Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

συμπλήρωση ερωτηματολογίου

ΑΠΟ : Kostas Bellas
Καλησπέρα σε όλους. Είμαστε τέσσερις τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Έχουμε λάβει μέρος σε έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές (http://ennovation.gr/). Η ιδέα μας αφορά σε ένα online σύστημα που έχει σκοπό να βοηθήσει τις καθημερινές και μη ανάγκες των ΑμεΑ, διευκολύνοντας κάποιες ενέργειες που είναι δύσκολες. Έχουμε περάσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού και θα θέλαμε τη βοήθειά σας για να κάνουμε το σύστημά μας καλύτερο, καθώς αυτό θα απευθύνεται εξολοκλήρου σε ΑμεΑ. Θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα αν θα μπορούσατε να απαντήσετε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο από εμάς για αυτό το σκοπό και δεν πρόκειται να προωθηθούν πουθενά αλλού.
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
Έλενα Καζία
Ευτυχία Δασκαλοπούλου
Κωνσταντίνος Μπέλλας
Βασίλειος Καπογιαννόπουλος

To link για το οnline ερωτηματολόγιο είναι αυτό:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDBycDNESTRCZTZ0LWVicE8wUHdCMGc6MQ
Ερωτηματολόγιο
docs.google.com

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επιχορήγηση 8 επιπλέον Δήμων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012

Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σχετικά με τις διαδικασίες των αρμοδίων φορέων ως προς την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Η τελευταία απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών αφορά στους Δήμους Τρικκαίων, Λεβαδέων, Κομοτηνής, Χαλκιδέων, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Λαμιέων και Πατρέων, που έλαβαν τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.

Επίσης δημοσιεύεται σε πίνακα οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την καταμέτρηση των δικαιούχων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=3959&MMN_position=20%3A20&thms=4&ns_news=1
Γραφείο Τύπου - ΕΣΑμεΑ
www.esaea.gr

Xορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2012
Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 20η Ιουνίου 2012 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2012.
Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2011 ορίζεται η 31η Ιουλίου 2012.
                                    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14116

ΕΕΑΣΚΠ- ΖΕΣΤΗ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΠ

Ο καύσωνας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στον οποιοδήποτε, όμως είναι πιο επικίνδυνος στα ΑμΣΚΠ. Θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί μια ώση ή θερμοπληξία.
Η κόπωση, η εξάντληση, η αδυναμία, οι κράμπες και  όλα τα συμπτώματα που εμφανίζονται από το φαινόμενο Uthoff δεν πρέπει να τρομοκρατούν τους ασθενείς, γιατί είναι περιβαλλοντικού χαρακτήρα και φεύγουν γρήγορα μόλις η θερμοκρασία επανέλθει σε ομοιοστατική κατάσταση ανθρώπου και περιβάλλοντος.


Πως πρέπει να αντιμετωπίζετε τη ζέστη  και τον καύσωνα:

Οδηγος Προσβασιμων Ψυχαγωγικων Δραστηριοτητων στην Ελλαδα

Η Ιστοσελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες προσβασιμότητας για χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγικής δραστηριότητας των Νομών της Ελλάδας.
                                                   http://www.esaea.gr/odigos/