Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Από Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Τραγική η κατάσταση στο χώρο της υγείας

Επιστολή για την τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στα άτομα με αναπηρία, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, κ.κ. Βρούτση και Λυκουρέντζο.

Η ανεύρεση κάθε δυνατής λύσης αποτελεί αρμοδιότητα της Κυβέρνησης. Η οικονομική κρίση και η αναποτελεσματικότητα ικανών πολιτικών αντιμετώπισής της έχει αγγίξει με τον πιο σκληρό τρόπο την πλειονότητα των επαγγελματικών ομάδων και κατηγοριών. Αυτό όμως δεν αποτελεί ικανό λόγο να δικαιολογήσει την επιμονή μιας μεγάλης μερίδας φαρμακοποιών να εκβιάζουν καταστάσεις χρησιμοποιώντας ως ομήρους πολίτες που ανήκουν σε μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες.

Στην παρούσα στιγμή ζητούμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, διότι πλέον υπάρχουν χρόνια πάσχοντες που αδυνατούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική τους αγωγή με ίδια οικονομικά μέσα.

Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι ήδη ορατός. Βρίσκεται πλέον μπροστά στην πόρτα χιλιάδων ασφαλισμένων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη λήψη φαρμάκων όπως είναι οι καρκινοπαθείς, παραπληγικοί - τετραπληγικοί, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικοί, ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί, συγγενείς καρδιοπαθείς, ψυχικά πάσχοντες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου