Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Πατρέων


Κοινωνικά Ιατρεία

Κοινωνικά Ιατρεία: Η αλληλεγγύη γλίτωσε τις περικοπές...Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
                        http://www.e-charity.gr/article.php?cat=Charity&subcat=Drasi&tef=May&y=2012&num=9

Ποιοι και που θα πάρουν προνοιακά επιδόματα! Όλοι οι Δήμοι

Διαβάστε σε ποιους Δήμους ξεκινά άμεσα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων επειδή οι υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα ποσοστά αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
                                                           http://www.iatropedia.gr/articles/read/2070

Σεξουαλικότητα και εγκυμοσύνη με Σκλήρυνση κατά Πλάκας


Σεξουαλικότητα και εγκυμοσύνη με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (EMSP: www.emsp.orgwww.emsp.org , με την υποστήριξη των νέων ατόμων με (ΣΚΠ), συγκεκριμένα του συμβουλίου νεολαίας (youth congress) . Το βίντεο δείχνει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε πρακτικές και συναισθηματικές πτυχές του σεξ, αλλά κι ότι υπάρχουν τρόποι για να διαχειριστούν αυτές ή και τα διάφορα συμπτώματα . Τονίζει επίσης, τους φόβους για τα παιδιά (διάρκεια εγκυμοσύνης και τοκετού) για τις νέες γυναίκες που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και τις στρατηγικές και διαχείριση για την καταπολέμηση αυτών των φόβων. Ένα βίντεο από τους νέους……… για να βοηθήσει νέους.!!!!!!!!!!
 
 

Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2.6813/οικ.6.1615/19-3-2012 Απόφαση Ένταξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
με την υπ' αριθμ. ΚΟΧ 53.702/01/2012 ανακοίνωση, την πρόσληψη 230 ατόμων, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Π.Ε. Αχαΐας.
                                                 http://www.sopsipatron.gr/home.aspx?lang=gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

 Λειτουργεί ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι σε ΑμΣΚΠ που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου.

 - Μέλη του Σωματείου με χαμηλά εισοδήματα εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, και έως το τέλος Ιουνίου κατατίθενται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων για το έτος 2012 στο γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ.

ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Συνδέουν το παστεριωμένο γάλα με την αύξηση των κρουσμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας!

Τι έδειξε μελέτη της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ στον πληθυσμό της Κρήτης

τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας


Μια σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιεί η Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas, προσφέροντας την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία και την αντιμετώπιση των σχετικών κρουσμάτων.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 184 ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Οι ασθενείς που πάσχουν από βαρέα νοσήματα μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ όπου έχει αναρτηθεί λίστα, για το ποια φάρμακα χορηγούνται και από ποια φαρμακεία ενώ από την Τετάρτη το μεσημέρι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 184 στην οποία μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους.
                                                     http://www.healthview.gr

ΠΡΟΝOΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Πρόβλημα με την είσπραξη του προνοιακού τους επιδόματος, αναμένεται να αντιμετωπίσουν πάνω από 10.000 δικαιούχοι. Οπως μεταδίδει το iatronet.gr, εξι δήμοι της χώρας δεν έχουν προχωρήσει καθόλου τις διαδικασίες ένταξης των στοιχείων στο μητρώο και είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να πιστώσουν τους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τα μέσα Ιουνίου.                                          
                                                 http://news.disabled.gr/?p=45462