Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τα πρώτα πανο στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Στο έλεος τα νοσοκομεία! Χωρίς υλικά από την Παρασκευή

Τα υπέρογκα χρέη του ΕΣΥ αλλά και του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας αλλά και τους προμηθευτές έχουν μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε έναν γίγαντα με σπασμένα πόδια που είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Πλέον και οι προμηθευτές ιατρικών ειδών σταματούν να δίνουν τα υλικά τους χωρίς να πληρώνονται. Μπλόκο σε 8 νοσοκομεία.
ΑΠΟ : Thomai Mavraki
ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση σε περιπτώσεις έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης

Στην αναμονή οι ασθενείς για νέα φάρμακα! Η ταλαιπωρία όσων πάσχουν από σπάνιες παθήσεις

Στην αναμονή οι ασθενείς για νέα φάρμακα! Η ταλαιπωρία όσων πάσχουν από σπάνιες παθήσεις
Δε φθάνει που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας, έχουν και τους αρμόδιους που δε δίνουν τιμές σε νέα φάρμακα για λόγους …οικονομίας. Έκκληση από την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) για να κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα στην ελληνική αγορά. Γιατί δε βγαίνουν στα ράφια νέες θεραπείες.

Kαλούνται οι Δ/ντές των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ όπου λειτουργούν φυσικοθεραπευτήρια σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φυσικοθεραπευτηρίων, να παραπέμπουν τους ασφαλισμένους κατά προτεραιότητα, στα φυσικοθεραπευτήρια των Μονάδων. Σε περίπτωση μεγάλης αναμονής ,θα θέτουν την σφραγίδα ότι : «ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ», σφραγίδα την οποία θα προμηθευτούν με τα ανάλογα διακριτικά της Μονάδας τους.

«Αναγραφή εξετάσεων στα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων»


Οι θεράποντες ιατροί των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι και οι πιστοποιημένοι ιατροί θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν στα βιβλιάρια υγείας των ασφαλι
σμένων αναλυτικά την πάθηση, και το είδος των εξετάσεων που συστήνουν (με την ονομασία της εξέτασης και όχι με κωδικό εξέτασης όπως εμφανίζεται στο σύστημα καθώς και την ημερομηνία κλινικής εξέτασης).

Η γνώμη των ασφαλισμένων για τον ΕΟΠΥΥ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με αντικείμενο τον ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος». Στην έρευνα τέθηκαν σε ασφαλισμένους και γιατρούς ερωτήματα σχετικά με τον οργανισμό και οι απαντήσεις αποτυπώνουν την εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Πάτρα - καρκινοπαθείς: Είμαστε και εμείς άνθρωποι, θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς - Δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα κράτος που τελεί σχεδόν υπό διάλυση και η υγεία καταρρέει με ότι αυτό συνεπάγεται, όλα είναι πλέον πιθανά.
Οι χρόνια πάσχοντες κυρίως έρχονται πρώτοι αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Ανακοίνωση 12.09.12 από Ε.Σ.ΑμεΑ

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες και των εργαζομένων στις μονάδες ψυχικής υγείας στις 13-9-2012 ώρα 10 έξω από το Υπουργείο Υγείας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ εκπρόσωπος των βαριά κινητικά αναπήρων 
( χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων ) της χώρας μας, κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ στο Υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας την απελπισία των ιδίων των μελών μας βαριά κινητικά αναπήρων και των οικογενειών τους για τον συνεχιζόμενο κοινωνικό αποκλεισμό, ο οποίος εντείνεται τραγικά. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Στους δρόμους οι Α.μεΑ.

«Η υγεία δεν είναι κονσέρβα για να την πουλάτε», φώναζαν οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία των Α.μεΑ. στο Σύνταγμα, πριν από λίγη ώρα, ανεβαίνοντας από την Ερμού για να φτάσουν στην Βουλή. Στόχος τους είναι να σταματήσει η πολιτική εξαθλίωσης των ατόμων με αναπηρίες.