Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑμΣΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 
Νεκταρίου 3, Αθήνα, Τηλ.: 213 2035323, Φαξ: 210 9600131,
Ταχυδρομική Επικοινωνία Τ.Θ.: 73885, Ελληνικό 167 77,
Ε-mail: poamskp@otenet.gr

Αριθ. Πρωτ.:  96 /2012                                                                             Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Κοιν:    Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση
Αρχηγό ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αρχηγό ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ), λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και να σας ζητήσουμε να εξετάσετε με το απαιτούμενο ενδιαφέρον τα μέτρα που θα τη βελτιώσουν.
Η ΣΚΠ που είναι χρόνια και ανίατη νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, κυρίως κινητικά, σε αρκετούς πάσχοντες πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι πιο πολλοί από μας προσπαθούμε να ζήσουμε ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, χωρίς καν να έχουμε κάποια επιπλέον βοήθεια από το κράτος. Αλλά και όσοι μέχρι πρότινος είχαν κάποια κρατική βοήθεια λόγω της κατάστασης που έχουν εξαιτίας της ΣΚΠ, αντιμετωπίζουν τόσα προσκόμματα για τη συνέχιση της, που τελικά αντί η πολιτεία να τους βοηθάει τους οδηγεί σε φυσική εξόντωση.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
  1. Την ταλαιπωρία των ασθενών με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τα οποία δημιουργούν μια απίστευτη καθυστέρηση και ταλαιπωρία στους πάσχοντες, ενώ πολλές φορές οι υγειονομικές τους επιτροπές στελεχώνονται από μη εξειδικευμένους γιατρούς ούτε καν νευρολόγους,
  2. Την ταλαιπωρία τους με τους νέους κανονισμούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν τόσες ασάφειες, ώστε πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ ενώ είχαν πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, τώρα λαμβάνουν πολύ μικρότερα του 67% ποσοστά αναπηρίας! Αλήθεια μήπως θεραπεύτηκαν;
  3. Πολλοί πάσχοντες από ΣΚΠ αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης επειδή δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση στα απαιτούμενα φάρμακά τους, ενώ οι διάφορες εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητικές κ.α.) απαιτούν πλέον ποσοστό συμμετοχής.
Παρόλα αυτά τα προβλήματα κατηγορούμαστε ως «μαϊμούδες ανάπηροι» επειδή κάποιοι καταχράστηκαν την κρατική βοήθεια. Έλεος! Αλήθεια για να πάρει κάποιος την όποια βοήθεια δεν συμμετείχαν τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών που πιστοποιούσαν «μαϊμούδες ανάπηρους»; Μήπως η ευθύνη για αυτή την κοινωνική απάτη πρέπει να αποδοθεί σε όλους αυτούς που την δημιούργησαν και φυσικά σε όλους τους «μαϊμούδες ανάπηρους» ως αποδέκτες προϊόντων κλεπταποδοχής;
Τιμωρήστε επιτέλους όλους αυτούς και όχι εμάς που τελικά δεν έχουμε καμία σχέση, κατά συνέπεια τίποτα να κρύψουμε και να φοβηθούμε.
Επίσης πρέπει να δώσετε ένα τέλος στην παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με τα φη-μολογούμενα μέτρα περικοπής κάθε λογής προνοιακών επιδομάτων συμπεριλαμβανομένων και των αναπηρικών συντάξεων. Το κοινωνικό κράτος δικαίου, στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας, βοηθάει με τα παραπάνω επιδόματα όσους πολίτες λόγω κά-ποιας ασθένειας βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, για την αντιμετώπιση της καθημερινής διαβίωσης.
 Μην μας στερείτε λοιπόν το δικαίωμα ισότιμης διαβίωσης και τιμωρείστε το γρηγορότερο δυνατό όσους, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, εκμεταλλεύτηκαν ποικιλοτρόπως το Κράτος Πρόνοιας. Αυτό το Κράτος έχουμε ανάγκη όλοι εμείς που πάσχουμε. Μην αφήσετε να γκρεμιστούν όλες οι προνοιακές πολιτικές για τις οποίες κάθε πολιτισμένη χώρα είναι υπερήφανη!

Με τιμή
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ιωάννης Θεοδωράκης
Ο Πρόεδρος
Γεωργία Λαύκα
Η Γενική Γραμματέας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου