Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και κάθε  ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00π.μ.-12.00π.μ., στην έδρα του [ Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ ],
Τηλέφωνο : 2610422655 ,
e-mail : eenosims@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λειτουργεί ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι σε  ΑμΣΚΠ που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου.

Η εγκύκλιος για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ" (ΠΟΑμΣΚΠ)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας έχει έδρα την Αθήνα
http://www.poamskp.gr
και ιδρύθηκε από:
α) την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΠ» Νοτιοδυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα:
Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου 7 Πάτρα
Τηλ. – Faχ: 2610422655 e-mail: eenosims@yahoo.gr

β) την «ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα τα Ιωάννινα: Γ.Παπανδρέου 2 Ιωάννινα Τηλ.2651093521

γ) την «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» με έδρα τη Λάρισα:
Γαριτσίου 15 & Επισκοπής Πλ.Αβέρωφ
Τηλ.2410619484, 2410663154 e-mail: peamskp@otenet.gr
και
δ) το «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» με έδρα την Αθήνα:
Θ.Χ.Π.Α. - Λεωφ Βουλιαγμένης
Τηλ.210 9600131 e-mail :samskp@otenet.gr
Ιστότοπος: http://www.msassociationhellas.org

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ…ΕΧΩ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ ), είναι η πιο συνήθης, μη τραυματική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από τον εγκέφαλο και τo νωτιαίο μυελό. Η ιατρική ονομασία της πάθησης είναι διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα.
Καθώς εκδηλώνονται τυχαία σε πολλά σημεία σε όλο το νευρικό σύστημα η νόσος αποκαλείται Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis). Είναι χρόνια πάθηση και χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και ύφεσης, ενώ για άλλους έχει μία προοδευτική πορεία. Για όλους κάνει την ζωή απρόβλεπτη.
Παρακάτω αναγράφονται τα πολλαπλά συμπτώματα της ΣΚΠ, που οι περισσότεροι ΑμΣΚΠ βιώνουν στη καθημερινότητά τους.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Π

Ηθικοί Προβληματισμοί στην Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Πόση Αλήθεια Να Πεις;
Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι οι ασθενείς δεν ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια στα αρχικά στάδια της νόσου ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια γενικά! Αφού το βασικό καθήκον του γιατρού είναι η απαλλαγή από τον πόνο, γιατί να ειπωθεί μια αλήθεια που θα προκαλέσει αγωνία, ίσως και αδικαιολόγητη, παρά θα βοηθήσει στην ψυχική τους γαλήνη; Υπέρ αυτού συνηγορεί και το γεγονός ότι μετά τα αρχικά συμπτώματα η νόσος μπορεί να παρουσιάσει ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και για μια ολόκληρη ζωή. Επίσης, είναι αδύνατο να προβλέψεις την εξέλιξη ενός ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και οι ασθενείς δεν μπορούν να κατανοήσουν αρχικά την πολυπλοκότητα της ασθένειά τους.

ΕΕΑΣΚΠ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας (multiple sclerosis , MS), είναι μια χρόνια νευρολογική, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας απομυελίνωση. Η πολλαπλή σκλήρυνση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως, αλλαγές στην αφή, προβλήματα στην όραση, μυική ατροφία, κατάθλιψη, προβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλία, εξάντληση, νοητική βλάβη, προβλήματα με την ισορροπία και πόνο. Η πολλαπλή σκλήρυνση θα προκαλέσει και αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.