Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Κολύμπι και σκλήρυνση κατά πλάκας...Ακόμα σπίτι είστε;

Νέες έρευνες συνεχώς μας δείχνουν ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε το κολύμπι στην καθημερινότητά μας. Τι περιμένετε λοιπόν; Είμαστε από τους πιο τυχερούς, έχοντας την θάλασσα και την παραλία (ακόμα χωρίς χρέωση) τόσο κοντά μας. Ξεκινήστε το κολύμπι, φυσικά πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες. Στο άρθρο παρακάτω παρατίθεται μια πρόσφατη έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες της της υδρόβιας άσκησης στην κόπωση και γενικότερα στην ποιότητα ζωής των ασθενών με σκληρυνση κατά πλάκας.

Προκήρυξη Κoινωφελούς Χαρακτήρα

Προκήρυξη πρόσληψης ατόμων για την υλοποίηση του προγράμματος Κoινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) από τον δικαιούχο φορέα Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" στις Περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη από τον δικαιούχο φορέα Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" αρχίζει από την Παρασκευή 29/06/2012 μέχρι Δευτέρα 09/07/2012.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΤΥΠΑ

«Το τελικό Κείμενο Συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Ρίο +20 περιλαμβάνει αναφορές για την Αναπηρία»!

"Στο τελικό Κείμενο σύνοψης των Συμπερασμάτων και των χαραζόμενων πολιτικών της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών του Ρίο + 20 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, 20 χρόνια μετά την ομώνυμη της το 1992 Διάσκεψη της Γης, από τις 20 ως τις 22 Ιουνίου 2012 περιλαμβάνονται ρητές αναφορές για την Αναπηρία.
Σο Κείμενο των τελικών Συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Ρίο + 20 «Το μέλλον, που θέλουμε» «The Future we want» απαντώνται πέντε εξειδικευμένες αναφορές για την Ομάδα Κοινωνικού Αποκλεισμού των Ανθρώπων με Αναπηρία."

Από Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Τραγική η κατάσταση στο χώρο της υγείας

Επιστολή για την τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στα άτομα με αναπηρία, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, κ.κ. Βρούτση και Λυκουρέντζο.

Καταργείται η απαίτηση για προσκόμιση της εξέτασης της ουροδυναμικές μελέτης στον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς. Διαβάστε το σύνολο της εγκυκλίου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45976

Συνήγορος του Πολίτη

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του. Το έντονο συναίσθημα ανασφάλειας που συνταράσσει την ελληνική κοινωνία και η δυσκολία του κράτους να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις του συνθέτουν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό πλαίσιο. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ο Συνήγορος του Πολίτη καλείται να εντείνει την εξωστρέφειά του, να βρεθεί κοντά στους πολίτες, και να εκφράσει με θεσμικό τρόπο τα προβλήματα και τη δυσαρέσκεια που αναδεικνύουν. Καλείται ιδίως να αναζητήσει θεσμικές λύσεις και ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις.

29 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος: Αιτήματα και διεκδικήσεις

Οι διεκδικήσεις των ανθρώπων με Σκληρόδερμα για ανεμπόδιστη άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων έχουν την “τιμητική” τους στις 29 Ιουνίου κάθε χρόνου – Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος εδώ και μιά τριετία (από το 2009). Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Στις 29 Ιουνίου 1940 πέθανε ο σημαντικός Ελβετός ζωγράφος Paul Klee πάσχων από συστηματικό Σκληρόδερμα, η δουλειά του οποίου επηρεάστηκε σε διακριτό βαθμό από την ασθένειά του.Γράφτηκε από  Antonis Skordilis διαβάστε περισσότερα εδώ

Μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά με κέφι, χορό και τραγούδι από το Πολύεδρο και το ΣΟΨΥ!

Το Πολύεδρο γράμματα τέχνες και ο ΣΟΨΥ Πάτρας διοργανώνουν μουσική βραδιά στο χώρο του Πολύεδρου Κανακάρη 147, στην Πάτρα, την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.
Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσει ο Ορχήστρα και η Χορωδία του ΣΟΨΥ Πάτρας, κλείνοντας έτσι μια εποικοδομητική χρονιά.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επιλεγμένη ανθολογία του Ελληνικού τραγουδιού, με ευχάριστη και αισιόδοξη άποψη.    


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας σας προσκαλεί σε ένα όμορφο βραδινό την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:30 στο Παρά θιν’ αλός, πρώην Μαραλέτου-Ρίο.

Συγκέντρωση τροφίμων & φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου | ARTogether Festival 3-4-5 Ιουλίου 2012, στο six d.o.g.s

Ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων ανοιχτό για όλο τον κόσμο θα είναι το φετινό ARTogether Festival με οικοδεσπότες τους κατοίκους της καλλιτεχνικής πολιτείας του bankit.gr!  Φέτος, άλλωστε, γινόμαστε 5 χρονών και η ηλικία μας «αναγκάζει» να δούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας λίγο διαφορετικά. Ξαναβρισκόμαστε για να γεμίσουμε έμπνευση και ελπίδα και εξετάζουμε με αυθόρμητη αισιοδοξία όσα μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί.
by Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου on Friday, June 29, 2012 at 11:51am ·