Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πότε θα καταβάλονται οι συντάξεις το 2013 απο τα ταμεία

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρινίζει τις ημερομηνίες ΑΠΟ 1.1.2013 που θα καταβάλονται οι συντάξεις από ολα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα τα ασφαλιστικα ταμεία εκτος απο τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ θα καταβάλουν τις συντάξεις την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα με αρχή την σύνταξη του Φεβρουαρίου 2013.

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ κατ’ εξαίρεση και για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας των συνταξιούχων των ασφαλιστικών φορέων λόγω
υπερσυσσώρευσης τους στις τράπεζες, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ Φεβρουαρίου 2013 και εφεξής θα καταβάλλονται κατά την 1η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Το Σάββατο παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Γρηγοράκη

Ο Σύλλογος Πάτρας για το Αγέννητο Παιδί και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Διαιτολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη με τίτλο <<Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε>στην αίθουσα του Ξενοδοχείου PATRAS PALLAS το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00μμ

Συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Σύλλογο Πάτρας Προστασίας για το Αγέννητο Παιδί

http://www.attacktv.gr/ 

Σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.»
Το ΚΕ.Π.Α. δημιουργήθηκε για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι πλέον οι υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ είναι αρμόδιες για τον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους αιτούντες πολίτες είτε για χορήγηση σύνταξης, είτε για χορήγηση επιδόματος παρατετραπληγίας ή επιδόματος απόλυτης αναπηρίας, είτε για το χαρακτηρισμό τους ως ΑμεΑ καθώς και για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρείται αυτονόητο ότι δεν παραπέμπονται εκ νέου στις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. ενδιαφερόμενοι οι οποίοι προσέρχονται σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, προσκομίζοντας γνωματεύσεις ΚΕ.Π.Α. των οποίων η ισχύς δεν έχει λήξει ή είναι επ' αόριστον, ζητώντας είτε σύνταξη (κύρια ή επικουρική), είτε επίδομα παρατετραπληγίας, ή επίδομα απόλυτης αναπηρίας είτε κάποια άλλη κοινωνική ή οικονομική παροχή ή διευκόλυνση. Οι ενδιαφερόμενοι θα παραπέμπονται στις ανωτέρω υγειονομικές επιτροπές μόνο μετά τη λήξη της ισχύος της γνωμάτευσής τους.http://www.taxheaven.gr/laws

«Τιμή Αποζημίωσης φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων» και οι συμμετοχές των ασθενών

Για φάρμακα για τα οποία ο ασθενής καλείται να καταβάλει συμμετοχή και όπου η λιανική τιμή του φαρμάκου είναι ίση ή χαμηλότερη από την τιμή αποζημίωσης ο ασθενής θα καταβάλει μόνο το θεσμοθετημένο ποσοστό συμμετοχής του φαρμάκου επί της Λιανικής Τιμής.
Οι τιμές αποζημίωσης και οι συμμετοχές των ασθενών θα εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, ώστε να τα γνωρίζει ο ιατρός, ο ασθενής και ο φαρμακοποιός κατά τη συνταγογράφηση και εκτέλεση της συνταγής.http://www.newsitamea.gr

Πυλώνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων

http://www.youtube.com/watch


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τον εξοπλισμό του

Για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών αναγκών

Στη διάθεση των πολιτών και των αρμόδιων θεσμικών φορέων (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ΕΚΑΒ), θέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που ενδεχομένως να προκύψουν, λόγω της κακοκαιρίας.

Στη διάθεση των Αρχών έχουν τεθεί οι κινητές ιατρικές μονάδες (ασθενοφόρα) και τα οχήματα άμεσης επέμβασης, στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού, με δράση πανελλαδική και έδρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

http://www.newsbeast.gr/ 

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ ΕΕ στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων της αναζητά:

Νοσηλευτή/τρια ΤΕΙ

Απαραίτητα προσόντα:
Κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ με βαθμό «Λίαν Καλώς» ή «Άριστα» και λήψη του πτυχίου στην κανονική διάρκεια σπουδών
Προϋπηρεσία 2 ετών πάνω στο αντικείμενο

Επιθυμητά προσόντα:
Να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου
Να μην έχουν ξεπεράσει το 35ο έτος της ηλικίας τους
Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να αποστείλουν τα βιογραφικά τους μέχρι 21/01/2013 στο e-mail:info@frontidazois.gr

http://www.frontidazois.gr/ 

Ομάδα Στεκιού Κίνηση-Πρόταση Πάτρα


Δραματικά τα προβλήματα πολυτέκνων, ΑΜΕΑ λόγω μνημονίων...

http://www.newsitamea.gr/
Και αν τα μέτρα και τα μνημόνια πλήττουν βάναυσα όλους μας, ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα...
πολλαπλασιαζόμενα: ΑΜΕΑ και πολύτεκνοί είναι μέσα σε αυτούς...
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας και του Συλλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας, Μιχάλη Κόντη και Ανδρέα ΣΚούπουρα αντίστοιχα, οι οποίοι και του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της εφαρμοζόμενης ανάλγητης και βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο βουλευτής.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η ΕΕΑΣΚΠ ενημερώθηκε από μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑμΣΚΠ για τις παρακάτω επιστολές και σας τις παρουσιάζουμε :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Στα περισσότερα από 70.000 ΑΜΕΑ έχει ανασταλεί η σύνταξη και το προνοιακό τους επίδομα για διάστημα που φτάνει μέχρι και 14 μήνες, μέχρι να επανεξεταστούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και να εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Τα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους και άστεγους

Η διοίκηση του ΙΣΑ, έκανε έκκληση σε όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο δευτεροβάθμιας στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών, όπως δημιουργήθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες που καθημερινά αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.

http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com/ 

Υποστήριξε τη συνέχιση 24ωρης λειτουργίας του 1069

Ο ΟΤΕ παραχώρησε το νούμερο 901 11 150 150, με σκοπό να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό των 50.000 ευρώ, για την συνέχιση λειτουργίας της 24ωρης γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, στελεχωμένη από 7 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, για το έτος 2013.

Καλέστε στο 901 11 150 150 από σταθερό ΟΤΕ, από 29/11/2012 έως και 4/02/2013, θα χρεωθείτε με το ποσό των 3,68 ευρώ/κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπου το 84% εξ' αυτού του πόσου, θα προσφερθεί στην οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, για την επίτευξη του στόχου μας.

http://www.eurocharity.gr/ 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να αλλάξει, όχι να καταργηθεί.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να αλλάξει, όχι να καταργηθεί
Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 19:00
Με ομιλητές:
τον Καθηγητή Χειρουργικής & τ. Ιστορίας Ιατρικής, Πρόεδρο Κίνησης Πολιτών, Στέφανο Γερουλάνο
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνο Ευριπίδη
τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, πρώην Υπουργό, Ηλία Μόσιαλο
και τον Επίκουρο Καθηγητή της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κυριάκο Σουλιώτη

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, Ηλίας Λαμπίρης
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

http://www.kinisipoliton.gr/ 

Προϋποθέσεις για το Ταμείο Ανεργίας από 01.01.2013

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2013 η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 450 (για το 2013) και των 400 (από 01.01. 2014 και εφεξής) ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν την έναρξη της επιδότησης.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δήμος Πατρέων: Μίσθωσε σε ξενοδοχείο 15 κλίνες για τους αστέγους

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε μία κίνηση ανθρωπιάς, ώστε να βρουν προσωρινό καταφύγιο από το κρύο οι άστεγοι της πόλης, μίσθωσε 15 κλίνες σε ξενοδοχείο της Πάτρας, για όλη σχεδόν την περίοδο του χειμώνα, προκειμένου να τους φιλοξενήσει. Τα τηλέφωνα που μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη για στέγη να επικοινωνεί, είναι τα εξής: 2610 390972, 6984 617546, 6995 053724.

Επίσης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση, θα είναι ανοικτά τα τρία ΚΑΠΗ του Δήμου, μέχρι και την Παρασκευή, από τις 8.30 το πρωί, μέχρι τις 8.30 το βράδυ, για να υποδεχθούν στις θερμαινόμενες αίθουσες τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τα τηλέφωνα που μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι 2610 311060 (Βοσπόρου 7 – Ιωνίας, κεντρικό ΚΑΠΗ ), 2610 339638 (Αιδηψού 2 στροφή Ψάχου, ΚΑΠΗ Ζαρουχλεΐκων), 2610 453907 (τέρμα Ν. Καζαντζάκη 21 και Κλεάνθη, ΚΑΠΗ Αγυιάς), αλλά και στο κινητό: 6974 477 689.

http://www.thebest.gr/news/ 

Αίγιο:Ημερίδα για την ψυχική υγεία

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στις 10/01/2013 ημέρα Πέμπτη από ώρα 900πμ – 1300μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΙΚΕΠΑ, Ν. Πλαστήρα 19 (παλιό νοσοκομείο) στο Αίγιο. Σκοπός της Ημερίδας είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κοινωνικών φορέων, των υπαλλήλων των Υπηρεσιών, των εθελοντών που πλαισιώνουν τους Συλλόγους που προσφέρουν ιατροκοινωνικό έργο αλλά και ευρύτερα κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη. http://www.attacktv.gr/

Από το "Άλμα Ζωής" το Κοινωνικό ιατρείο για ανασφάλιστες γυναίκες

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τις ανασφάλιστες γυναίκες της Πάτρας , το «κοινωνικό ιατρείο στο ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» είναι γεγονός.
Πρόκειται να λειτουργήσει στα νέα γραφεία του συλλόγου: Γούναρη 37 στον 4ο όροφο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Στο ιατρείο οι γυναίκες θα υποβάλλονται σε κλινική εξέταση μαστών από απόλυτα εξειδικευμένους γιατρούς της περιοχής, που συμμετέχουν και μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας αυτή να προσφέρουμε στις ανασφάλιστες γυναίκες της ευρύτερης περιοχής την απαραίτητη πρόληψη -έγκαιρη διάγνωση.
Οποιαδήποτε γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας, χωρίς ιατρική ασφάλεια, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του Συλλόγου: 2610 22 22 74.

http://www.dete.gr/news. 

Οι κύριοι στόχοι των ερευνών υγείας

πηγή http://andounis.blogspot.gr/
Ο κύριος στόχος των ερευνών υγείας του πληθυσμού είναι να παρέχουν μία περιγραφή της κατάστασης υγείας του. Ο σκοπός είναι να αποκτηθούν πληροφορίες για τις εμπειρίες υγείας, για την ποσότητα χρήσης των υγειονομικών υπηρεσιών, και για τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα φροντίζουν για το επίπεδο υγείας τους υιοθετώντας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή βασιζόμενοι σε προληπτικές ή άλλες υπηρεσίες υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι των ερευνών υγείας μπορούν να συνοψισθούν ως εξής:
- περιγραφική απεικόνιση της κατάστασης υγείας, των προβλημάτων υγείας και των συνεπειών του κακού επιπέδου υγείας,
- περιγραφική απεικόνιση της αναπηρίας και της συμμετοχής των ανάπηρων ατόμων,
- περιγραφή των προσδιοριστικών παραγόντων της υγείας και του τρόπου ζωής,
- χρήση των υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και ανισότητες στην υγεία καθώς και
- τάσεις που διαφαίνονται σε όλα τα παραπάνω.