Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής στα φάρμακα

Με το καθεστώς που ισχύει σήμερα ο ασφαλισμένος πληρώνει συμμετοχή 25% στα φάρμακά του, συν το 100% της διαφοράς που προκύπτει από τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Με το νέο καθεστώς, αν ο ασφαλισμένος επιλέξει φάρμακο που θα κοστίζει ακριβότερα από την ασφαλιστική τιμή, θα επιβαρύνεται με το 50% της διαφοράς συν τη συμμετοχή του 25%.

Οι γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους, κάνοντας λόγο για ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, "οι ασθενείς δεν μπορούν να παίρνουν το φάρμακό τους με λογιστικούς όρους, αλλά θα πρέπει σύμφωνα με την ασθένειά τους ο θεράπων ιατρός να τους δίνει εκείνο που θα τους κάνει καλό και θα τους θεραπεύσει".

Οι φαρμακοποιοί διατηρούν επιφυλάξεις για την επιβάρυνση που μπορεί να έχουν οι αλλαγές στον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων. "Είναι σωστή μεν η προσπάθεια να δοθούν σωστές τιμές στα φάρμακα, πλην όμως αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πέσει σαν επιπλέον επιβάρυνση στις πλάτες των Ελλήνων ασθενών" επισημαίνει ο ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές.

http://dexiextrem.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου