Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Μπροστά στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013 θα λάβει χώρα το 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52).

Η Συνομοσπονδία θα μεταδώσει ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου από την ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.esaea.gr, και στο facebook Esamea Ncdp, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, άτομο με αναπηρία ή μη, να παρακολουθήσει τις εργασίες και κυρίως τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης της, ώστε να ενημερωθεί πλήρως για τις πρωτοβουλίες του εθνικού αναπηρικού κινήματος και τα αποτελέσματά τους.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 09.00, οπότε και θα λάβει χώρα η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου. Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί και με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Στη διάρκεια της τετραετίας, έλαβαν χώρα γεγονότα που επηρέασαν δραματικά προς αρνητική κατεύθυνση τη διαμόρφωση των πολιτικών για την αναπηρία, η οποία ως ζήτημα δικαιωμάτων με οικονομικές διαστάσεις, δέχεται έντονες πιέσεις. Οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενες. Τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσής τους στην καθημερινότητα.

Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση, το αναπηρικό κίνημα με αίσθημα ευθύνης θα αναλύσει και θα επανακαθορίσει τη στρατηγική του, χωρίς να μειώσει το επίπεδο των διεκδικήσεών του.

Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Παρακαλούμε για την προβολή αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας της Συνομοσπονδίας κατά τον ευρύτερο δυνατό τρόπο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τον απολογισμό της περασμένης 4ετίας καθώς και τον προγραμματισμό δράσης  http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=4217&MMN_position=20%3A20&thms=4&ns_news=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου