Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ.  εκτός αργιών και Σ/Κ, στην έδρα του :  Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ    
 Τηλ. – Faχ : 2610422655     e-mail: eenosims@yahoo.gr  Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/
- Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων  κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 10.00π.μ. έως τις 12μ.β στη διεύθυνση: Μαβίλη 12, Τηλ. : 2641024198
Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ.: 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.: 6974349109.
Τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ  στο Αγρίνιο, συμμετέχουν στα προγράμματα : ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοκοινωνική Στήριξη  και ΔΩΡΕΑΝ Φυσικοθεραπείες και θεραπευτική πισίνα.

-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Πύργου και Περιχώρων . Υπεύθυνη συντονισμού μελών : Σία Δημακοπούλου Τηλ.: 6973307237    

Παρακαλούμε τα μέλη των περιοχών του Ν. Αιτ/νίας και Ν. Ηλείας να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους υπεύθυνες συντονισμού μελών της ΕΕΑΣΚΠ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ Γ.Σ. 2013

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ, προσκαλεί τα τακτικά μέλη του στην  Γενική Συνέλευση του έτους 2013, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 6.00 μ. μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου  « ΑΣΤΗΡ», με ΘΕΜΑ : Απολογισμός των πεπραγμένων του Σωματείου, Ισολογισμός και έγκριση του Προϋπολογισμού 2013 .  Τροποποίηση Καταστατικού, Γενική συζήτηση για θέματα,  που αφορούν τη λειτουργία του Σωματείου.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  με Θέμα : ΣΚΠ και πρωτοβάθμια περίθαλψη

-Το Νευρολογικό Τμήμα του Γ.Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» διοργανώνει  την 5ης Εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα «Σκλήρυνση κατά Πλάκας και πρωτοβάθμια περίθαλψη» που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2013 , στις 4.00 μ. μ., στον Πολυχώρο «Αγορά Αργύρη».
Η  Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ,  κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου θα συμμετέχει με την εισήγηση υπό τον τίτλο: «Ο ρόλος των Συλλόγων στην αναβάθμιση των υπηρεσιών σε πάσχοντες με ΣΚΠ» που θα λάβει χώρα στις 20:00 – 20:15.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΕΑΣΚΠ

-Λειτουργεί ΔΩΡΕΑΝ , η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης ΑμΣΚΠ, υπό την διεύθυνση του Ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ. μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών.

-Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρίασε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη .

-Λειτουργεί η ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι  με υπεύθυνη την Αντιπρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά , με ομάδα ειδικών Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτριών, σε μέλη που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων.

-Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία δόθηκαν ήδη από το γραφείο μας στους δικαιούχους του έτους 2012. Για τη χρονιά 2013,  η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου. Υπεύθυνη προγράμματος : η Ταμίας της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή.

-   Το περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» της Ομοσπονδίας μας, όπου υπάρχει και σελίδα του Σωματείου μας με τα δικά μας νέα, στέλνεται ΔΩΡΕΑΝ σε μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που το ζήτησαν, επίσης δίνεται και στο γραφείο του Σωματείου στις ώρες λειτουργίας του, καθώς στέλνεται και ηλεκτρονικά,  σε όσους έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail.

-  Λειτουργεί η Δημοτική Ιματιοθήκη, σε χώρο, δίπλα στο γραφείο του Σωματείου μας. Η Δημοτική Ιματιοθήκη  λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα και προσφέρει δωρεάν ρουχισμό-υποδήματα σε άπορες οικογένειες της πόλης. Σας παρακαλούμε , να φέρετε τις προσφορές σας στο γραφείο μας, για να συνδράμουμε κι εμείς με τη σειρά μας, για τη βοήθεια των συμπολιτών μας.

 -    Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους, αν τους περισσεύουν φάρμακα (όπως ιντερφερόνες και άλλα), να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών.

-    Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Photo: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. : «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ»


Θέμα : Διαμαρτυρία φορέων εναντίον του κλεισίματος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πάτρας 

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως το σχέδιο «Αθηνά» διαλύει στην πράξη το ΤΕΙ Πάτρας. Ειδικότερα η απόφαση για κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην λειτουργία των οργανώσεών μας και συνολικά στην κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα
-          Οι φοιτητές/φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας μέσω της εργαστηριακής πρακτικής τους άσκησης και της εξαμηνιαίας τους πρακτικής συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία και ανάπτυξη του φορέα μας.
-          Υπάρχει στενή συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση μεταξύ του φορέα μας και της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολό της με συνέπεια να στερούμαστε την δυνατότητα υποστήριξης του προσωπικού μας και των χρηστών των υπηρεσιών μας.
-          Την περίοδο της κρίσης που τα κοινωνικά προβλήματα στην περιοχή έχουν οξυνθεί, είναι επιβεβλημένη η λειτουργία τμημάτων όπου μέσω των εκπαιδευτικών και των φοιτητών παρεμβαίνουν στην κοινότητα για την υποστήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» και την παραμονή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Πάτρας

Ελληνική Ένωση Αντιμετώπισης της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας
Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Ν. Αχαΐας
Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" Αχαΐας
Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας

Γουργουρίνη Κατερίνα-Κοινωνική Λειτουργός, Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία ΜΚΟ "ΚΛΙΜΑΚΑ"
Καραπιπέρης Χρήστος-Κοινωνικός Λειτουργός, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας    
Κυριακόπουλου Κωνσταντίνα-Κοινωνική Λειτουργός, Γιατροί του Κόσμου-Παράρτημα Πάτρας
Παπαθεοφίλου Αικατερίνη-Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Ν/δ Ελλάδος, Πρόγραμμα «ΗΩΣ».
Παπαλεωνιδόπουλος Γεώργιος-Κοινωνικός Λειτουργός, ΜΚΟ PRAKSIS, Κέντρο Ημέρας Πάτρας



ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτύρονται οι φορείς για το κλείσιμο του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας

Διαμαρτυρία Φορέων για το κλείσιμο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας



Με το σχέδιο "Αθηνά" το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας κλείνει και σταματά να δέχεται νέους εισακτέους από τον Σεπτέμβρη του 2013. Με το κείμενο αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας και υπογράφουμε ΟΧΙ στα σχέδια του Υπουργείου για την διάλυση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Πάτρας."

http://www.gopetition.com/petitions/οχι-στο-κλεισιμο-του-τμηματοσ.html?fb_action_ids=439475452794658&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

(O τίτλος της εικόνας είναι εμπνευσμένος από κείμενο του συνάδελφου Vassilis Ioakimidis)


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Με την απουσία τους έλαμψαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της πολιτείας.
Με τους ασθενείς να διοργανώνουν το συνέδριο αυτό μόνοι τους, είχαν ως στόχο του συνεδρίου την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες υγείας όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που αφορούν τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σ.Κ.Π.) μια συνηθισμένη…αλλά ακόμη άγνωστη ασθένεια

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τόσο στοχευμένο, συντονισμένο αλλά και κατανοητό τρόπο:
η πολυδιάστατη φύση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης
η πολυπλοκότητα των συμπτωμάτων της
η ανάπτυξη θεμάτων αναφορικά με την ασθένεια που θεωρούνται ταμπού
τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τους ασφαλιστικούς τους φορείς μέσα από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα
η σημασία της συμμετοχής των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία.

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού- STOP στην Οξεία Βλάβη των νεφρών


500.000 δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

4 προγράμματα , κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών , 3ήμερων εκδρομών , δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων κ βιβλίων

http://goo.gl/6k5Uj

ΕΕΑΣΚΠ : Καλές Απόκριες με Υγεία και Χαμόγελο


Περιοδικάκι Αυτονομία (μας), τεύχος 90 μνημονιακόν, Φεβρουάριος 2013. Φωτογραφία της Helen Sotiriadis. Φωτογραφίζεται ο Apostolos Mavrothalassitis.. Στήσιμο Zoumpas Christos. Αρχισυντάκτης Anna Evangelinou.

Συνηθισμένη αλλά άγνωστη ασθένεια η Σκλήρυνση κατά Πλάκας - Newsitamea

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Πολλαπλή Σκλήρυνση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου.

Ετοιμάζουν σφαγείο για τις αναπηρικές συντάξεις

Τα ενιαία κριτήρια, και σύνταξη σ” αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη κατά την κυβέρνηση και την ΕΕ, σημαίνει ότι θα παίρνουν σύνταξη μόνο οι κατάκοιτοι, οι πιο εξαθλιωμένοι, αυτοί που δεν έχουν κανένα να τους φροντίζει, και μιλάμε μία σύνταξη ανάλογη του μισθού που θέλουν να φτάσουν να δίνουν, των 300 ευρώ.

Μία πρώτη γεύση πήραμε με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ (κέντρα εκτίμησης και πιστοποίησης αναπηρίας,) όπως ονομάζονται οι νέες υγειονομικές επιτροπές, και τον περιβόητο ΚΕΒΑ (κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας).

Δικαίως οι συνάδελφοι ανάπηροι τα έχουν ονομάσει σφαγεία, λόγω της σφαγής στα ποσοστά αναπηρίας, κάνοντας να φυτρώνουν πόδια, να εξαφανίζονται μεταστατικοί καρκίνοι, οι πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας παίρνουν ποσοστά αναπηρίας από 35% – 50% και όχι μόνο…

Ενώ πάνω από 50.000 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες συνάδελφοί μας χωρίς επίδομα και σύνταξη και πολλές φορές και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περιμένουν να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν από 6 μήνες μέχρι και 1 χρόνο, για να πάρουν ή να συνεχίσουν να παίρνουν την αναπηρική τους σύνταξη.

Απίστευτο: Ζητούν από άνεργη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας 2000 ευρώ αναδρομικά.

Απίστευτο: Ζητούν από άνεργη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας 2000 ευρώ αναδρομικά για φάρμακα
Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να καλύψει η Πρόνοια το κόστος των φαρμάκων για τα επόμενα χρόνια, ήταν διατεθειμένη να μην παίρνει την απαραίτητη για την υγεία της φαρμακευτική αγωγή λόγω του υψηλού κόστους.

Βελτίωση των κριτηρίων ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα ΑμεΑ ζητά Ε.Σ.Α.μεΑ

Βελτίωση των κριτηρίων ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα ΑμεΑ ζητά Ε.Σ.Α.μεΑ - Newsitam

Ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους από 30 έως 55 ετών | Κοινωνικη Πολιτικη Κοινωνικη Θεωρια

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ασφάλιση στο ΙΚΑ σε ανέργους από 30 έως 55 ετών.
Γενικά Δικαιολογητικά
- Αίτηση για ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους από 30 έως 55 ετών
(Απαραίτητο έγγραφο)
- Ασφαλιστικά Βιβλιάρια ΙΚΑ
- Βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης σε άλλους φορείς, εφόσον έχει ασφαλιστεί σε αυτούς.
- Βιβλιάριο Ασθενείας (εάν υπάρχει)
- Έγχρωμη φωτογραφία
- Η φωτογραφία προσκομίζεται σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί ποτέ βιβλιάριο ασθενείας.
- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
- Η Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 είναι ενσωματωμένη στο παρόν έντυπο, του ίδιου ενδιαφερόμενου και στο κείμενο της δηλώνεται ότι: «είναι ανασφάλιστος για τον κλάδο ασθενείας και ότι μόλις αναλάβει εργασία θα το δηλώσει στον ασφαλιστικό του φορέα.», επίσης θα δηλώνει και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς σε περίπτωση ασφάλισής του σε άλλους εκτός του ΙΚΑ φορείς.
Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Κοινωνική και Ιατρική Αντίληψη αλλά και ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του 1961, αποτελούν τους πιο ολοκληρωμένους μηχανισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, διευρύνοντας έτσι το πεδίο παρέμβασης µέσω της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.