Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Σύμμαχοι Υγείας» για ανασφάλιστους και άπορους"


Οικονομία στο φαγητό, τη ΔΕΗ και την θέρμανση αναγκάζεται να κάνει ένας στους τέσσερις χρονίως πάσχοντες ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τα φάρμακα του.
Επιπλέον πέντε στους δέκα Έλληνες ανησυχούν πολύ για το ένα θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων που χρειάζονται στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η οικονομική ανασφάλεια έχει μετατραπεί σε νούμερο «ένα» ασθένεια στη χώρα μας.

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης όμως είναι και τα παιδιά: Το 7,6% των γονέων που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη απάντησαν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πλέον ασφάλιση με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Τα παραπάνω ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health V – διενεργήθηκε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν το δυναμικό της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στη δημιουργία του εθελοντικού προγράμματος ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας «Σύμμαχοι Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου