Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση Προγράμματος ΟΑΕΔ

Πεντε ειναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ειναι ανοικτα για αιτησεις με τα οποία επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν επιδοτουμενες προσλήψεις

Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α)

ΠΗΓΗ http://www.dikaiologitika.gr/
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΕΑΣΚΠ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.
See Translation
Photo: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ  ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ  «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.   ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΕΑΣΚΠ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ της 28ης Ιανουαρίου 2013 από το Σωματείο.Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Πατρών

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38517%3A2013-01-28-12-58-39&catid=55%3Apolitics&Itemid=191

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ -Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Πατρών

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕΙ, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΕΑΣΚΠ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ.
http://somippok.blogspot.gr/ 

Πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με 100% επιδότηση από το “Εθνικό Αποθεματικό”: Από 1/3 έως 29/3 2013 οι Αιτήσεις

Προτεραιότητα δίνεται επίσης σε υποψηφίους που εντάσσονται σε μια από τις ακόλουθες Kατηγορίες και λαμβάνουν πρόσθετη βαθμολόγηση:
Στο Πρόγραμμα εντάσσονται μόνον οι οκτώ (8) επιλέξιμες Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.
Εισόδημα δεν υπερβαίνει κατ΄ έτος το όριο φτώχιας όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ1.
Γυναίκες γονείς πολύτεκνων / τρίτεκνων οικογενειών.
Γυναίκες με ειδικές ανάγκες ή δικαιούχοι που έχουν σύζυγο / τέκνο / -α που ανήκουν στην ομάδα των Αμεα.
Γυναίκες – μέλη οικογενειών με άνεργο – απολυμένο τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος της οικογένειας (σύζυγος / γονέας / τέκνο μέχρι 24 ετών σε σχέση κοινής διαβίωσης) και με συνολικό οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει το οικογενειακό όριο φτώχιας ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών.
Μακροχρόνια άνεργες γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες πάνω από 12 μήνες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας (ανύπαντρες / διαζευγμένες / σε διάσταση / χήρες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο ανήλικο τέκνο, συμπεριλαμβανομένων των ανάδοχων μητέρων).
Γυναίκες θύματα trafficking ή οικογενειακής βίας.
Γυναίκες ωφελούμενες από Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤοπΕΚΟ) και Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ)

 http://epixeirein.gr/

Λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης σύνταξης ή προνοιακού επιδόματος.

http://www.newsitamea.gr/ 
Όπως προκύπτει από αντίστοιχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους.

Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.

Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.

Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ' αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.

ΝΈΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΈΧΕΙ ΤΕΘΕΊ ΣΕ ΙΣΧΎ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΊΑΣ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΦΟΡΈΩΝ. ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΕΊΝΑΙ ΕΝΙΑΊΟ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ -ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΤΑΜΕΊΟΥ- ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΝΕΟΣΎΣΤΑΤΑ ΚΈΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΊΑΣ.
Ειδικές κατηγορίες
Πέρα από τις γενικές κατηγορίες συντάξεων λόγω αναπηρίας τα ασφαλιστικά ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χορηγούν συντάξεις γήρατος σε άτομα με ειδικές αναπηρίες ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι κατηγορίες των πασχόντων:
1.Τυφλοί και παραπληγικοί
2. Πάσχοντες από βήτα ομόζυγο Μεσογειακής Αναιμίας που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις
3. Πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική ή Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις
4. Πάσχοντες από Αιμοφιλία τύπου Α ή Β
5. Μεταμοσχευμένοι από συμπαγή όργανα (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ και πάγκρεας) καθώς και μεταμοσχευμένοι από μυελό των οστών που βρίσκονται σε συνεχή ανοσοκαταστολή
6. Πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση του νεφρού
7. Πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει τετραπληγία ή παραπληγία
8. Ακρωτηριασμένοι (στα δύο άνω άκρα, στα δύο κάτω άκρα, στο ένα άνω και στο ένα κάτω άκρο.
Οι προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση των ειδικών κατηγοριών αναπήρων είναι οι εξής: Ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης ή 4.050 ημερών ασφάλισης.

http://www.newsitamea.gr/ 

Σκλήρυνση κατα πλάκας και Κρόκος Κοζάνης & «Θησαυρός» για την υγεία!

http://www.newsitamea.gr/
O κρόκος Κοζάνης (αν και στο άρθρο αναφέρονται στον κρόκο Περσίας) μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της  Σκλήρυνσης κατά πλάκας MS.
Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Immunology από μια ομάδα  ιατρικών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έχουν διαπιστώσει ότι ενα ενεργό   συστατικό στο μπαχαρικό κρόκο μπορεί  να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών με  φλεγμονές των νεύρων , όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. *
Σε πειράματα που διεξήχθησαν από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Alberta, τονίζει ότι η χρήση μιας ένωσης που ονομάζεται κροκίνη καταστέλλει τόσο την φλεγμονή οσο και το στρές ορισμένων κυττάρων με αποτέλεσμα, την μειωμένη νευρολογική βλάβη σε μοντέλα στο εργαστήριο  και σε καλλιέργειες κυττάρων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μια ένωση στον κρόκο (σαφράν), γνωστή ως κροκίνη, που ασκεί μία προστατευτική επίδραση σε κυτταρικές καλλιέργειες κυττάρων του εγκεφάλου και άλλων μοντέλων της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
                                      

Κυκλοφοριακή Αγωγή και ΑμεΑ...!

http://www.newsitamea.gr/

Μαγνητική τομογραφία προσεχώς και για μεμονωμένα μόρια

http://www.newsitamea.gr/

ΜΕΤ- «Εκδήλωση γνωριμίας με τον Εθελοντισμό» (6 photos)

«Εκδήλωση γνωριμίας με τον Εθελοντισμό» των σχολικών ομάδων που συμμετέχουν στο «Δίκτυο για τον εθελοντισμό Σχολείων Δευτεροβάθμιας με κέντρο το ΜΕΤ».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 . — at Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογιας.





 
Η ΕΕΑΣΚΠ βραβεύτηκε μεταξύ άλλων Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων, στην κοπή της πίτας των εθελοντών της ομάδας «ΕΨΙΛΟΝ» του Δήμου Πατρέων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στην «Αγορά Αργύρη». Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Υποστήριξης Δημότη, Ισότητας Φύλων & Ένταξης μεταναστών, κα Μαρία Ρούβαλη- Ανδρικοπούλου, απένειμαν τους επαίνους σε εκπροσώπους των Συλλόγων. Τον Έπαινο της ΕΕΑΣΚΠ τον παρέλαβε η Πρόεδρος κα Μαργαρίτα Καραγιώργου.
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Πατρέων για την τιμή, καθώς ευχαριστεί και αφιερώνει αυτόν τον έπαινο σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές της, που βοηθούν για την επιτυχία του εθελοντικού έργου της.