Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο

«Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας, θέλοντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξασφάλισε μετά από εργώδεις προσπάθειες την « Άδεια Ίδρυσης Κέντρου Ημέρας για 50 ενήλικες ψυχικά πάσχοντες και προστατευμένα διαμερίσματα έξι ατόμων για ψυχικά πάσχοντες στην Πάτρα» από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και την απόφαση Αγοράς του κτηρίου από το ΕΣΠΑ.(30/4/2012).

Στη συνέχεια, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με την οποία ο ΣΟΨΥ Πάτρας ως κύριος του Έργου αναθέτει στο Δήμο Πατρέων ως Φορέα Υλοποίησης να λειτουργήσει ως δικαιούχος του Έργου έναντι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας και να παραδώσει στο ΣΟΨΥ Πάτρας το Έργο σε πλήρη λειτουργία πραγματοποιώντας όλες τις αναγκαίες ενέργειες(5/2012).

Το έργο υπεβλήθη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις 29/8/2012 ενεκρίθη η Ένταξη στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας. Κατόπιν αυτού περιμέναμε την προκήρυξη του Διαγωνισμού για την αγορά του κτηρίου από το Δήμο Πάτρεων. Αντ’ αυτού εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 19/4/2013 ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου το Έργο καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χριστόπουλου Κ., Κορδά Χ., Αϊβαλή Δ., Παπαγιαβή Π., και λόγω της μειωμένης συμμετοχής των Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο απερρίφθη, διότι η απόφαση ήθελε την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μάσκες έπεσαν…. και φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που μοναδικό σκοπό έχουν την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων και σε καμία περίπτωση το καλό των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ψυχικής νόσου.

Φέρνουμε προ των ευθυνών τους απέναντι στον Πατραϊκό Λαό τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν, αλλά και όλους όσοι απουσίαζαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , ειδικά σε περιπτώσεις που πρόκειται να παρθούν τόσο σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν όλους τους δημότες της Πάτρας και ιδιαίτερα τους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας.

Τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας και όλοι οι ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειες τους έχουν μάθει να αγωνίζονται και να κερδίζουν την ζωή τους παλεύοντας με το στίγμα, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο να δολοφονήσει τα όνειρά μας και τις προσδοκίες μας για μια αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή, ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο.

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.

• Καλούμε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο τις υπηρεσίες υγείας, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, το αναπηρικό κίνημα, τις κοινωνικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, να βρεθούν δίπλα μας και να μας στηρίξουν στον αγώνα που δίνουμε.


Με εκτίμηση


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου