Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η Φλόγα πάντα βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες. Όλα τα παιδιά, αξίζουν ίσες ευκαιρίες, είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα ή όχι.

PhotoΥπολογίζεται –σύμφωνα με τα ιατρικά στοιχεία των παιδιατρικών τμημάτων - ότι κάθε χρόνο νοσούν γύρω στα 350 παιδιά, από τα οποία τα περισσότερα γίνονται καλά με την κατάλληλη επιστημονική φροντίδα.
Η Φλόγα προσπαθεί – στο μέτρο του εφικτού - να εξασφαλίζει τις απαραίτητες αυτές συνθήκες σε όλα τα παιδιά.
Στα δημόσια νοσοκομεία δεν χρειάζεται να πληρώσει κανένας γονιός για τη θεραπεία του παιδιού του. Όσον αφορά τη φιλοξενία των οικογενειών από την περιφέρεια που θα πρέπει να μείνουν στην Αθήνα, αυτή προσφέρεται δωρεάν στους ξενώνες της ΦΛΟΓΑΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Για διαγνωστικές εξετάσεις που θα απαιτηθούν να γίνουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, τις καλύπτει η Φλόγα σε συνεννόηση με τους γιατρούς των τριών ογκολογικών τμημάτων (Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία που τώρα στεγάζονται στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ) Αν απαιτηθεί εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που δεν γίνεται στο δημόσιο, η ΦΛΟΓΑ και πάλι εξασφαλίζει δωρεάν φροντίδα στο ΜΗΤΕΡΑ / ΥΓΕΙΑ.
Όσον αφορά το ιατρικό κομμάτι και τις ελλείψεις της πολιτείας, η ΦΛΟΓΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων και παρεμβαίνει άμεσα κάθε φορά που απαιτείται. Καλύπτει τα ογκολογικά τμήματα με αναλώσιμα, με αξονικό τομογράφο, βιομοριακούς αναλυτές, υπέρηχους, με τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος , με ανακαίνιση ολόκληρων τμημάτων που οι χώροι τους κρίνονται ακατάλληλοι για τα παιδιά, με την πρόσληψη εξειδικευμένων νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, γραμματέων ακόμα και γιατρών για να βοηθήσουν την καλή λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων.
Εκτός από αυτά, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα η ΦΛΟΓΑ με το κοινωνικό ταμείο της προσφέρει και οικονομικές ενισχύσεις.
Όταν ένα παιδί αρρωστήσει ο γονιός δεν βρίσκεται στο πέλαγος. Υπάρχει η ΦΛΟΓΑ όπου μπορεί να απευθυνθεί, αν η ίδια η ΦΛΟΓΑ δεν προλάβει να βρεθεί δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου