Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Η Φλόγα είναι Σύλλογος – ούτε Ίδρυμα, ούτε Οργανισμός, ούτε κληροδότημα, ούτε Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία – Είναι Σύλλογος εθελοντών γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Η Φλόγα εκπροσωπείται και διοικείται μόνο από εθελοντές γονείς, οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, εκλέγονται κάθε δύο χρόνια. Έτσι υπάρχει η Φλόγα, κι έτσι συνεχίζει να υπάρχει. Έτσι οι γονείς έρχονται και φεύγουν και παίρνουν άλλοι τη σκυτάλη, και η Φλόγα των εθελοντών γονιών συνεχίζει και γίνεται όλο και πιο μεγάλη.

Τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της φροντίδας των παιδιών μας τις γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, έτσι όπως εμείς οι ίδιοι βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε καθημερινά μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Κι έτσι σχεδιάσαμε τη Φλόγα. Θέσαμε στόχους, τους κοινοποιήσαμε στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και ζητήσαμε τη βοήθεια του. Ζητήσαμε την συνδρομή τους και δώσαμε στέγη στις αναζητήσεις τους για προσφορά. Δώσαμε την ευκαιρία σε αυτούς που νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν – και δεν είναι λίγοι – να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη προσπάθεια. Ορίσαμε κανόνες και τρόπους διεκδίκησης και επίτευξης των στόχων μας. Στη Φλόγα δεν κάνουμε ούτε ελεημοσύνη, ούτε φιλανθρωπία.

Και ξεκινήσαμε με την βοήθεια και την καθοδήγηση των γιατρών μας. Σήμερα, μετά από 32 χρόνια, σταθεροί στους αρχικούς μας στόχους, διακριτικά, υπεύθυνα και σταθερά, έχουμε πετύχει ένα πολύ σημαντικό έργο για την ολιστική βελτίωση της νοσηλείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι πόροι μας είναι προσφορές φορέων και ιδιωτών χωρίς επιδοτήσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας, δεν είναι ανίατος, δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι επάρατος. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, τα τρία στα τέσσερα παιδιά που νοσούν μπορούν με εξειδικευμένη θεραπεία να ιαθούν.

Θέλουμε και πάλι να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας δίνετε τη δυνατότητα να υλοποιούμε τους στόχους μας.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να τιμούμε την αγάπη σας και την προσφορά σας με σεβασμό, συνέπεια και ευθύνη.
Photo: Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Η Φλόγα είναι Σύλλογος – ούτε Ίδρυμα, ούτε  Οργανισμός, ούτε κληροδότημα, ούτε Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία – Είναι Σύλλογος εθελοντών γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Η Φλόγα εκπροσωπείται και διοικείται μόνο από εθελοντές γονείς,  οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, εκλέγονται κάθε δύο χρόνια.   Έτσι υπάρχει η Φλόγα, κι έτσι συνεχίζει να υπάρχει. Έτσι οι γονείς έρχονται και φεύγουν και παίρνουν άλλοι τη σκυτάλη, και η Φλόγα των εθελοντών γονιών συνεχίζει και γίνεται όλο και πιο μεγάλη.  

Τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της φροντίδας των παιδιών μας τις γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, έτσι όπως εμείς οι ίδιοι βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε καθημερινά μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. 
 
Κι έτσι σχεδιάσαμε τη Φλόγα. Θέσαμε στόχους,  τους κοινοποιήσαμε στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και ζητήσαμε τη βοήθεια του. Ζητήσαμε την συνδρομή τους και δώσαμε στέγη στις αναζητήσεις τους για προσφορά. Δώσαμε την ευκαιρία σε αυτούς που νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν – και δεν είναι λίγοι – να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη προσπάθεια. Ορίσαμε κανόνες και τρόπους διεκδίκησης και επίτευξης των στόχων μας. Στη Φλόγα δεν κάνουμε ούτε ελεημοσύνη, ούτε φιλανθρωπία.
    
Και ξεκινήσαμε με την βοήθεια και την καθοδήγηση των γιατρών μας. Σήμερα, μετά από 32 χρόνια, σταθεροί στους αρχικούς μας στόχους, διακριτικά, υπεύθυνα και σταθερά,  έχουμε πετύχει ένα πολύ σημαντικό έργο για την ολιστική βελτίωση της νοσηλείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι πόροι μας είναι προσφορές φορέων και ιδιωτών χωρίς επιδοτήσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε  σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας, δεν είναι ανίατος, δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι επάρατος. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, τα τρία στα τέσσερα παιδιά που νοσούν μπορούν με εξειδικευμένη θεραπεία να ιαθούν. 

Θέλουμε και πάλι  να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας δίνετε τη δυνατότητα να υλοποιούμε τους στόχους μας.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να τιμούμε την αγάπη σας και την προσφορά σας με σεβασμό, συνέπεια και ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου