Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ.-Παναχαϊκό-Πανυγεινομικό Συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία

H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας θα συμμετέχει στο Παναχαϊκό-Πανυγεινομικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τηνΤρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΦΟΡΕΩΝ

Πολίτες της Πάτρας,

Η Δημόσια Υγεία, οι δομές του ΕΟΠΥΥ, οι παροχές στους ασφαλισμένους καταρρέουν.


Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν ήδη φτάσει το 40% και αυξάνονται συνεχώς.Η πρόσβαση στα νοσοκομεία γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη για αυτούς πουέχουν πραγματικά ανάγκη: τους χρόνιους πάσχοντες, τους γέροντες, τα παιδιά,τους ανέργους. Όσοι μειονεκτούν κοινωνικά αντιμετωπίζουν αξεπέραστους φραγμούς στο σύστημα περίθαλψης.


Η κυβερνητική τρόικα αντιμετωπίζει σαν βάρος τις υποχρεώσεις της στο κοινωνικόσύνολο. Ετοιμάζει λουκέτα για 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, διώχνει γιατρούς και εργαζόμενους από το ΕΣΥ, καταρρακώνει τις δομές υγείας με τις καθημερινές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Καθημερινά κινδυνεύουν και χάνονται ζωές από την πολιτική που υπαγορεύουν οι “εταίροι” και δανειστές.

Μόνο η μαζική μας κινητοποίηση μπορεί να σώσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τακοινωνικά δικαιώματα. Να κατοχυρωθούν απ' την αρχή: η πρόσβαση στα νοσοκομεία όλων όσων έχουν ανάγκη, η πρόσβαση σε ποιοτικά και επαρκή φάρμακα, η αξιοπρέπεια στην αρρώστια.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να γίνουμε ασπίδα σωτηρίας των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία, τη δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8μμ στην πλ. Γεωργίου


Νά 'μαστε όλοι εκεί!


Σύλλογοι εργαζομένων στην υγεία και πρόνοια, φορείς ασθενών και πολιτών της Πάτρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου