Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε πως θα καταβάλει τις συντάξεις μηνός Μαρτίου και το επίδομα παραπληγίας μηνός Μαρτίου 2013, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 σε όλους τους δικαιούχους.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και τα αναδρομικά ποσά μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του παραπληγικού επιδόματος.

Ο ΣΚΑΪ μαζεύει φάρμακα και υγειονομικό υλικό 23/02/13

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό θα συγκεντρώνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ομάδα του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ολοι μαζί μπορούμε και στην υγεία».

Στην εκδήλωση, που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, οι δημότες μπορούν να προσκομίζουν φάρμακα είτε από το προσωπικό τους φαρμακείο -τα οποία βέβαια δεν τα χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει-, είτε αγορασμένα από φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν, στη συνέχεια, στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2013: «Μείωση της παιδικής θνησιμότητας και βελτίωση της μητρικής υγείας»

Τηλεφωνική Γραμμή Αμεσης Κοινωνικής βοήθειας

Η Τηλεφωνική Γραμμή Αμεσης Κοινωνικής βοήθειας αποτελεί το κεντρικό και καθοδηγητικό σημείο αναφοράς (υποδοχής) και συντονισμού του συστήματος παροχής υπηρεσιών άμεσης κοινωνικής βοήθειας. Είναι στελεχωμένη με έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Επίσης, λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά μέρες την εβδομάδα και ολόκληρο το χρόνο
παρέχει επείγουσα συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη παρέχει άμεση πληροφόρηση για τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας ενεργοποιεί και συντονίζει τους μηχανισμούς επείγουσας επιτόπιας κοινωνικής παρέμβασης παραπέμπει στις υπόλοιπες Μονάδες και Υπηρεσίες του Δικτύου του Ε.Κ.Κ.Α., καθώς και συμβάλει στη διασύνδεση με άλλες Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όσους απευθύνονται και χρήζουν περαιτέρω βοήθειας
τηρεί σύστημα καταγραφής των δεδομένων της ζήτησης και των παρεχομένων υπηρεσιών

Δωρεάν προγράμματα φυσιοθεραπείας από τον Μάρτιο

Μηνιαία προγράμματα φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης πρόκειται να υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) μεριμνώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο θα παρέχονται δωρεάν φυσικοθεραπείες αποκατάστασης ορθοπεδικών, εγκεφαλικών, αναπνευστικών και ρευματικών παθήσεων σε άτομα που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Α. Αναγνωστοπούλου στο τηλέφωνο 2310 927007 κατά τις ώρες 07.00 έως 15.00 ή να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας

*seleo.gr

Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης«Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης»
Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και ενέργειες τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης

Καλούμε τους άνεργους χρόνια πάσχοντες της ΠΕ Θεσσαλονίκης που είναι νεφροπαθείς (3,4,5 σταδίου), καρκινοπαθείς, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, σακχαρώδη διαβήτη, παραπληγίες, πνευμονοπάθειες, Αιμορροφιλία, Πάσχοντες από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, από Νόσο Crohn και άλλες νόσους του γαστρεντερολογικού συστήματος, κυστική ίνωση, ρευματοειδή αρθρίτιδα, εγκεφαλίτιδες, μυϊκές δυστροφίες, Parkinson και άλλες χρόνιες παθήσεις) να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για την ένταξή τους στην δράση:
Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ». Περιλαμβάνονται:
Αντικείμενα κατάρτισης Άξονες τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης
• Τηλε-εργασία
• Συστήματα διασφάλισης ποιότητας
• Διαχείριση εργασιών επιχειρήσεων με ΗΥ
• Καινοτομία και ανάπτυξη επιχειρήσεων
• Επαγγελματικά αγγλικά
• Βασικές δεξιότητες στη χρήση ΗΥ
• Θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις
• Θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
• Αυτοαπασχόληση / Επιχειρηματικότητα
• Ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν εφόσον ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και οι:
• συνταξιούχοι αναπηρίας που δικαιούνται κάρτα ανεργίας
• επιστήμονες που λαμβάνουν βεβαίωση από το επιμελητήριο τους (π.χ. Μηχανικοί)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 13/2/2013-10/3/2013

Η Αίτηση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Σύμπραξης: www.labornodiscr.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2013 το πρόγραμμα θα επανέλθει φέτος

Επανέρχεται ο Κοινωνικός Τουρισμός το 2013 σύμφωνα με το υπουργό Εργασίας .Συγκεκριμένα σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε οτι ο κοινωνικός τουρισμός θα αναβιώσει το 2013 σύμφωνα με τα χρήματα που θα διαθέτει ο λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί στο ΟΑΕΔ για τα προγράμματα των πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ. http://www.newsitamea.gr

Τα φάρμακα επιδρούν διαφορετικά στα δύο φύλα

Άντρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά σε πολλά φάρμακα, και γι’ αυτό οι γυναίκες εκδηλώνουν δυσανάλογο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών, σύμφωνα με νέες μελέτες.

ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ''

Συγκεκριμένα, με τα νέα κριτήρια μπαίνει ταφόπλακα σε χιλιάδες ωφελουμένους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑμεΑ), αφού αποκλείονται οι συνταξιούχοι από 65 έως 78 ετών, ενώ προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι η συμπλήρωση του 78ου έτους ηλικίας και άνω και των δύο συζύγων αν δεν υπάρχει χηρεία, με αναπηρία 67% και άνω, εισόδημα που δεν υπερβαίνει την κλίμακα του ΕΚΑΣ, ενώ αποκλείονται και τα άτομα κάτω των 78 ετών με απόλυτη αναπηρία (80% και άνω). Δυστυχώς, από το πρόγραμμα αποκλείονται ακόμη και όσοι ηλικιωμένοι είναι κάτω των 78 χρόνων, ζουν μόνοι τους, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και το εισόδημά τους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σίμ. Δανιηλίδης