Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ.  εκτός αργιών   και  Σ/Κ, στην έδρα του :
 Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ      
Τηλ. – Faχ : 2610422655                        
e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΕΑΣΚΠ

  -   Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Ενημερωτική εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα, με θέμα : ¨Η ζωή με ΣΚΠ¨, στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ. μ. , στο ξενοδοχείο Imperial.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει Ομιλία και Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, Χαιρετισμός Επισήμων και θα συνεχίσει με Επιστημονική Ενημέρωση από τον Νευρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπίσσα με θέμα : «ΣΚΠ- Νεώτερα δεδομένα», την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού με θέμα : «Φυσικοθεραπευτική στρατηγική στη ΣΚΠ και Υδροθεραπεία» και την Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Προπτυχιακή στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κορακά με θέμα : «Η ΣΚΠ σε μέλος της Οικογένειας και οι επιπτώσεις της».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Γραφείο Συντονισμού και Ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων : Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198  Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ. 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.6974349109

-Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα και διοργανώνει τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., στο  κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» στην Παραλία Πατρών , με πλούσια λαχειοφόρο αγορά.
Τιμή πρόσκλησης 20 € (περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και λαχνό λαχειοφόρου αγοράς)
και θα διατίθεται και εντός του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  -  Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ¨Η Ελπίδα¨:  Μαβίλη 12 στο Αγρίνιο Τηλ.: 2641024198.Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας, Τηλ. : 6974349109  και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ Νοσηλεύτρια, Τηλ. :6984713332
Ετοιμάζεται παρόμοιο Γραφείο Ενημέρωσης στον Πύργο για το συντονισμό των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Ν. Ηλείας.                                                                                   

-  Λειτουργεί  η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ. μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και ξεκινά παρόμοια ομάδα στήριξης μελών στο Αγρίνιο με την εποπτεία της Ψυχολόγου κ. Κορακά Μαρίας στο γραφείο της.

-  Λειτουργεί η ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι  με υπεύθυνη την Αντιπρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά, με ομάδα ειδικών Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτριών, σε μέλη που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων.

-  Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρίασε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη .

-    Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία  ήδη δόθηκαν από το γραφείο μας στους δικαιούχους του έτους 2012. Για τη χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, με υπεύθυνη την Ταμία της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή από το μήνα Μάρτιο.

-   Το περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» της Ομοσπονδίας μας, όπου υπάρχει και σελίδα του Σωματείου μας με τα δικά μας νέα, στέλνεται ΔΩΡΕΑΝ σε μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που το ζήτησαν, επίσης δίνεται και στο γραφείο του Σωματείου στις ώρες λειτουργίας του, καθώς στέλνεται και ηλεκτρονικά,  σε όσους έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail.

 -    Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους, αν τους περισσεύουν φάρμακα (όπως ιντερφερόνες και άλλα), να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών.


-    Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου