Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Να προστατευθούν οι πιο ξεχασμένοι από τους ξεχασμένους!
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στην οριστική αποδόμηση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας της χώρας!

Με επιστολή της στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο - Κωνσταντίνο Βολουδάκη, η ΕΣΑμεΑ ζητά την απόσυρση του άρθρου που αφορά στη συγχώνευση τ
ων Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και βρίσκεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση και τη συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας - οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κλειστής περίθαλψης και στις οποίες διαβούν οι πιο αποκλεισμένοι ανάμεσα στους αποκλεισμένους, οι πιο ξεχασμένοι έλληνες και ελληνίδες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ηλικιωμένοι και παιδιά - δεν χρειάζονται συγχώνευση, αλλά πλήρη αναβάθμιση!

Το θλιβερό είναι ότι ήδη οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας πάσχουν από υπο-στελέχωση, υπο-χρηματοδότηση και πλήρη απαξίωση. Οι νέες συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη αφανισμό του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας από τον χάρτη της χώρας. Οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που διασυνδέθηκαν με άλλες με προηγούμενο νόμο, έχουν βιώσει αυτούς τους 11 μήνες ουσιαστική αδιαφορία και έχουν αποκοπεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα - εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και των αρνητικών συνεπειών της στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι και αυτές στις οποίες απευθύνονται οι υπηρεσίες των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας - επιβάλλεται, πιο πολύ από ποτέ, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας.

Η Συνομοσπονδία ζητά τη διατήρηση της ταυτότητας κάθε Κέντρου, Μονάδας, Ιδρύματος κ.λπ., τη διασύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος και των τοπικών κοινωνιών στα Όργανα Διοίκησης των Δομών. Επιπρόσθετα ζητά τα ΚΕΚΥΑΜΕΑ να επανέλθουν στον Τομέα της Κοινωνικής Φροντίδας & Πρόνοιας και να ενταχθούν στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύουν.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προστατευτούν οι πιο αποκλεισμένοι από τους αποκλεισμένους, οι πιο ξεχασμένοι από τους ξεχασμένους, οι πιο ευάλωτοι από τους ευάλωτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου