Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ 2014 ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης θεσπίστηκε το 2009, από την Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης -Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και εορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
Η φετινή είναι η Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και επικεντρώνεται στην "ΠΡΌΣΒΑΣΉ".
Πολλές ενέργειες και διάφορες εκδηλώσεις ετοιμάζονται στην Ελλάδα από τα κατά τόπους Σωματεία – Συλλόγους , σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ , ΠΟΑμΣΚΠ., καθώς επίσης και σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και τοποθετούν τη ΣΚΠ στο επίκεντρο ως μια ασθένεια με τα 1000 πρόσωπα προσπαθώντας να προκαλέσουν την προσοχή των πολιτών και των φορέων και να φέρουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των ατόμων με ΣΚΠ - ΠΣ, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη και περίπου 10.000-12.000 στην Ελλάδα.
Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.
Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν τη ΣΚΠ.
Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.
Η Παγκόσμια Ημέρα MS ξεκινά για έκτη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά περισσότερο την ελληνική ώστε να αναλάβει δράση.

Πολλαπλή Σκλήρυνση-MS είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα.
Ας αναλάβουμε δράση !
"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου