Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Μπροστά στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013 θα λάβει χώρα το 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52).

Η Συνομοσπονδία θα μεταδώσει ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου από την ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.esaea.gr, και στο facebook Esamea Ncdp, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, άτομο με αναπηρία ή μη, να παρακολουθήσει τις εργασίες και κυρίως τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης της, ώστε να ενημερωθεί πλήρως για τις πρωτοβουλίες του εθνικού αναπηρικού κινήματος και τα αποτελέσματά τους.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 09.00, οπότε και θα λάβει χώρα η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου. Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί και με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Στη διάρκεια της τετραετίας, έλαβαν χώρα γεγονότα που επηρέασαν δραματικά προς αρνητική κατεύθυνση τη διαμόρφωση των πολιτικών για την αναπηρία, η οποία ως ζήτημα δικαιωμάτων με οικονομικές διαστάσεις, δέχεται έντονες πιέσεις. Οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενες. Τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσής τους στην καθημερινότητα.

Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση, το αναπηρικό κίνημα με αίσθημα ευθύνης θα αναλύσει και θα επανακαθορίσει τη στρατηγική του, χωρίς να μειώσει το επίπεδο των διεκδικήσεών του.

Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Παρακαλούμε για την προβολή αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας της Συνομοσπονδίας κατά τον ευρύτερο δυνατό τρόπο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τον απολογισμό της περασμένης 4ετίας καθώς και τον προγραμματισμό δράσης  http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=4217&MMN_position=20%3A20&thms=4&ns_news=1

ΕΕΑΣΚΠ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013


Αγαπητά μέλη, φίλοι και εκλεκτοί καλεσμένοι μας, καλωσορίσατε και σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας την οποία θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι το γραφείο του Σωματείου  λειτουργεί καθημερινά από τις 9π.μ έως τις 9μ.μ. και έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωνικών επισκέψεων στήριξης και φροντίδας στο σπίτι ατόμων με ΣΚΠ που χρήζουν βοήθειας  που λειτουργεί με την εποπτεία της Αντιπροέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά με την ομάδα των κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτριών που έχουν προσληφθεί στην ΕΕΑΣΚΠ, στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας.
Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία δίνονται ήδη από το γραφείο μας στους νυν δικαιούχους του έτους 2012. Για τη νέα χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, από το μήνα Μάρτιο. Υπεύθυνη είναι η ταμίας της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή.
Η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο και  ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους  Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
διαβάστε παρακάτω την συνέχεια

ΕΕΑΣΚΠ- ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒEIΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας και αποτελεί στάση ζωής για πολλούς.
Οι εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ ανεξαιρέτως αποδεικνύουν κάθε φορά την αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελή προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας, ενδυναμώνοντας με την πράξη τους την κοινωνική αλληλεγγύη.

Εμείς στην ΕΕΑΣΚΠ τους θεωρούμε περισσότερο συνεργάτες , γιατί οι περισσότεροι, αν  όχι όλοι, έχουν ενταχθεί στη λειτουργία των προγραμμάτων και των δράσεων του Σωματείου και έχουν αναλάβει  εξειδικευμένους ρόλους βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων μας.

Τους ευχαριστούμε για τη σημαντική συνεισφορά τους στο εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους απονέμουμε ένα Βραβείο , αλλά και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για την προθυμία , το δόσιμο και το όμορφο μέσα από την καρδιά τους χαμόγελο.

Με εκτίμηση                                                                                                                                                 Το Δ.Σ της ΕΕΑΣΚΠ

Πάτρα 26 Ιανουαρίου 2013