Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της και διαμαρτύρεται έντονα για το άρθρο 65 του ν/σ «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, Ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.ΤΕ., Αναμόρφωση Οργανισμού του ΝΣΚ, και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή εν μέσω θύελλας αντιδράσεων αφού με τις διατάξεις του προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του επιδόματος στήριξης τέκνων θα λαμβάνεται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και όχι το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις αντικοινωνικού χαρακτήρα αφήνουν ερωτηματικά για τον τρόπο που ο υπουργός Οικονομικών αντιλαμβάνεται αυτά τα τόσο σημαντικά κοινωνικά θέματα.
Η διάταξη αυτή ειδικά σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει και οι πολύτεκνες οικογένειες βιώνουν τεράστια οικονομικά προβλήματα κρίνεται βαθιά αντικοινωνική. Ειδικά όμως για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, η διάταξη αυτή τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση, αφού η προσμέτρηση ακόμα και των προνοιακών επιδομάτων θα τους θέσει εκτός των οικογενειακών επιδομάτων στήριξης.
Είναι αδιανόητο να προσμετρούνται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τα προνοιακά - αναπηρικά επιδόματα από τη στιγμή που δεν νοούνται ως εισόδημα αφού χορηγούνται από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία ή χρόνια πάθηση και για το λόγο αυτό απαλλάσσονται από τη διαδικασία φορολόγησης.
Αδιανόητη είναι και η απάντηση του υπουργού στις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για την επίμαχη διάταξη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην προστίθενται τα προνοιακά επιδόματα στο εισόδημα. Τα προνοιακά επιδόματα είναι μόνιμο εισόδημα και πρέπει να υπολογίζεται ως τέτοιο».
Αυτές οι τοποθετήσεις είναι σαν να βρίσκεται ο κ. Στουρνάρας σε άλλη χώρα.
Το αναπηρικό κίνημα μαζί με όλες τις ευπαθείς ομάδες θα αγωνιστούν με κάθε μέσο είτε δια της νομικής οδού είτε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση τέτοιων απαράδεκτων διατάξεων.
Σκοποί μας είναι η ενημέρωση για την Σ.Κ.Π., η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.Ο στόχος μας βέβαια είναι η σωστή επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες για την Σ.Κ.Π και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων των Αμ Σ.Κ.Π, ώστε να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου