Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στην κοινωνική ευθανασία των ΑμεΑ!

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όχι στην κοινωνική ευθανασία των ΑμεΑ!

πηγή  http://newsitamea.gr/

Συμβολική διαμαρτυρία ΑμεΑ έξω από τη Βουλή

Με μία συμβολική κίνηση θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις περικοπές στην Υγεία τα άτομα με αναπηρία, που βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τη σημερινή Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Έβγ
αλαν τα τεχνητά τους μέλη και τα τοποθέτησαν πάνω στα σιδερένια κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί έξω από τη Βουλή.

«Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρό του.
Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός.
Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί.
Παρ’ όλα αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους
και να πετούν όλο και πιο ψηλά.
Τα άτομα με Αναπηρία έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμά τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑμεΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους
στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με Αναπηρία. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι εποχές που οι κοινωνίες απέρριπταν τα άτομα με αναπηρίες και υιοθετούσαν τις πιο απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντί τους έχουν βέβαια παρέλθει.
Τώρα πλέον έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτό από όλους (διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, κοινωνικούς φορείς κ.α.) ότι τα άτομα αυτά έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις (όταν μπορούν να τις εκπληρώσουν) με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η θεμελιώδης αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται κάθε χώρα.

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η χώρα μας το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει δυναμικά να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

 Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία(ΑμεΑ) είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                                                                                                                                                                
 Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, στις 7.00 μ.μ. η Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ευγενία Αρβανίτη θα παρουσιάσει ομιλία στον Μορφωτικό Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών Πατρών, (Όθωνος Αμαλίας 74 Πάτρα, τηλ. 2610277509) όπου θα αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ
σήμερα και τις διεκδικήσεις τους για τη λήψη δημόσιων μέτρων και πολιτικών για την Υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.                                                                                                              
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ της ΕΕΑΣΚΠ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 199
2, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες. www.newsitamea.gr

Ινστιτούτο Παστέρ: Συνέδριο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (4-7 Δεκεμβρίου 2012)

Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, 4-7 Δεκεμβρίου 2012, οργανώνεται συνέδριο με τίτλο «Functional analysis of CNS-infiltrating cells during the development of CNS a
utoimmunity, injury and repair». Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους καθηγητές-ερευνητές διεθνούς φήμης στην έρευνα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.pasteur.gr/?p=3306

Ενημέρωση για οφθαλμολογικά προβλήματα

Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Κοινού για τις σοβαρές Οφθαλμολογικές Παθήσεις με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη»
Σε ό,τι αφορά τον πρώτο «σταθμό» του Προγράμματος, την Πάτρα, οι δωρεάν εξετάσεις για το κοινό θα πραγματοποιηθούν στ
ις 3 - 4 Δεκεμβρίου 2012 στο κέντρο της πόλης (πολυιατρείο Γιατρών του Κόσμου, Καποδιστρίου 92), ενώ στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας στις 5 – 7 Δεκεμβρίου 2012 (5/12: Χαλανδρίτσα, 6/12: Φαρές, 7/12: Αίγιο).
Η Τελετή Εγκαινίων της Έκθεσης Ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:30, στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7, 26223 Πάτρα, τηλ.: 2610 – 277740), ενώ η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ώρες 18:00 – 20:00, και πάλι στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. 

Παν-αναπηρική Κινητοποίηση.

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους. H Ε.Σ.Α.μεΑ., ανήμερα την 3η Δεκέμβρη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, καλεί όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία & χρόνια πάθηση, τα μέλη των οικογενειών τους, κάθε εργαζόμενο σε υπηρεσίες παροχών υγείας-πρόνοιας-αποκατάστασης-ψυχικής υγείας και κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17, για να διεκδικήσουν τη διασφάλιση ενός δημοσίου συστήματος υγείας που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και θα εγγυάται την δωρεάν παροχή φαρμάκων, θεραπευτικών, μέσων-ορθωτικών μέσων και κάθε σύγχρονης θεραπείας.
https://www.facebook.com/events/

3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Όλοι & όλες στο υπουργείο Υγείας την Δευτέρα 3/12 στις 10 το πρωί

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί και αγωνίζεται για τη λήψη πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την ποι
οτική λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών υγείας- αποκατάστασης και ψυχικής υγείας.

Η ΕΣΑμεΑ, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, την απραξία πολιτικών για τον τομέα αποκατάστασης, τη δραστική περικοπή των κονδυλίων που είχαν προβλεφθεί για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αποφάσισε τη φετινή 3η Δεκέμβρη να διοργανώσει έξω από το υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17), ώρα 10:00π.μ, Πανελλήνια Παν-αναπηρική Συγκέντρωση για να διεκδικήσει τη λήψη μέτρων και πολιτικών που θα διασφαλίσουν και θα ενισχύσουν τις δημόσιες πολιτικές για την υγεία, την αποκατάσταση και την ψυχική υγεία.

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί:

• Προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια και ψυχική πάθηση.

• Προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αποκατάσταση που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

• Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

• Διασφάλιση αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ασφαλιστικών παροχών

• Λήψη συντονισμένων μέτρων φαρμακευτικής πολιτικής για να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες διαρκώς όμηροι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών συμφερόντων.

Η υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας οδηγεί στην κοινωνική ευθανασία τα άτομα με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το αναπηρικό κίνημα απαιτεί εδώ & τώρα συντονισμένες πολιτικές για την υγεία-αποκατάσταση-ψυχική υγεία!

Αναλυτικά τα αιτήματα της κινητοποίησης της 3ης Δεκέμβρη http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=4152&MMN_position=20%3A20&thms=4&ns_news=1
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα υπάρχει αναμετάδοση σε ζωντανό χρόνο από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esaea.gr , μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en και στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook. 
https://www.facebook.com/events/ 

3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα Aτόμων με Aναπηρία

Είκοσι χρόνια πριν, στις 3/12/1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δίνοντας ένα έναυσμα στις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες των κρατών-μελών του, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες αυτών των ανθρώπων.
http://disabled-greece.gr 

Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη 2012 - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμέτωποι με την  κοινωνική ευθανασία

Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
                                                                                     
Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ!

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αντιμετωπίζουμε τη διαπόμπευσή μας από το φαινόμενο των «αναπήρων μαϊμού», το οποίο συντηρείται ως κατεξοχήν πελατειακό ζήτημα τουλάχιστον μια 20ετία από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2012, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.  

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!
ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!

Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας

Στο ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο του "Κέντρου Πολιτισμού Περί Τεχνών" (Αράτου & Κανακάρη) - στο κέντρο της πόλης- με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Απο την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 9.30 (το βράδυ). Με ταινίες

μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animations, με πολιτικό-κοινωνικου περιεχομένου πασπαλισμένες με ταινίες κωμικό-μουσικές με θεατρικά δρώμενα και με μουσικά - θεατρικά δρώμενα αλλά και μεταμεσονύχτια ενίοτε!