Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΠ 2012 ΚΑΙ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ
Μια εξαιρετική επιστημονική ενημέρωση απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΑΣΚΠ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» , το Σάββατο 26 Μαΐου.  Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, από την πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κα Μ. Καραγιώργου και για τις νέες θεραπείες και τη συμμόρφωση των ΑμΣΚΠ σε αυτές από τον Διευθυντή του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Δ. Δ. Μητσικώστα, καθώς και για τις γνωστικές διαταραχές στη ΣΚΠ, από την λογοπαθολόγο Υπεύθυνη Κέντρου Λογοθεραπείας κα Ε. Ζώτα.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών πατήρ Ν. Σκιαδαρέσης, η δημοτική σύμβουλος και  Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Μ. Σταματιάδου και τίμησαν με την παρουσία τους ο σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γ. Φεσσιάν, η πρόεδρος του Ε. Ερυθρού Σταυρού Πατρών κα Μ. Σολωμού, η πρόεδρος  του Ομίλου «Αγκαλιάζω» κα Λ. Παπαχρυσανθάκη και ο συγγραφέας- δημοσιογράφος και επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Α. Παπαδιονυσίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτευτές του Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Λιαρομάτης , ο κ. Γιάννης Γκόβας και η Ιατρός της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κα Νάντια Κουλουμπή.
Στον συντονισμό των χαιρετισμών και των ομιλητών ήταν υπεύθυνη η Γ. Γραμματέας της ΕΕΑΣΚΠ κα Α. Μουλίνου.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προσφέρθηκε καφές με πλούσια εδέσματα και η βραδιά έκλεισε με ελαφρύ δείπνο, ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΠ  2012 ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΙΟΥ
Καλωσορίσατε,
Η ΕΕΑΣΚΠ διευρύνοντας την κοινωνική δράση από κοινού με φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας, πραγματοποιεί τη σημερινή επιστημονική εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ η οποία θεσπίστηκε, από την Διεθνή Ομοσπονδία να είναι η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.
Η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ αυξάνεται συνεχώς επιβάλλοντας την κινητοποίησή μας για να λυθούν οι απορίες σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί η ΣΚΠ.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, είναι η Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και το Σωματείο μας θα λειτουργεί  ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου , από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ., όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.
Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. 
"Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας "είναι το σύνθημα που έχει αποφασίσει και κοινοποιεί η διεθνής ομοσπονδία MSIF  για την Παγκόσμια ημέρα ΣΚΠ  2012 με το μήνυμα : «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το "τέλος" για όλα τα όνειρα της ζωής » και έχει τη δέσμευση να πολεμήσουμε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η ΣΚΠ εμφανίζεται κυρίως σε νεαρή ηλικία και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο, με μοναδικά συμπτώματα σε κάθε ασθενή.
Πολλές πτυχές της νόσου παραμένουν ανεξήγητες και η ακριβής της αιτία δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια και δεν υφίστανται γνωστά μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης της νόσου.
Καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη οριστική θεραπεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, διεξάγονται εκτενείς έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι φαρμακευτικές λύσεις αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις της νόσου, παρέχοντας στους πάσχοντες από ΣΚΠ μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η ζωή με τη ΣΚΠ, αποτελεί μια συνεχή πρόκληση όπου αξιολογείται η δύναμη ψυχής, το θάρρος και η αξιοπρέπεια  του καθενός.

Η συμπτωματολογία της νόσου είναι τόσο ποικιλόμορφη που θα μπορούσαμε να την παρουσιάσουμε ως την «ασθένεια με τα χίλια πρόσωπα» και για πολλούς ασθενείς θα μπορούσε να είναι αυτό το σύνθημα της παγκόσμιας ημέρας.
Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αν και δεν είναι τις περισσότερες φορές ορατή, εμποδίζει τους ασθενείς στην καθημερινή τους ζωή και τους φέρνει πολλές φορές αντιμέτωπους με  προβλήματα στο οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο περιβάλλον.
Η επιρροή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στην καθημερινότητα του ασθενή και του περιβάλλοντός του είναι σημαντική και επιφέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Τα άτομα, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να βγουν δυνατοί μέσα από αυτή την εμπειρία. Μία σειρά από συναισθήματα μπορεί να ξεπροβάλλουν, όπως θλίψη, άγχος, φόβος,  θυμός και ενοχή .
Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος αντίδρασης και φυσικά ο τρόπος αντιμετώπισης είναι διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο και έχει να κάνει με το πώς επηρεάζεται από την ασθένεια του, τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει και πως διαχειρίζεται γενικά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ζωή του.
   Το Α και το Ω για να αντιμετωπίσει κανείς ψύχραιμα και αποτελεσματικά τη ΣΚΠ είναι να σκέφτεται θετικά, να μοιράζεται τις ανησυχίες του με τους δικούς του ανθρώπους, να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού και ΚΥΡΙΩΣ να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του.
Είναι καλό να μιλήσει στα αγαπητά του πρόσωπα για τη νόσο της ΣΚΠ. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι πώς τους επηρεάζει η ΣΚΠ επειδή έχει αθέατα και αφανή συμπτώματα.
Με τη διάγνωση της ΣΚΠ, δε σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητές του και να απομονωθεί, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να διατηρήσει τη κοινωνική του συνοχή και δράση και να μην εγκαταλείψει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τους στόχους και τα όνειρά του.
Είναι απαραίτητο ο ΑμΣΚΠ να έχει έναν υγιεινό τρόπο ζωής με καλή διατροφή, να κάνει φυσιοθεραπείες (φυσικές ασκήσεις), να ελέγχει το άγχος του και να διατηρεί επαφή με άλλους ανθρώπους.
Στην αρχή ίσως είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος τη νέα  κατάσταση, αφού η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι απρόβλεπτη και μπορεί να εξελιχθεί οποιαδήποτε στιγμή. Με τον καιρό όμως μαθαίνεις να ζεις με τα συμπτώματα και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει.

Η ΣΚΠ δεν είναι μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια, ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή !
Απολαύστε λοιπόν τη ζωή και χαμογελάστε της , είναι σίγουρο πως θα σας το ανταποδώσει με περισσή χαρά !
Στην ΕΕΑΣΚΠ έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  σας βοηθήσουμε και να  σας στηρίξουμε όπου μας χρειαστείτε.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε , όπου το κράτος πρόνοιας μειώνεται με συνεχείς περικοπές στις κοινωνικές παροχές, εμείς αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε  όχι μόνο για τη διατήρηση των ήδη κεκτημένων , αλλά και διεκδίκηση περαιτέρω δικαιωμάτων.
Είναι αναγκαία λοιπόν σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά η παρουσία και η συμμετοχή σας στο Σωματείο γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί !

ΜΕ ΛΑΒΑΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΤΟ : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας , ευχαριστούμε την Φαρμακευτική Εταιρία Novartis για την ευγενική χορηγία της σημερινής εκδήλωσης, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» , καθώς και τους εκλεκτούς καλεσμένους μας και φυσικά τους επιφανείς επιστήμονες ομιλητές μας, τον Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Δήμο Μητσικώστα , την  Λογοπαθολόγο Υπεύθυνη  Κέντρου Λογοθεραπείας  κα Έλενα Ζώτου.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου                                                 
 Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ                                                                                            
 Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑΜΣΚΠ    

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ κα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΔΗΜΟ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟ κα ΕΛΕΝΑ ΖΩΤΟΥ

                                                                ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου