Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί  Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη από τις 10.00π.μ-2.00μ.μ.  και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 7.00μ.μ.-9.00μ.μ., στην έδρα του στην Πάτρα :
 Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ      
Τηλ. – Faχ : 2610422655                                    
   e-mail: eenosims@yahoo.gr  Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

- Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων  κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 10.00π.μ.- 12μ.β.  στη διεύθυνση: Μαβίλη 12, Τηλ. : 2641024198
Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ.: 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.: 6974349109.
-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Πύργου και Περιχώρων .Υπεύθυνη συντονισμού μελών : Σία Δημακοπούλου Τηλ.: 6973307237  

Παρακαλούμε τα μέλη των περιοχών του Ν. Αιτ/νίας και Ν. Ηλείας να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους υπεύθυνες συντονισμού μελών της ΕΕΑΣΚΠ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ  ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

 1.   Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι . Η αφετηρία θα είναι στο Δημοτικό Πάρκιν του Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα στις 7.30 π. μ. και θα πραγματοποιηθούν περίπου 3-4 στάσεις για την παραλαβή όλων.
Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο.

 2.    Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στις 7.00 μ. μ. στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα Πατρών  θα γίνει Εσπερινός και Παράκληση Υγείας για όλους και  στις 8.30 μ. μ. στο κέντρο ¨ΝΕΟΝ¨ (Τριών Ναυάρχων 42) θα γίνει συνάντηση, για να περάσουμε μια όμορφη & δροσερή βραδιά, αλληλοευχόμενοι ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

 3.      Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αιτ/νιας «Η ΕΛΠΙΔΑ», την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στις 9.00μ.μ. στο Αρχοντικό της Λίμνης στο Καινούργιο Τριχωνίδας. Τραγουδούν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (από τα παιδιά από την Πάτρα), Κώστας Αυγέρης, Βασίλης Παϊτέρης και Δήμητρα Καψάλη.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, μεταξύ άλλων και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες γεύμα.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΕΑΣΚΠ

-Η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης ΑμΣΚΠ, υπό την διεύθυνση του Ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, θα λειτουργήσει ξανά από τον μήνα Οκτώβριο.

-Λειτουργεί η εθελοντική ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης σε μέλη που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων έως το τέλος Ιουνίου και θα ξεκινήσει ξανά τον Οκτώβριο.

-Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρίασε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη . 

- Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων. Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών για το έτος 2013,  θα  ολοκληρωθεί  στις 20 Ιουνίου.


 - Στο γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ στην Πάτρα, υπάρχουν φάρμακα,  είδη ένδυσης και υπόδησης από προσφορές μελών μας. Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν χρειάζεστε κάτι από αυτά ή γνωστοποιήστε μας τις ανάγκες σας. Είμαστε κοντά σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε !

-  Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.



Ο διαλογισμός βελτιώνει τα συμπτώματα κόπωσης & κατάθλιψης στην ΣΚΠ

Μια νέα μελέτη στην Ελβετία έδειξε ότι οι ασκήσεις διαλογισμού βοηθούν περισσότερο στην ανακούφιση από την κόπωση και την κατάθλιψη, καθώς και στη συνολική ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), σε σύγκριση με την παραδοσιακή ιατρική φροντίδα.

Της Αναλήψεως, 13/06/2013

Photo: Της Αναλήψεως, 13/06/2013
Με βάση το Πάσχα, Εορτάζει 39 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος.Με βάση το Πάσχα, Εορτάζει 39 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΕΑΣΚΠ

Στα πλαίσια της ψυχαγωγίας και της καλλιέργειας δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και φίλων της, η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι . Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο. Τηλ. επικοινωνίας : 6937832127 
 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει και σας προσκαλεί στην Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αιτ/νιας «Η ΕΛΠΙΔΑ», την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στις 9.00μ.μ. στο Αρχοντικό της Λίμνης στο Καινούργιο Τριχωνίδας. Τραγουδούν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (από τα παιδιά από την Πάτρα), Κώστας Αυγέρης, Βασίλης Παϊτέρης και Δήμητρα Καψάλη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, μεταξύ άλλων και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες γεύμα. Τηλ. επικοινωνίας : 6937234419
 

June 28 at 9:00pm
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.
Ένα υπέροχο βίντεο που ετοίμασε η διεθνής παραολυμπιακή επιτροπή (IPC),για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας 19 εώς 28 Ιουλίου 2013, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων αθλητών!
Watch LIVE: 2013 IPC Athletics World Championships Lyon
www.youtube.com

Κλείνουν 13 Νοσοκομεία Σε Όλη Την Ελλάδα!


Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, μεταξύ αυτών και εκείνο των Καλαβρύτων, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – και το οποίο αναρτήθηκε το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του. Η πρώτη φάση της αναδιάταξης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, περιλαμβάνει επίσης τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

Πηγή:http://www.MadatoForos.com/

Συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είχε, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στο Γενικό Γραμματέα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, υπάρχει απαράδεκτα μακροχρόνια αναμονή (έως και 15 μήνες), λόγω έλλειψης γιατρών και διοικητικού προσωπικού, μελών των επιτροπών, προκειμένου να επανεξεταστούν με αποτέλεσμα τη διακοπή των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και την συνεχόμενη καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας.

Για τους λόγους αυτούς, ζήτησαν να υπάρξει τουλάχιστον εξάμηνη παράταση στη καταβολή των επιδομάτων και συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης, μέχρι την επανεξέτασή τους από τις επιτροπές του ΙΚΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελάκας ανέφερε ότι η μέριμνα για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους είναι στις προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεσμεύτηκε, δε, να μεταφέρει τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία του καθ’ ύλη αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, ώστε σύντομα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 10 6 2013 SUPER B
youtu.be
Ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστική παράλυση των άκρων, ή έχουν υποστεί τραυματισμό των νεύρων της σπονδυλικής τους στήλης, αναμένεται να δώσει η ανακάλυψη ενός νέου γονιδίου, από την Ελληνίδα καθηγήτρια της Αναπτυξιακής Βιολογίας στην Ιατρική σχολή του Imperial College στο Λονδίνο, κ. Βάσω Επισκόπου.

Η σπουδαία γενετίστρια, που ξεκίνησε σπουδές Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια στο Columbia της Νέας Υόρκης, έχει κάνει πολλές πρωτοποριακές ανακαλύψεις που αφορούν νευρικές παθήσεις και ανοίγουν δρόμους θεραπείας για αυτές.

ΣΚΠ ΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ/MS WHAT THE PATIENTS FEEL



Η τρίτη εκπομπή» ΑΜΕΑ η Φωνή Σου» .


Ευχαριστούμε όλους τους τους Συντελεστές και τους Καλεσμένους που έλαβαν μέρος .
Η Κα Φωτεινή Μάργαρη, πρόεδρος του Πειραϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑμεΑ,μας μιλά για το έργο, τις δραστηριότητες και τις δημιουργίες των 21 παιδιών του κέντρου. ( ΠΕΚ ΑμεΑ )

Τέννις με αμαξίδιο : Ο Κ.Άρης Νικολόπουλος μιλά για το αγαπημένο του άθλημα, τις δυσκολίες,τις διακρίσεις στο εξωτερικό και τη γοητεία του. Ο ίδιος, μετά από 9 χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω τροχαίου, σπουδάζει ψυχολογία για να στηρίξει παρόμοιες περιπτώσεις.

 Φίλος και Αναγνώστης Συγκλονιστική η μαρτυρία μια τέτοιας περίπτωσης από την Καβάλα, που έφτασε στην αυτοκτονία και την έκανε μάθημα για τη μετέπειτα ζωή του.

Παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Σαρρής.

Η προσπάθεια βελτίωσης και διόρθωσης των ανεπαρκειών της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής ικανότητας του ανθρώπινου οργανισμού καθώς και η ενίσχυση των ενδογενών μηχανισμών νευροπροστασίας και αποκατάστασης μπορεί στο μέλλον να μας βοηθήσει στην πρόληψη της εξέλιξης πολλών νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Φυσικά η επιτυχής ανακάλυψη της πραγματικής αιτίας όλων των πιο πάνω νευρολογικών παθήσεων θα αποτελέσει το μόνο σίγουρο εφαλτήριο το οποίο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το χρησιμοποιήσουμε και θα καταφέρουμε να βρούμε τη ριζική θεραπεία για κάθε μια από αυτές τις χρόνιες αθεράπευτες παθήσεις».