Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΕΑΣΚΠ 2014, ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ.

Photo: ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΕΑΣΚΠ 2014, ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00–11:30 Προσέλευση - Καφές

11:30–12:00  Χαιρετισμοί   -   Κοπή πίτας
  Καραγιώργου Μαργαρίτα, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ

12:00 – 12:30 Νίκος Μακρής, Νευρολόγος, Δ/ντής Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».
  ΘΕΜΑ: Εισαγωγή – Αντιμετώπιση Πασχόντων Πολλαπλής Σκλήρυνσης από τους Ασφαλιστικούς Φορείς.

12:30–13:00 Παναγιώτης Καρανάσιος,  Νευρολόγος - Επιμελητής Α΄, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».
  ΘΕΜΑ:  Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης υπό το φως των νέων εξελίξεων.
13:00–13:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση.                                                                                                                                              
     13:30 Ελαφρύ γεύμα

Συντονισμός: Άντυ Μαγνησαλή, ΔημοσιογράφοςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00–11:30 Προσέλευση - Καφές

11:30–12:00 Χαιρετισμοί - Κοπή πίτας
Καραγιώργου Μαργαρίτα, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ

12:00 – 12:30 Νίκος Μακρής, Νευρολόγος, Δ/ντής Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».
ΘΕΜΑ: Εισαγωγή – Αντιμετώπιση Πασχόντων Πολλαπλής Σκλήρυνσης από τους Ασφαλιστικούς Φορείς.

12:30–13:00 Παναγιώτης Καρανάσιος, Νευρολόγος - Επιμελητής Α΄, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».
ΘΕΜΑ: Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης υπό το φως των νέων εξελίξεων.
13:00–13:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση.
13:30 Ελαφρύ γεύμα

Συντονισμός: Άντυ Μαγνησαλή, Δημοσιογράφος

Η ΕΕΑΣΚΠ συμπαρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Δημήτρη Γρηγοράκη στην Πάτρ



Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας's photo.

Διατροφή και σκλήρυνση κατά πλάκας, Γρηγοράκης, Δημήτριος

Το βιβλίο απευθύνεται σε επιστήμονες - νευρολόγους, διαιτολόγους κλπ, - σε πάσχοντες και στους συγγενείς τους, αλλά και σε άτομα που απλά και μόνο ενδιαφέρονται για την πρόληψη της νόσου.

Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Η υπ’ αριθμ. Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 (ΦΕΚ 2906 Β΄/18-11- 13) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον» εκδόθηκε σε συνέχεια της από 18/9/13 απόφασης της 5ης Συνεδρίασης της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, που προβλέπεται από το άρθρο 7 του ν. 3863/10 (ΦΕΚ Α΄115). Στην εν λόγω υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται πίνακας επέκτασης των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρία των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 1 του ν. 3846/10 και πέραν
αυτών που προσδιορίζονται με τις διατάξεις αυτές. Η ανωτέρω υπουργική απόφαση αφορά όσους λαμβάνουν παροχές από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο ή είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων ή λοιπών οικονομικών και/ ή κοινωνικών παροχών. Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων
υγειονομικών επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, ήτοι στις 18/11/2013, και αφορούν παθήσεις που περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, χωρίς ωστόσο τα κείμενα των γνωματεύσεων να είναι προσαρμοσμένα με βάση αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Με την αίτηση αυτή θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω υπουργική απόφαση.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα επανεξεταστούν οι αιτούντες, καθόσον η εν λόγω προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., μέσω των ιατρικών φακέλων των ενδιαφερομένων.

ΑΠΟ: Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

-ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 10.000-12.000 ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...........6.896 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑ........ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ???ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ???ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ........
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.Η σκληρυνση κατά πλακας είναι μια ανιατη και συνεχως επιδεινουμενη νοσος,θα επρεπε να είναι μεσα στις 43 παθησεις

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ο Υ Μ Ε~~~~~~~~Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Ο Υ Μ Ε
~~~~~~~~~~~~~~~Π Α Ν Τ Ο Υ~~~~~~~~~~~~~~~

Προνοιακά Επιδόματα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2013

Περίπου στις 15 με 20 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή για τα Προνοιακά Επιδόματα του διμήνου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2013 με μεγάλη αλλά παραδοσιακή πλέον καθυστέρηση.

Απεργία διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ

Προς απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με απόφαση που προβλέπεται να ανακονώσει σήμερα η Ομοσπονδία των γιατρών του Οργανισμού.

Παράταση καταβολής για ένα εξάμηνο των συντάξεων αναπηρίας

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του λόγω αναπηρίας, που έχουν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 28/02/2014, ότι κατ' εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν.4224/2013 (ο οποίος παρατείνει τη διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 4144/2013), θα καταβάλλεται η σχετική σύνταξη για ένα εξάμηνο εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α., χωρίς να απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους.

Η καταβολή των σχετικών συντάξεων θα είναι μηνιαία, θα παρατείνεται δε αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους. Εάν ο συνταξιούχος εξεταστεί νωρίτερα από το εξάμηνο, η παράταση θα λήγει αυτόματα.

Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται και για όσους συνταξιούχους είχαν τύχει της προηγούμενης εξάμηνης παράτασης και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Η πρώτη καταβολή σύνταξης θα γίνει στις 27/02/2014 και θα δοθούν αναδρομικά οι συντάξεις από τη λήξη τους έως και τη σύνταξη μηνός Μαρτίου 2014.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας, εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς!!!

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΡ. «ΕΕΑΣΚΠ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΓΙΟΡΤΗ 20ΕΤΙΑΣ ΣΥΛ. "Η ΕΛΠΙΔΑ"

PhotoΜια εξαιρετική εκδήλωση Γιορτής Ελπίδας και Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, από το Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Η ΕΛΠΙΔΑ», για τα 20 χρόνια Αναπηρικού Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία, σε συνδυασμό με κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του συλλόγου ΑΜΕΑ και του Γραφείου συντονισμού μελών Αγρινίου και Περιχώρων του Σωματείου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και την τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, όπως η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κα Μαργαρίτα Σερπάνου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας, εκπρόσωπος των Πυλώνων Αλληλεγγύης κα Γεωργία Καλαφάτη και πολλοί άλλοι.
Η βραδιά ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και μετά την επετειακή ενημέρωση –χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΛΠΙΔΑΣ κ. Θεόδωρο Μαδιά, έγινε η κοπή των Πρωτοχρονιάτικων Πιτών της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΕΕΑΣΚΠ. Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις εκπροσώπων φορέων, όπου μεταξύ άλλων και η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου η οποία χαιρέτησε τη γιορτή, εξήρε το διαχρονικό έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ενημέρωσε για το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ και έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά σε όλους.
Τα δώρα των Πιτών ήταν 4ήμερο ταξίδι στη Βουλγαρία και δόθηκαν επίσης πλήθος δώρων με λαχειοφόρο αγορά.
Η γιορτή συνεχίστηκε με χορευτικά δρώμενα και τελείωσε με μουσικό λαϊκό πρόγραμμα και χορό από τους καλεσμένους.
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων που παρευρέθηκαν στη γιορτή, ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του συλλόγου ¨Η ΕΛΠΙΔΑ» για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, για την τιμητική διάκριση της Προέδρου και για την αμέριστη και συνεχή στήριξη στα μέλη του Σωματείου.
«ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΝΑΝΙΑ

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Αναπηρικού Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλ/νίας ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ και σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 9.00μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε μία βραδιά αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, βραδιά γιορτής και ελπίδας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης , θα γίνει κοπή πίτας του Γραφείου συντονισμού και υποστήριξης ΑμΣΚΠ Αγρινίου-Περιχώρων και μεταξύ άλλων θα βραβευθεί το Δ.Σ. του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ, για το εθελοντικό του έργο .
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά και το Δ.Σ. του συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
Με εκτίμηση Το Δ.Σ

Photo: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΝΑΝΙΑ
Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Αναπηρικού Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει ο Νομαρχιακός  Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλ/νίας ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ και σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 9.00μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε μία βραδιά αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, βραδιά γιορτής και ελπίδας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης , θα γίνει κοπή πίτας του Γραφείου συντονισμού και υποστήριξης ΑμΣΚΠ Αγρινίου-Περιχώρων και μεταξύ άλλων θα βραβευθεί το Δ.Σ. του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ, για το εθελοντικό του έργο .
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά και το Δ.Σ. του συλλόγου  «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
Με εκτίμηση                                                                                                   Το Δ.Σ.

ΕΕ: Κοινωνική ασφάλιση στον καιρό της μετανάστευσης

Πώς αντιδρά ο ασθενής και το περιβάλλον του στη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

"Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ"
http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/show_programs.php?catID=all&prID=369
5μηνο Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι εκπαιδευόμενοι που θα πραγματοποιήσουν αίτηση και εγγραφή σε κάποιο από τα e-learning προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών του τρέχοντος κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ένα επιπλέον πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τα ακόλουθα:
• Η Ελληνική Οικονομία και η Αγορά Εργασίας: 2013-2020 (3μηνο)
• Ο Ρόλος της Επιχειρηματικότητας στην Εκπαίδευση (3μηνο)
• Παιδική Παχυσαρκία (4μηνο)

Ποιους αφορά η παράταση των αναπηρικών συντάξεων