔ, έχουν διαπιστωθεί
φαινόμενα μακράς αναμονής και ταλαιπωρίας.

Ηδη το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε - και ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες
– μια σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, την ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και τη
διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τις
δομές του ΙΚΑ στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Έτσι δίνεται μια οριστική λύση στο
πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Δημοσίου, παράλληλα δε
προκύπτει και μια σημαντική εξοικονόμηση από ενοίκια και λοιπές λειτουργικές και
διοικητικές δαπάνες. Και για αυτό ακριβώς το λόγο, δεν απαιτείται ορισμός νέας
διοίκησης (προέδρου και μελών ΔΣ) στον ΟΠΑΔ, καθώς οι σχετικές αρμοδιότητες
θα ασκούνται πλέον από τη διοίκηση του ΙΚΑ.
Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί η παραπάνω ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και η
μετάβαση στο νέο σύστημα εξυπηρέτησης από το διευρυμένο δίκτυο των
καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Αττική (τουλάχιστον 25 σε πρώτη φάση),
αποφασίστηκε από το υπουργείο Εργασίας – και μόνο για τους ασφαλισμένους
του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και
υποχρεούνται να προσέλθουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ – η
παράταση απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων τους έως και την
31/10/2013. Για τους λοιπούς ασφαλισμένους παραμένουν σε ισχύ οι
προηγούμενες προθεσμίες.
http://www.newsitamea.gr
Δωρεάν Πρόγραμμα Υπηρεσιών κατ’ οίκον Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία. Η Φροντίδα Ζωής είναι συμβεβλημένος πάροχος του προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://frontidazois.gr/help_at_home2.php

Η προκύρηξη για τις 14 θέσεις εφοριακών στο υπ. Οικονομικών

Από την 9-5-2013 και για 30 ημερολογιακές ημέρες, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην υπηρεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ (Γούναρη 2 - Τ.Κ 17456 – Άλιμος για την κάλυψη 14 θέσεων με ειδικότητα ΠΕ εφοριακών στο Υπουργείο οικονομικών από άτομα που προστατεύονται από το Ν.2643/98(ΦΕΚ 220τ.Α 28-9-1998).
Οι θέσεις αφορούν στο Νομό Αττικής.



Αναλυτικά κατανέμονται ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΘΕΣΕΙΣ
ΑΜΕΑ4
Πολυτέκνων3
Εθνικής Αντίστασης1
Έμμεσης ΑΜΕΑ1
Αναπήρων Πολέμου τέκνων τους1
Τριτέκνων4


Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, Έμμεση ΑμεΑ,  Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου , Τέκνα Εθνικής Αντίστασης) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για για τις θέσεις αυτές – σύμφωνα με την αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ 1κ /2013 φεκ2/15-3-2013 – μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την 7-6-2013. .

Τα έντυπα των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι προστατευόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει αναφέρονται στο ΦΕΚ 920τ.Β 16-04-2013.

Κάντε κλικ εδώ για την προκύρηξη

http://nomos-2643.blogspot.gr 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος&Ελληνική Eβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος, 9-13 Μαΐου

http://www.newsitamea.gr