Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η ελληνική ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο οργανώνεται!
Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 27-31/5/2013 – Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος.Τμήμα Διάγνωσης – Παρακολούθησης – Αντιμετώπισης Σπίλων Athens Beverly Hills Medical Group
Μπλόκο στα νοσοκομεία στις 7 Ιουνίου! Σε κινητοποιήσεις όλοι οι γιατροί
Βεβαιώσεις αποδοχών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει τελικά να περιμένουν οι άνεργοι και ανασφάλιστοι για να πάρουν το εισιτήριο για τρεις δωρεάν εξετάσεις στο σύστημα Υγείας. Ένα εισιτήριο που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Αλλά και πάλι δίνεται με καθυστέρηση.

Περίπτερο Ενημέρωσης για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο Αγρίνιο – 29 Μαΐου

skp-29maiou
Ενημερωτικό περίπτερο για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) θα στηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο την Τετάρτη 29 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ.
Το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας» συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση και θα στήσει Ενημερωτικά περίπτερα για να ενημερώσει τους πολίτες (και κυρίως τους νέους) για την ΣΚΠ.
Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 (Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ), θα λειτουργούν λοιπόν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο, ενώ θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.
  • Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από τις 10:00 έως τις 14:00.
  • Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα από τις 10:00 έως τις 20:00.
  • Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική Πλατεία στον Πύργο, από τις 10:00 έως τις 14:00.
Ταυτόχρονα διοργανώνεται επιστημονική εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Η εκδήλωση με Θέμα “Σύγχρονη Αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 11.30 π. μ. στο ξενοδοχείο «Patra-Palace» ( Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εκδήλωσης:
11:00-11:30 : Προσέλευση-καφές
11:30-12:00 : Χαιρετισμοί – Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ, Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
12:00-12:30 : Σύγχρονες και Μελλοντικές Θεραπείες στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νικόλαος Φάκας, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών
12:30-13:00 : Η αντιμετώπιση των κινητικών διαταραχών στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, Στέργιος-Στυλιανός Δ. Γκατζώνης Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
13:00-13:30 : Ερωτήσεις – Συζήτηση
13:30 : Ελαφρύ γεύμα
Συντονισμός: Ελένη Βασιλοπούλου, Δημοσιογράφος.
Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Πύργου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).
Υπεύθυνες γραφείου συντονισμού, ενημέρωσης και υποστήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων:
  1. Μαρία Κορακά (6974 349109)
  2. Κωνσταντίνα Ιωακείμ (6984 713332) 
http://agriniovoice.gr/

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης World MS Day 29 Μαΐου 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης  2013  επικεντρώνεται στους νέους.
Σε μια εποχή όπου οι νέοι μπορεί να αρχίζουν νέα καριέρα, σχέσεις και να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το να διαγνωσθεί με μια χρόνια και δυνητικά μη ιάσιμη νόσο, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση τους οδηγεί  να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τη ζωή και τους στόχους τους.

Η φετινή εκστρατεία ζητά από τους νέους, από όλο τον κόσμο  να μοιραστούν τα συνθήματα που τους δίνουν δύναμη ακόμα και τις πιο δύσκολες εποχές και να ανακαλύψουν πώς έχουν προσαρμοστεί στις προκλήσεις της ζωής με MS.
Κάθε εβδομάδα καθ 'όλη τη διάρκεια του Μαΐου, οι νέοι άνθρωποι θα μοιράζονται τα συνθήματα  τους  για τις προσωπικές ιστορίες τους, τα εμπόδια που έχουν ξεπεράσει, συνθήματα που τους δίνουν δύναμη και ελπίδες  για το μέλλον, συνθήματα για τη διατήρηση σχέσεων με τους φίλους και την οικογένεια.

Ζητούν από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας WMSD , να μοιραστούν τα δικά τους συνθήματα για τη ζωή γύρω από τρία θέματα: την ταυτότητα, τις σχέσεις και το μέλλον.
Μοιραστείτε το σύνθημά σας εδώ: http://mymotto.worldmsday.org/en

Mπορείτε να κάνετε και το εξής :

Ο καθένας έχει συνθήματα που χρησιμοποίησε για να  ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.
Για την Παγκόσμια Ημέρα MS, ας γράψουν τατουάζ το σύνθημά τους στο σώμα, τα πρόσωπά τους ή σε ένα κομμάτι χαρτί και να το ανεβάσουν σε μια φωτογραφία στο Facebook ή το Twitter , ή το Pinterest.

Δείτε εδώ : http://www.worldmsday.org/wordpress/about-world-ms-day/

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ  ή ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ





Ο ταχύτερος και πιο λεπτομερής αξονικός τομογράφος του κόσμου, ο οποίος επιτρέπει στους ασθενείς να βλέπουν… τηλεόραση εν όσω εξετάζονται, τοποθετήθηκε σε ένα βρετανικό νοσοκομείο.
Η δύναμη της ψυχής ξεπερνά κάθε δυσκολία. Η πρωταθλήτρια Δώρα Μουτσίου είναι το ζωντανό παράδειγμα μια αγωνίστριας που μισεί την ήττα και τη μιζέρια...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΙΑ !


102 υπηρεσίες γίνονται πια ηλεκτρονικά μέσω του ΕΡΜΗ

Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα, (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗΣ» και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Το φάρμακο "γ-σφαιρίνη" , όπως και ορισμένα αντικαρκινικά και άλλα, ειδικής θεραπευτικής αξίας, δεν υπάρχει στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα κρατικά φαρμακεία των νοσοκομείων, υπάγεται στον νόμο 3816/10 και λόγω της υψηλής τιμής του χορηγείται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς καμιά συμμετοχή.

ΟΠΑΔ: Παράταση για την απογραφή


Παρατείνεται, έως την 31η Οκτωβρίου 2013, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, η διαδικασία της απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

Με τη ίδια απόφαση παρατείνεται έως τη λήξη της απογραφής και η ισχύς των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ).