Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής!

Μεγαλειώδης ήταν η κινητοποίηση των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Στη μαζική συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ ήρθε κόσμος από όλη την Ελλάδα, για να διαδηλώσει για την προστασία της αναπηρίας από τα βάρβαρα μέτρα της οικονομικής κρίσης, που έχουν οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην εξαθλίωση.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Στη συνέχεια και μετά την επιμονή των παρευρισκομένων η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα. Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα θα παλέψει ενάντια στη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων, των μισθών, των ελάχιστων φοροαπαλλαγών, ενάντια στην καταβαράθρωση του προνοιακού συστήματος, των σχολείων και της υποχρηματοδότησης του συστήματος δημόσιας υγείας κλπ. Ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα.

Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνεχίζεται μέχρι τέλους! Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα συναινέσουν στην κοινωνική τους ευθανασία!

Η ΕΣΑμεΑ τέλος τονίζει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον «υπερβάλλοντα ζήλο» της αστυνομίας, ούτε τα εμπόδια που προέβαλλε: οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.

Στάση στις πληρωμές από το Ι.Κ.Α.;

Το ενδεχόμενο για στάση στις πληρωμές των συντάξεων και των επιδομάτων του Ι.Κ.Α. φαινόταν από την αρχή του 2012, αλλά ο κομφορμισμός μας δεν μας επιτρέπει τις ψύχραιμες σκέψεις που απαιτούν και γνώσεις αριθμητικής της πρώτης δημοτικού. Λοι
πόν, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι συνδικαλιστές του Ι.Κ.Α. ανακοίνωσαν πως εάν δεν υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Ι.Κ.Α. θα κηρύξει στάση πληρωμών και στις συντάξεις, αλλά προφανώς και στα επιδόματα.
http://www.disabled.gr/lib/?p=47422

Κόβουν 30€ από τις συντάξες του ΟΓΑ – Δεν περικόπτονται τα αναπηρικά επιδόματα

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο οικονομικό επιτελείο σημειώνουν ότι εντός του 2013 θα τεθούν σε εφαρμογή μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 6 δις ευρώ θα τεθούν σε ισχύ από το 2014.
http://news.disabled.gr/?p=47479

Απόφαση διυπουργικής: Αύξηση εισφορών για ΟΓΑ και τα φθηνότερα φάρμακα για ΕΟΠΥΥ!

Τελικώς δεν την γλιτώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα αναγκάζονται όχι μόνο να περιμένουν σε ουρές αλλά και να παίρνουν πιθανώς και τα φθηνότερα φάρμακα καθώς αυτά θα.... αποζημιώνονται. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διυπουργική, έρχεται και νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Διαβάστε τι αποφασίσθηκε ακριβώς για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ…
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/09/2335.html?spref=fb

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Η αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε

Η αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε! Επίσχεση εργασίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ από 8/10/2012, μετά την ομολογία του κ. Μ. Σαλμά ότι ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του 2012!
http://news.disabled.gr/?p=47485

Ψυχοσωματικά συμπτώματα - Όταν η ψυχή εκφράζεται μέσα από το σώμα

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και πιο συχνά ακούγεται από την επιστημονική κοινότητα ο όρος ψυχοσωματικό σύμπτωμα, ψυχοσωματική αιτία, ψυχογενής αιτιολογία κλπ. Τι εννοούμε όμως λέγοντας ψυχοσωματικά συμπτώματα; http://psixologikosfaros.blogspot.gr