Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ  ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

-          Το γραφείο του Σωματείου θα λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-9.00μ.μ. και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 11.00π.μ.-2.00μ.μ., στην έδρα του Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ       Τηλ. – Faχ : 2610422655 
 e-mail: eenosims@yahoo.gr
           Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.com/

- Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων στη διεύθυνση: Μαβίλη 12, Τηλ. : 2641024198
Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ.: 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.: 6974349109.
Τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ  στο Αγρίνιο, συμμετέχουν στα προγράμματα : ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοκοινωνική Στήριξη  και ΔΩΡΕΑΝ Φυσικοθεραπείες και θεραπευτική πισίνα.

-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Πύργου και Περιχώρων . Υπεύθυνη συντονισμού μελών : Σία Δημακοπούλου Τηλ.: 6973307237        
Παρακαλούμε τα μέλη των περιοχών του Ν. Αιτ/νίας και Ν. Ηλείας να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους υπεύθυνες συντονισμού μελών της ΕΕΑΣΚΠ.
Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει ανάλογο γραφείο στην πόλη του Αιγίου.
-          Θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι  ΑμΣΚΠ,  που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου μαζί με ειδικούς θεραπευτές.

-          Η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο, υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).

-           Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

-          Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους, όταν θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από την υπηρεσία του Υπουργείου.

-          Η ΕΕΑΣΚΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο δημιούργησε ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τα μέλη της και τους Α΄ βαθμού συγγενείς τους. Παρακαλείστε να ενημερώσετε και τους φίλους και συγγενείς σας, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να ενημερώνουν το Τμήμα  Αιμοδοσίας  κάθε φορά, ότι είναι για το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

-           Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους αν τους περισσεύουν διάφορα φάρμακα, να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών. Επίσης αν έχετε σχολικά,  είδη ένδυσης και υπόδησης , καινούργια ή σε καλή κατάσταση, παρακαλούμε να τα προσκομίσετε στο γραφείο μας για την ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων μελών μας  και της Δημοτικής Ιματιοθήκης του Δήμου Πατρέων.

-           Παρακαλούνται τα μέλη να  δηλώσουν συμμετοχή  στις ομάδες που οργανώνονται  και για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419, καθώς και να μας ενημερώσουν για πιθανή αλλαγή στοιχείων τους, και αν  έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail , παρακαλούμε  να μας στείλουν με Μήνυμα το e-mail τους.

-          Παρακαλούνται τα μέλη πάσχοντες της ΕΕΑΣΚΠ, να μας ενημερώσουν αν χρειάζονται κάτι και να μας  γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους. Είμαστε κοντά τους και μπορούμε να τους βοηθήσουμε !

  Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, η ΕΕΑΣΚΠ θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στήριξη .

ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν!
Βιώνουμε τη νόσο της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε
και να  ενημερώσουμε σωστά και έγκυρα.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ  ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, 
ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !

Είμαστε εθελοντές και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα.

Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους, που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας,
ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.

Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στο Σωματείο μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ !


 Μην ξεχνάτε : όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Χαρά !

 Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα της ΕΕΑΣΚΠ στο Facebook : Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας καθώς και από την Ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://eenosims.blogspot.gr/

 ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σε ΟΛΟΥΣ

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου