Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγές και για τα περίπτερα

Με βάση το πολυνομοσχέδιο, αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για τη λειτουργία περιπτέρων.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα καθορίζονται οι θέσεις των περιπτέρων, ενώ μόνο το 30% αυτών θα παραχωρούνται σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και πολυτέκνους, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των λοιπών θέσεων των περιπτέρων θα γίνεται με δημοπρασία, ο χρόνος παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των θέσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 έτη, ενώ απαγορεύεται η αναμίσθωση, η υπεκμίσθωση και η εν γένει περαιτέρω παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης σε τρίτους.
Σε ό,τι φορά τις υφιστάμενες άδειες, αυτές διατηρούνται σε ισχύ και δεν μεταβιβάζονται, ούτε κληρονομούνται, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι δικαιούχοι αυτών υπόκεινται σε υποχρέωση καταβολής τέλους για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου.

Σημαντική ανακάλυψη ελλήλων ερευνητών!

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές περιοδικό ανοσολογίας «Journal of Immunology». Οι επιστήμονες, εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζουν ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένες ασθένειες από ό,τι άλλοι.
Είτε πρόκειται για ιώσε
ις είτε για καρκίνους είτε για διάφορες άλλες νόσους, ο κάθε ξεχωριστός οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, ενώ η «ευθύνη» για αυτό αποδίδεται συνήθως στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σύμφωνα με μελέτες χρόνων, σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτή η διαφορετική αντίδραση στις ασθένειες οφείλεται στη γενετική ποικιλομορφία των γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή του συνόλου κυττάρων και των ιστών που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση όλων των μολύνσεων και ασθενειών.
http://newsitsamea.blogspot.gr/

Οι γιατροί «ανοίγουν» τα νοσοκομεία κάθε Τετάρτη για άπορους και ανασφάλιστους

Με Πρωτοβουλία Της ΟΕΝΓΕ
Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ” οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια» δήλωσε ο κ. Βαρνάβας.

http://www.aragma.gr/ 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ


1034: Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη. Καθημερινά -εκτός Σαββατοκύριακο- από 09:00 έως 21:00 (χωρίς χρέωση για αστικά - υπεραστικά)


Πρόγραμμα «Κατ’Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»

Η Φροντίδα Ζωής θα είναι Πάροχος στο Νέο Πρόγραμμα "Κατ'Οίκον Βοήθειας Συνταξιούχων"!! Ενημερωθείτε τώρα για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και το πως μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση. Είμαστε στη διάθεση σας για παροχή κάθε πληροφορίας...
http://www.frontidazois.gr/help_at_home.php