Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συνεργασία ΦΡΟΝΤΙΖΩ με ΕΕΑΣΚΠ στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες»Με χαρά σας ενημερώνουμε για  την επίσημη έναρξη του προγράμματος με τίτλο: «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα», το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & ΑμεΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).
Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με σκοπό: την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, τη διαμεσολάβηση σε φορείς και οργανισμούς της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση συνεργασίας για την υποστήριξη των ατόμων αυτών, την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση της κοινότητας για ζητήματα που αφορούν την ασθένεια της ΣκΠ και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν κτλ
Κεντρική δράση του έργου θα είναι η δημιουργία του «Γραφείου Συνηγορίας για την Αντιμετώπιση ασθενών με ΣκΠ» το οποίο θα λειτουργεί στα γραφεία της ΕΕΑΣΚΠ (Πλ. Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 2, Πάτρα) και θα στελεχώνεται με επαγγελματία ψυχικής υγείας με εμπειρία σε θέματα ΣκΠ.
Μια πρώτη παρουσίαση του έργου και των δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα Αίγλη (Veso Mare) στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το παρόν έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2016.
1 σχόλιο:

 1. Πρωτοβουλία για μείωση τελών σε ανάπηρους
  Τη μείωση ή και την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας 67% ζητούν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σύλλογοι αναπήρων απ’ όλη την χώρα.

  Η πρωτοβουλία για την συγκέντρωση υπογραφών από αναπηρικούς συλλόγους αναλήφθηκε από τον Σύλλογο Αναπήρων και Αυτοάνοσων «Ο Ήφαιστος», με έδρα στη Νίκαια, ο οποίος διακινεί και μέσω του Facebook κείμενο, το οποίο θα σταλεί προς την ΚΕΔΕ και αναφέρει τα εξής:

  «Οι ανάπηροι στην πατρίδα μας, λόγω συνεχών περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα και γενικότερα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουμε περιέλθει σε κατάσταση ένδοιας. Σας ζητάμε: Οι ανάπηροι με 67%, από οποιαδήποτε αναπηρία, να μην πληρώνουμε δημοτικά τέλη ή να πληρώνουμε ανάλογα με την εισοδηματική μας κατάσταση, αφού ληφθεί υπόψη το αυξημένο κόστος διαβίωσης ενός ανάπηρου! Αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία σας, ευχαριστούμε προκαταβολικά για την αποδοχή (ελπίζουμε…) του αιτήματός μας»

  Παρακάτω θα αναφερθούν όλοι οι Σύλλογοι που στηρίζουν το αίτημα με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

  Ο «Ήφαιστος» παρακαλεί όσους Συλλόγους συμφωνούν με το αίτημα να στείλουν την απόφασή τους έως τις 21/11/2014.
  Η διεύθυνση του Συλλόγου είναι: «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 κ ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΙΚΑΙΑ, ΤΚ 18453, 211-4060497.


  ΑπάντησηΔιαγραφή