Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Alma Zois Patras ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ 13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

1Η ημέρα

Αναχώρηση από την Πάτρα (κάτω μέρος Πλ. Τριών Συμμάχων) στις 7.00 με προορισμό το Πόρτο Χέλι.

Φθάνουμε εκεί μετά από σύντομη στάση στην διαδρομή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό, χαλάρωση, ξεκούραση ή και επίσκεψη στην γραφική πολιτεία.

Συγκέντρωση σε συμφωνημένη ώρα και αναχώρηση για το αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την επίκαιρη κωμωδία – σάτιρα του Αριστοφάνη «ΠΛΟΥΤΟΣ» σε μετάφραση – σκηνοθεσία – μουσική Διονύση Σαββόπουλου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς ηθοποιούς, παρουσιάζει με τον δικό του ευφάνταστο τρόπο τον Πλούτο (388 π.Χ.), τη σάτιρα του μεγάλου ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτη.

Τυφλός ο Πλούτος, κυκλοφορεί ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε, επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Όταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα ο Αριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Αλλά ποιος την ακούει;

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με μια πλειάδα πολύ αξιόλογων ηθοποιών (Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης και Μάκης Παπαδημητρίου) υπόσχεται – αν μη τι άλλο - μια ιδιαίτερη ανάγνωση του Πλούτου, αυτής της διαχρονικά επίκαιρης, πολιτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη.

Αμέσως μετά την παράσταση επιστροφή στο Πόρτο Χέλι.


2Η ημέρα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και επιβίβαση από την Κόστα στο πλοιάριο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μίνι κρουαζιέρα μας σε Ύδρα – Σπέτσες.

Στα δυο νησιά θα έχουμε χρόνο για περιδιάβαση και βέβαια φαγητό και μπάνιο (στο ένα από τα δυό).

Αναχώρηση το απόγευμα σε προκαθορισμένη ώρα και άφιξη στην Πάτρα, μετά από μια σύντομη στάση καθ΄οδόν.

Η συμμετοχή κοστίζει 125€ και συμπεριλαμβάνει τις μεταφορές (Πάτρα-Πόρτο Χέλι-Επίδαυρος-μινι κρουαζιέρα Υδρα-Σπέτσες, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο CLUB COSMOS – PORTO HELI) στο Πόρτο Χέλι με πρωινό και το εισιτήριο της παράστασης (ΖΩΝΗ Β). Αν κάποιος δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση, τότε η συμμετοχή του διαμορφώνεται στα €100.-

Περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχές στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, τηλ 2610-222274 και ώρες 9πμ-4μμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου