Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013


ΕΕΑΣΚΠ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ


Το Δ.Σ. του Σωματείου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας ,
ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ με την πολύτιμη παρουσία και συμβολή τους,   κατά τη διάρκεια του έτους 2012 και

Σας εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη και Δύναμη !
                                          Χαρούμενο και Δημιουργικό              
                                                  Το Νέο Έτος


Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου

ΕΕΑΣΚΠ- ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013

Αγαπητοί φίλοι-φίλες

Το Σωματείο (ΕΕΑΣΚΠ) "Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας", προχώρησε στην έκδοση Ημερολογίου 2013
με θέμα : ΕΝΩΣΗ=ΔΥΝΑΜΗ

Περιέχει εικόνες εμπνευσμένες για την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που οδηγεί στη δύναμη και την επιτυχία.

Το μήνυμα είναι το εξής : «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ= ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Σκοπός είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου και η ενδεικτική τιμή πώλησης είναι 4 ευρώ.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε επικοινωνώντας με το Σωματείο στο τηλ.: 2610422655 , ή στέλνοντας
e-mail : eenosims@yahoo.gr και θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς με αντικαταβολή, ή να το παραλάβετε στο γραφείο του Σωματείου στη διεύθυνση :Πλατεία Εργατ.Κατοικίες Ν.Δρόμου 7 Πάτρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη στήριξή σας στην ΕΕΑΣΚΠ
και
Σας ευχόμαστε ολόψυχα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΑμεΑ 27.12.2012

Κατηγορηματικό ΟΧΙ σε αυξήσεις ρεύματος

Την πλήρη αντίθεσή της στις αυξήσεις που συζητείται να σημειωθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οποιαδήποτε αύξηση όσο μικρή και εάν είναι θα καταστεί δυσβάστακτη για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση η εισήγηση της ΡΑΕ για την αύξηση των κιλοβατώρων επί των οποίων θα εφαρμοστεί το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο αποτελεί στοιχειώδες μέτρο ανακούφισης. Όμως αυτό το μέτρο για να καταστεί προστατευτικό θα πρέπει κατά την γνώμη μας να συνδυαστεί και με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Το εισοδηματικό πλαφόν που είχε καθοριστεί για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με την προηγούμενη ΚΥΑ ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, αφού δεν λάμβανε υπόψη του το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και χρόνια πάθηση. Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει μάλιστα ότι το ισχύον όριο κατανάλωσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό για άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις των οποίων η υγεία τους εξαρτάται από τη συνεχή χρήση ηλεκτρικών συσκευών (θερμαντική ή ψυκτικών) για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα επίπεδα. Ιδιαίτερες δε είναι οι απαιτήσεις εκείνων των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που η διατήρηση στη ζωή απαιτεί την πολύωρη χρήση ενεργοβόρων συσκευών (π.χ. μηχάνημα νυχτερινής κάθαρσης νεφρών, μηχάνημα υποκατάστασης της αναπνευστικής λειτουργίας κ.λπ.). Για αυτές ειδικά τις κατηγορίες θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

http://www.esaea.gr/ 

Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής στα φάρμακα

Με το καθεστώς που ισχύει σήμερα ο ασφαλισμένος πληρώνει συμμετοχή 25% στα φάρμακά του, συν το 100% της διαφοράς που προκύπτει από τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Με το νέο καθεστώς, αν ο ασφαλισμένος επιλέξει φάρμακο που θα κοστίζει ακριβότερα από την ασφαλιστική τιμή, θα επιβαρύνεται με το 50% της διαφοράς συν τη συμμετοχή του 25%.

Οι γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους, κάνοντας λόγο για ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, "οι ασθενείς δεν μπορούν να παίρνουν το φάρμακό τους με λογιστικούς όρους, αλλά θα πρέπει σύμφωνα με την ασθένειά τους ο θεράπων ιατρός να τους δίνει εκείνο που θα τους κάνει καλό και θα τους θεραπεύσει".

Οι φαρμακοποιοί διατηρούν επιφυλάξεις για την επιβάρυνση που μπορεί να έχουν οι αλλαγές στον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων. "Είναι σωστή μεν η προσπάθεια να δοθούν σωστές τιμές στα φάρμακα, πλην όμως αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πέσει σαν επιπλέον επιβάρυνση στις πλάτες των Ελλήνων ασθενών" επισημαίνει ο ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές.

http://dexiextrem.blogspot.gr 

Οφθαλμολογική εξέταση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Δεδομένου, ότι οι περισσότερες θεραπείες αναπτύσσονται για την επιβράδυνση της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η εξέταση και διαπίστωση της λέπτυνσης του αμφιβληστροειδούς των ματιών, μπορεί να είναι χρήσιμη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας αυτών των θεραπειών, σημειώνουν οι επιστήμονες.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine επισημαίνει ότι, μεγαλύτερες μελέτες και με πιο μακροχρόνια παρακολούθηση θα μπορέσουν να κρίνουν πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η εξέταση αυτή σε καθημερινή βάση.

http://www.newsitamea.gr 

Έκφραση ΖΩΗΣ // Χώρος Συμβουλευτικής & Οικογενειακής Θεραπείας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες/Επαγγελματικές Υπηρεσίες
Επιστημονική Υπεύθυνη: Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας , Πάτρα & Αγρίνιο.
Τηλ Επικοινωνίας: 6974 349 109

https://www.facebook.com 

Ευχές από την Ε.Σ.Α.μεΑ.

Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, όλων των φορέων - μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του προσωπικού της, καθώς και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Στο κλείσιμο μιας χρονιάς κατά την οποία το αναπηρικό κίνημα έδωσε ένα μεγάλο και επίπονο αγώνα, λόγω της οικονομικής κρίσης ευχόμαστε το νέο έτος να ενδυναμώσει το εθνικό αναπηρικό κίνημα απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια και σθένος τις καινούριες προκλήσεις στον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο και μια ζωή επί ίσοις όροις για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία.

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Χρήστος Νάστας, Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ.