Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εξατομικευμένη θεραπεία: Κάθε ασθενής και το φάρμακό του


Το μέλλον
Τα ευρήματα της φαρμακογενετικής θα βελτιώσουν τη δυνατότητα των γιατρών να εξατομικεύουν τις θεραπείες, προβλέποντας την αντίδραση των ασθενών σε κάθε ουσία που θα τους χορηγούν. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθούν:
* Πιο ακριβής δοσολογία. Αντί να υπάρχει μία δόση για όλους, με βάση μόνον χαρακτηριστικά όπως το βάρος και η ηλικία, οι γιατροί θα χρησιμοποιούν το γενετικό προφίλ των ασθενών για να βρουν την ιδανική δόση για κάθε ασθενή.
* Νέες, πιο στοχευμένες θεραπείες. Θα καταστεί δυνατή η επινόηση φαρμάκων για ομάδες ατόμων με συγκεκριμένο γενετικό προφίλ. Επιπλέον, τα πειραματικά φάρμακα θα δοκιμάζονται μόνο σε άτομα που φέρουν το συγκεκριμένο προφίλ, γεγονός που θα επιταχύνει και την διαδικασία δοκιμής των φαρμάκων.
* Βελτίωση της φροντίδας της υγείας. Οι γιατροί θα δίνουν εξ αρχής σε κάθε ασθενή τη σωστή δόση, από το σωστό φάρμακο, με αποτέλεσμα η αγωγή κάθε ασθενούς να είναι αποδοτικότερη και ασφαλέστερη, με λιγότερες αστοχίες ή ανεπιθύμητες ενέργειες.
ΕΟΠΥΥ: Τέλος και στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από σήμερα!
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς σε επίσχεση μπαίνουν από σήμερα και οι εργαστηριακοί γιατροί καθώς και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

http://iatropedia.com/ 

Διευκρινίσεις για τη διανομή δελτίων-κουπονιών μετακίνησης ΑμεΑ από τα ΚΕΠ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
* Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται κατά την έκδοσή του και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος απαιτείται για να εκδοθεί ή νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.
** Οι δικαιούχοι που υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 23.000 € ατομικό ή 29.000 € οικογενειακό, δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των υπεραστικών ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ μόνο. http://www.newsitamea.gr/

Επιδομα Θερμανσης

Στον παρακατω συνδεσμο μπορειται χωρις να χανετε χρονο να κανετε αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης. Αυτοματως ενημερωνεστε αν ειστε δικαιουχος και λαμβανετε αποδεικτικο παραλαβης της. Το επιδομα κατατειθεται στον τραπεζικο λογ/σμο που δηλωνετε. Απαραιτητα για την ηλεκτρονικη υποβολη αιτησης username & password
https://www1.gsis.gr/gsisapps/

Κίνητρα για την ίδρυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η ΚοινΣΕπ είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο καταδεικνύουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας. http://news.disabled.gr
Ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους που δικαιουνται το επιδομα πετρελαιου θέρμανσης , αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα αυτή αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πηροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικων. Οι φορολογούμενοι αυτοί παρότι είναι δικαιούχοι του επιδόματος δεν το γνωρίζουν και καλούνται απο τη Γενική Γραμματεία να υποβάλλουν μέσω του Ιντερνετ, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, αίτηση προκειμένου να επωφεληθουν του μέτρου.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ : Δικαιούχοι και προϋποθέσεις Δικαιολογητικα

Βασικές προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου.

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.

4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Ι&ΙΙ) παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 1/1/13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ποιοι συνταξιουχοι χανουν το ΕΚΑΣ απο το 2014

Το ΙΚΑ κοινοποιει τη διάταξη οπου προβλεπεται από την 1/1/2014, το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 (Α’, 170) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΕΚΑΣ , καταβάλλεται στους συνταξιούχους λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ερωτήσεις και απαντησεις για την συνταξιοδοτηση δημοσιων υπαλληλων

http://www.dikaiologitika.gr/
Στόχος του υπουργείου Εργασίας, είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,η ενοποιήση των ασφαλιστικων ταμείων και την δημιουργία τεσσάρων ταμείων, που θα αφορούν τους αντίστοιχους τομείς απασχόλησης. Δηλαδή, ξεχωριστό ταμείο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα τρία υπόλοιπα θα καλύπτουν τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΚΠ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ...

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
Ομοιοπαθητική θεραπεία για την πλήρη ανάρρωση πολλαπλών κατά πλάκας παρασκευάζονται στο Ιράν

Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, 16 Ιανουαρίου / Trend, Τ. Jafarov /Επιστήμονες από την Ταυρίδα Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου έχουν ετοιμάσει μια φυτική ουσία που μπορεί να θεραπεύσει εντελώς σκλήρυνση κατά πλάκας, η ιρανική τηλεόραση ανέφερε σήμερα. Το νέο φάρμακο ονομάζεται "MS καρύδι" (Διατροφή) και κατασκευασμένο από ειδικό ελαιούχων φυτών. Παραδίδεται σε μορφή σιροπιού. Οι επιστήμονες έχουν εργαστεί για να προετοιμάσει τη θεραπεία για δύο έτη και έξι μήνες.Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε 100 ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση. 65 από αυτούς έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία. Οι περισσότεροι ασθενείς ανακάμψει πλήρως, αλλά εκείνοι με τις πιο προηγμένες μορφές της ασθένειας ήταν σε θέση να. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάρκεια της θεραπείας με το "MS καρύδι" διαρκεί από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Η θεραπεία έχει ήδη λάβει άδεια στο Ιράν. Με την άδεια του Υπουργείου Υγείας, η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας.
http://en.trend.az/regions

Τα ΑμεΑ, οι αξιόπιστοι ψεύτες και η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (τους)

Παρά τις περί του αντιθέτου ρητές δεσμεύσεις στην ηγεσία του αναπηρικού κινήματος των ... αξιότιμων και αξιόπιστων υπουργών οικονομικών και εργασίας, στον πρόσφατο νόμο Κύρωσης των περιβόητων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συμπεριελήφθηκε ούτε μία (!) ρύθμιση εξαίρεσης που να προστατεύει τους πλέον “ευάλωτους των ευάλωτων” ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Με επιστολή της προς όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου (sic) η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ αιτείται το αυτονόητο, δηλαδή (τι άλλο;) την τήρηση των δεσμεύσεων. Ο αξιότιμος και αξιόπιστος κ.κ. πρωθυπουργός και οι αξιότιμοι και αξιόπιστοι κ.κ. κυβερνητικοί συνδαιτημόνες και υπουργοί του καλούνται να αποδείξουν ότι η αξιοπιστία τους δεν εξαντλείται στην μη τήρηση των δεσμεύσεών τους (αξιόπιστοι ψεύτες) αλλά μπορεί ενίοτε να προσεγγίζει και την συμβατική έννοια του όρου. Η παλιά καλή και παραδοσιακή περί αξιοπιστίας εννοιολογική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία αξιόπιστος είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ που συστηματικά δεν ψεύδεται και όχι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ που συστηματικά ψεύδεται. http://www.truerespect.com.cy

Το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Διημερίδα της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ «Διημερίδα για την Επιληψία».
http://www.ispatras.gr/ 
Η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης μεταναστών, Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές της για ένα δημιουργικό 2013 γεμάτο Υγεία και Αγάπη σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, προσκαλεί στην κοπή της πίτας των εθελοντών της ομάδας «ΕΨΙΛΟΝ». Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν Εθελοντές, Εθελοντικές Οργανώσεις & Σύλλογοι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην «Αγορά Αργύρη» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 19:30.
http://www.newsplus.gr/ 
Κάλεσμα στους πολίτες της Πάτρας για να παρευρεθούν το Σάββατο (2/2) στις 11:00 το πρωί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης απευθύνουν οι Patrinistas. Ο Σύλλογος εθελοντών της Πάτρ ας κόβει την πίτα του για το καλωσόρισμα του νέου έτους και παράλληλα προχωρά σε μία ακόμα πρωτοβουλία αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα και διακοσμητικά είδη γ ια την "Κιβωτό της Αγάπης" . Τα μέλη των Patrinistaς θα σας περιμένουν από τις 11: 00 το πρωί έως τις 14: 00 τ ο μεσημέρι για να βοηθήσετε και εσείς στην δράση που έχουν αναλάβει, ενώ όσοι βρεθούν στην κοπή της πίτας που θα γίνει το πρωί πέρα από το κομμάτι της βασιλόπιτας θα κεραστούν και τεντούρα.
http://www.palo.gr/cluster/