Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

 
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Σχεδόν εδώ και μισό αιώνα οι κλινικοί γιατροί βλέποντας την μεγάλη ανάγκη της ακριβής μέτρησης της βαρύτητας των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας, επιχειρούσαν κατά καιρούς με διάφορους κλινικούς τρόπους να επινοήσουν κλίμακες προσδιορισμού της.
Έγιναν πολλές και διάφορες προσπάθειες, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, λόγω του ότι η κάθε κλινική, ή ακόμη περισσότερο ο κάθε γιατρός, είχε το δικό του σχέδιο και επέμενε στο δικό του πλάνο.

Ώσπου το 1983 ο γιατρός JF-Kurtzke στο Κλίβελαντ εντόπισε την λεγόμενη κλίμακα ανικανότητας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που έγινε και γνωστή με το όνομά του σαν Expanded Disability Status Scale (EDSS).

Ο Kurtzke προσδιόριζε την βαρύτητα των συμπτωμάτων με τρία βασικά στοιχεία: το περπάτημα του ασθενούς, τη χρήση του αμαξιδίου από τον ίδιο και την κατάκλιση.

Χρησιμοποιώντας διάφορους σχεδιασμούς δημιούργησε μια σκάλα από το μηδέν, που ήταν το απόλυτα φυσιολογικό, έως το 10, που τελείωνε με τον θάνατο.
Στο σχεδιάγραμμα που παραθέτουμε δείχνει με εικόνες και εξηγήσεις τον τρόπο σκέψης και αξιολόγησης των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας με την δικιά του εμπειρία.
Σήμερα, παγκόσμια και σχεδόν από όλους του νευρολόγους, η σκάλα εκτίμησης συμπτωμάτων κατά Kurtzke είναι πλέον αποτελεσματική, όσον αφορά εκτίμηση και κατανόηση μεταξύ θεραπόντων γιατρών ή και ασθενών και γιατρών.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες κλίμακες για πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις ή μετρήσεις ή συνδυασμούς, αλλά αυτές είναι αποκλειστικά για ειδικούς και κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις.
Ο ασθενής ή οι συγγενείς αν μάθουν την σκάλα Kurtzke, λέγοντας ακριβώς τους πόντους ή τη βελτίωση ή τη χειροτέρευση σε πόντους είναι σαν να δίνουν στον γιατρό την δυνατότητα μιας πλήρους εξέτασης

http://aboutsclerosis.blogspot.gr
Παναχαϊκό-Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο

ACHAIA CHANNEL- Συνέντευξη τύπου φορέων για το Παναχαϊκό-Πανυγεινομικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
https://www.facebook.com

Παναχαϊκό - πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην Πάτρα


Παναχαϊκό - πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην Πάτρα


Οι συνδικαλιστικοί φορείς υγείας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
Ημ.δημοσίευσης: 22/4/2013 7:14:26 μμΤελευταία ανανέωση: 22/4/2013 7:14:26 μμ
Οι συνδικαλιστικοί φορείς υγείας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:                    
          «Η Πολιτική που ασκείται στον χώρο της Υγείας, πολιτική πού έχει να κάνει με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και του ΕΟΠΥΥ, τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΙΑΤΡΩΝ, τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ τμημάτων, υπηρεσιών, κλινών και οργανικών θέσεων
                                             Ε Π Η Ρ Ε Α Ζ Ε Ι
και το σύστημα Υγείας της περιοχής μας, τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία δυστυχώς γνωρίζουν την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της Πολιτείας, με ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους Πολίτες.
         Γι΄ αυτήν την κατάσταση, πού αγγίζει και αφορά όλους μας ως χρήστες των υπηρεσιών υγείας, εμείς οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ και οι ΦΟΡΕΙΣ των  ΧΡΗΣΤΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, βάσει των αποφάσεων της σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε
                                 ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ

να παραβρεθείτε με όλες σας τις δυνάμεις στο ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ – ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ όλοι μαζί για την ΤΡΙΤΗ 23 Απρίλη του 2013 στις 8 το Απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου.
                                                   Για να
- Υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.
- Περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά αγαθά, με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και βεβαίως την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.      
- ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις μνημονιακές πολιτικές που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ το ΕΣΥ και ΒΛΑΠΤΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ

   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΙΑΤΡΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ  και  ΧΡΗΣΤΕΣ
                των Υπηρεσιών Υγείας, ενώνουμε την φωνή μας και

                                 Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
 Για να μην κλείσει καμία Νοσοκομειακή μονάδα, κανένα τμήμα και καμιά υπηρεσία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Να μην εκχωρηθεί κομμάτι-κομμάτι η λειτουργία της Υγείας στους Ιδιώτες.
 Για να αποκτήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών, να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και να υπάρξει η Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.
 Για να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών, για να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις πού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
 Για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι κτιριακές εκκρεμότητες του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ,εκκρεμότητες που επιβαρύνουν τις υπόλοιπες δομές υγείας στη περιοχή μας και να επαναλειτουργήσει επιτέλους πλήρως αυτό το άκρως απαραίτητο Νοσοκομείο»
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΟΑμΣΚΠ) 3η Ενότητα

Θέμα : Διαδικασία και Αποτελέσματα διαδικασίας televoting που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Παρουσίαση : Μαργαρίτα Καραγιώργου Β΄Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - Ξενοδοχείο Caravel, Αθήνα

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΟΑμΣΚΠ) 3η Ενότητα

Θέμα : Δράση/ έργο Ομοσπονδίας - Μαζί μπορούμε περισσότερα
Ομιλία : Βασίλης Τσιάρας Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση - Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - Ξενοδοχείο Caravel, Αθήνα

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΟΑμΣΚΠ) 3η Ενότητα

Θέμα : Τρέχουσα κατάσταση σε κοινωνικές και ασφαλιστικές παροχές για τα άτομα με ΣΚΠ ΠΣ.
Ομιλία : Νάντια Ζαγκουβά Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Υποστήριξης Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ (ΣΑμΣΚΠ)
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση - Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - Ξενοδοχείο Caravel, Αθήνα

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΟΑμΣΚΠ) 3η Ενότητα

Παρεμβάσεις ασθενών για ασφαλέστερα φάρμακα. Συμμετοχή σε κλινικές μελέτες.
Ομιλία : Πασχάλης Αποστολίδης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση - Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - Ξενοδοχείο Caravel, Αθήνα

Tournoua Rugby 7's ΑγκαλιάΖΩ Spot
www.youtube.com

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η . . . .

Ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ BAZZAR ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΒΙΛΗ 12 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 Μ .Μ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΑΜΠΑΔΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ _ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓ΅ΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ.....................

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...ΛΑΜΠΑΔΕΣ -ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ -ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ _ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ.

Μ Ε Ε Κ Τ Ι Μ Η Σ Η

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΔΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Αυτοάνοσα Νοσήματα

Η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών σήμερα!


Νέο τύπο πλήρως προσβάσιμου σπιτιού για άτομα με κινητικές αναπηρίες -ΑΜΕΑ NEWS
Νέο τύπο πλήρως προσβάσιμου σπιτιού για άτομα με κινητικές αναπηρίες -ΑΜΕΑ NEWS - newsitamea
www.newsitamea.gr
Ευπαθείς ομάδες: Ευκολίες από ΔΕΗ μέχρι και 40 άτοκες δόσεις
Ψηφίστηκε η παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης σε καθυστερήσεις ΚΕ.Π.Α. – Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στο εργόσημο

Αμετάβλητα τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ


Παραμένουν σταθερά για το 2013 τα εισοδηματικά κριτήρια καταβολής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ εφέτος θα είναι περισσότεροι, καθώς η ανεργία και οι συνεχείς μειώσεις των μισθών αλλά και των συντάξεων εξαναγκάζουν πολλούς ασφαλισμένους που πληρούν τους μίνιμουμ όρους συνταξιοδότησης να εγκαταλείψουν την εργασία, λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη.

Εκτιμάται ότι το 2013 θα πάρουν ΕΚΑΣ πάνω από 320.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, εκ των οποίων οι 35.000 θα το πάρουν για πρώτη φορά.

Σε ισχύ από σήμερα το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ

Προτάσεις ΕΣΑμεΑ, για τη λήψη μέτρων προστασίας των ΑμεΑ επί του σχεδίου επικαιροποίησης του μνημονίου


Επιγραμματικά οι προτάσεις αφορούν στα εξής:

Α. Νέος φόρος ακινήτων -ΕΕΤΗΔΕ.

Β. Πρόγραμμα στήριξης δανειοληπτών.

Γ. Ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δα. Λήψη μέτρων για τους εργαζόμενων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενεικών τους.

Δβ. Μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και άτομα με αναπηρία/χρόνια πάθηση και μέλη των οικογενειών τους.

Ε. Αποκατάσταση συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους , ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και μισθών των εργαζομένων με αναπηρία και μελών των οικογενειών του του δημοσίου τομέα.

ΣΤ. Νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία των ΚΕΠΑ και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χορήγηση παροχών στα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Ερχεται νέο κύμα μειώσεων σε συντάξεις και εφάπαξ


-Σε αυτήν τη συγκυρία τα Ταμεία –κυρίως λόγω PSI– είναι αδύναμα να υποστηρίξουν τις ταμειακές τους ανάγκες αξιοποιώντας την περιουσία που διαθέτουν. Συνολικά, λόγω του «κουρέματος» τα Ταμεία έχασαν το 53,50% της αξίας τους, που αντιστοιχεί σε 11,92 δισ. ευρώ, ενώ σημαντικές απώλειες είχαν και από τους τόκους των ομολόγων. Σε ό,τι αφορά το δίλημμα σχετικά με τη συμμετοχή ή μη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, η ΠΟΚΟΠΚ είναι σχετικά επιφυλακτική καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η απομείωση της μετοχικής τους θέσης στην ΕΤΕ θα συρρικνώσει τη συμμετοχή τους από το 16% στο 1,6%.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, υπάρχουν 152.000 εκκρεμείς (75.000 κύριες και 78.000 επικουρικές) στο ΙΚΑ, 15.000 φάκελοι στον ΟΑΕΕ με καθυστέρηση από 12 έως 18 μήνες, 60.000 στον ΟΓΑ, 36.330 στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων και 30.000 στο Δημόσιο.

Βαριά ασθενείς σταματούν τις υψηλού κόστους θεραπείες


-Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά οι χρονίως πάσχοντες. Τα δεκάδες προβλήματα που έφεραν στην επιφάνεια πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται στο όνομα της οικονομικής ύφεσης και του «νοικοκυρέματος» υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους και συχνά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να τροποποιήσουν ακόμη και θεραπείες που ακολουθούν πολλά χρόνια μπροστά στο δίλημμα: «Να ζήσω εγώ ή η οικογένειά μου;».
Τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς τα δημόσια νοσοκομεία,Κέντρα Υγείας,υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ.-Παναχαϊκό-Πανυγεινομικό Συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία

H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Παναχαϊκό-Πανυγεινομικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τηνΤρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΦΟΡΕΩΝ

Πολίτες της Πάτρας,

Η Δημόσια Υγεία, οι δομές του ΕΟΠΥΥ, οι παροχές στους ασφαλισμένους καταρρέουν.


Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν ήδη φτάσει το 40% και αυξάνονται συνεχώς.Η πρόσβαση στα νοσοκομεία γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη για αυτούς πουέχουν πραγματικά ανάγκη: τους χρόνιους πάσχοντες, τους γέροντες, τα παιδιά,τους ανέργους. Όσοι μειονεκτούν κοινωνικά αντιμετωπίζουν αξεπέραστους φραγμούς στο σύστημα περίθαλψης.


Η κυβερνητική τρόικα αντιμετωπίζει σαν βάρος τις υποχρεώσεις της στο κοινωνικόσύνολο. Ετοιμάζει λουκέτα για 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, διώχνει γιατρούς και εργαζόμενους από το ΕΣΥ, καταρρακώνει τις δομές υγείας με τις καθημερινές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Καθημερινά κινδυνεύουν και χάνονται ζωές από την πολιτική που υπαγορεύουν οι “εταίροι” και δανειστές.

Μόνο η μαζική μας κινητοποίηση μπορεί να σώσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τακοινωνικά δικαιώματα. Να κατοχυρωθούν απ' την αρχή: η πρόσβαση στα νοσοκομεία όλων όσων έχουν ανάγκη, η πρόσβαση σε ποιοτικά και επαρκή φάρμακα, η αξιοπρέπεια στην αρρώστια.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να γίνουμε ασπίδα σωτηρίας των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία, τη δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8μμ στην πλ. Γεωργίου


Νά 'μαστε όλοι εκεί!


Σύλλογοι εργαζομένων στην υγεία και πρόνοια, φορείς ασθενών και πολιτών της Πάτρας.ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο

«Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας, θέλοντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξασφάλισε μετά από εργώδεις προσπάθειες την « Άδεια Ίδρυσης Κέντρου Ημέρας για 50 ενήλικες ψυχικά πάσχοντες και προστατευμένα διαμερίσματα έξι ατόμων για ψυχικά πάσχοντες στην Πάτρα» από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και την απόφαση Αγοράς του κτηρίου από το ΕΣΠΑ.(30/4/2012).

Στη συνέχεια, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με την οποία ο ΣΟΨΥ Πάτρας ως κύριος του Έργου αναθέτει στο Δήμο Πατρέων ως Φορέα Υλοποίησης να λειτουργήσει ως δικαιούχος του Έργου έναντι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας και να παραδώσει στο ΣΟΨΥ Πάτρας το Έργο σε πλήρη λειτουργία πραγματοποιώντας όλες τις αναγκαίες ενέργειες(5/2012).

Το έργο υπεβλήθη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις 29/8/2012 ενεκρίθη η Ένταξη στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας. Κατόπιν αυτού περιμέναμε την προκήρυξη του Διαγωνισμού για την αγορά του κτηρίου από το Δήμο Πάτρεων. Αντ’ αυτού εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 19/4/2013 ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου το Έργο καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χριστόπουλου Κ., Κορδά Χ., Αϊβαλή Δ., Παπαγιαβή Π., και λόγω της μειωμένης συμμετοχής των Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο απερρίφθη, διότι η απόφαση ήθελε την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μάσκες έπεσαν…. και φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που μοναδικό σκοπό έχουν την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων και σε καμία περίπτωση το καλό των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ψυχικής νόσου.

Φέρνουμε προ των ευθυνών τους απέναντι στον Πατραϊκό Λαό τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν, αλλά και όλους όσοι απουσίαζαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , ειδικά σε περιπτώσεις που πρόκειται να παρθούν τόσο σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν όλους τους δημότες της Πάτρας και ιδιαίτερα τους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας.

Τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας και όλοι οι ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειες τους έχουν μάθει να αγωνίζονται και να κερδίζουν την ζωή τους παλεύοντας με το στίγμα, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο να δολοφονήσει τα όνειρά μας και τις προσδοκίες μας για μια αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή, ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο.

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.

• Καλούμε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο τις υπηρεσίες υγείας, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, το αναπηρικό κίνημα, τις κοινωνικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, να βρεθούν δίπλα μας και να μας στηρίξουν στον αγώνα που δίνουμε.


Με εκτίμηση


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ένα ευχάριστο διάλειμμα η εκδρομή, που διοργάνωσε ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αιτ/νίας «Η Ελπίδα», το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2013 στο Ναύπλιο . Πήραν μέρος οι υπεύθυνες του Γραφείου Συντονισμού του Αγρινίου, μέλη της ΕΕΑΣΚΠ και εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ελπίδας για την πρόσκληση συμμετοχής μας στην εκπαιδευτική εκδρομή τους.


 περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/media/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πάτρα, 19/4/13

Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία -Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας
 Συναισθήματα πικρίας και οργής διακατέχουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας για την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην αγορά κτιρίου με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, που έχει εγκριθεί, προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο Ημέρας και τα προστατευόμενα διαμερίσματα του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Οι μάσκες έπεσαν…. και φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που μοναδικό σκοπό έχουν την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων και σε καμία περίπτωση το καλό των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ψυχικής νόσου.

Φέρνουμε προ των ευθυνών τους και ενώπιον του Πατραϊκού λαού τους κυρίους Παπαγιαβή, Χριστόπουλο, Αϊβαλή, Κορδά αλλά και όλους όσοι απουσίαζαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά σε περιπτώσεις που πρόκειται να παρθούν τόσο σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν όλους τους δημότες της Πάτρας και ιδιαίτερα τους ψυχικά πάσχοντες.

Εμείς τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας (λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, φροντιστές, φίλοι και επαγγελματίες ψυχικής υγείας) απαιτούμε το θέμα να συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

“ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ”

Στα πλαίσια των δράσεων της Εβδομάδας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης, με το σύνθημα «Όλοι μας μια αλυσίδα. Σύμπραξη Αλληλεγγύης και Πρόληψης», οι οποίες τελούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και της «INTERAMERICAN» , η ΕΕΑΣΚΠ με εκπροσώπους την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., παρέδωσε είδη για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν τη συλλογική κίνηση.