Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Περισσότερες φωτογραφίες από την:     ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΕΑΣΚΠ 2013




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2013 της ΕΕΕΑΣΚΠ, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου , όπου παρευρέθηκαν μέλη, φίλοι και εκλεκτοί καλεσμένοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Πίτας από τους εκπροσώπους της Ι. Μητρόπολης Πατρών και τις ευχές τους, κατόπιν έγινε η κοπή της από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ και συνεχίστηκε με χαιρετισμό και ομιλία της Προέδρου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους φορείς της πολιτείας όπως την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και το Δήμο Πατρών , καθώς και πολιτευτών. Αμέσως μετά έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών στη διακεκριμένη ζωγράφο, στιχουργό και ποιήτρια κ. Ευαγγελία Βούλτσου, για τη σημαντική και πολύτιμη προσφορά της και Ειδικό Βραβείο στην εθελόντρια κ. Φανή Κακούρη, για την εξαίρετη εθελοντική προσφορά της στο Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης έγινε και λαχειοφόρος αγορά για ένα έργο ζωγραφικής με τίτλο ¨Μυρωδιά Αγγέλων¨, προσφορά της δημιουργού ζωγράφου κ. Ευαγγελίας Βούλτσου. Ακολούθησε επιστημονική ενημέρωση με την εισήγηση του ομιλητή Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Κακκαβά και η βραδιά έκλεισε με μουσικές ευχάριστες νότες. Δόθηκε δώρο σε όλους τους παρευρισκόμενους η ατζέντα 2013 της ΕΕΑΣΚΠ και το νέο φυλλάδιο ου Σωματείου με τίτλο : «Το αλφαβητάρι της ΣΚΠ» Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Άντυ Μαγνησαλή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της TEVA S.A. Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους και τη στήριξή τους και τους εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία και Δύναμη!
— at Astir Patras Hotel.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ. ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω: https://www.facebook.com/media/ 

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2013 της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 6.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.
   Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και  εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας.
   Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Πίτας από τους εκπροσώπους της Ι. Μητρόπολης Πατρών, Πατέρες  Σπυρίδων και Ιωάννη και τις ευχές τους. Κατόπιν έγινε η  κοπή της πίτας από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου  και  συνεχίστηκε με χαιρετισμό και ομιλία της, όπου ενημέρωσε όλους για τα νεώτερα του Σωματείου και για ουσιαστικά θέματα που αφορούν τα ΑμΣΚΠ.
    Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους φορείς της πολιτείας όπως από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Καρπέτας και  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν και από το Δήμο Πατρών , ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρης Μασσαράς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και  Νευρολόγος, Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν. Πατρών κ. Νικόλαος Μακρής, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Μαρία Ρούβαλη, η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαριάννα Σταματιάδου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τασία Μανωλοπούλου , ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ.  Κωνσταντίνος Χριστόπουλος  και η πολιτευτής Ν.Δ. κ. Νατάσα Ράγιου .
    Στη διάρκεια της εκδήλωσης   η Πρόεδρος  της ΕΕΑΣΚΠ απένειμε τιμητικές πλακέτες,  στη διακεκριμένη ζωγράφο, στιχουργό και ποιήτρια  κ. Ευαγγελία Βούλτσου, για τη σημαντική και πολύτιμη προσφορά της και Ειδικό Βραβείο στην  εθελόντρια κ. Φανή Κακούρη, για την εξαίρετη εθελοντική προσφορά της στο Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.
    Στη συνέχεια έγινε η απονομή βραβείων από την Αντιπρόεδρο κ. Ρούλα Λαζανά και την Ταμία κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή  σε όλους τους εθελοντές της  ΕΕΑΣΚΠ.
Επίσης έγινε και λαχειοφόρος αγορά για ένα έργο ζωγραφικής με τίτλο ¨Μυρωδιά Αγγέλων¨,  προσφορά της δημιουργού ζωγράφου κ. Ευαγγελίας Βούλτσου.
    Ακολούθησε επιστημονική ενημέρωση με την εισήγηση του ομιλητή Ψυχιάτρου κ Παναγιώτη Κακκαβά με θέμα : «Διαχείριση  άγχους στη ΣΚΠ» και η βραδιά έκλεισε με εύηχες ευχάριστες νότες με το μουσικό σχήμα του Σωτήρη Τερλέση.
   Δόθηκε δώρο σε όλους τους παρευρισκόμενους η ατζέντα 2013 της ΕΕΑΣΚΠ και το νέο φυλλάδιο  του Σωματείου με τίτλο : «Το αλφαβητάρι της ΣΚΠ»
    Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν  η δημοσιογράφος κ. Άντυ Μαγνησαλή.
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της TEVA S.A.
 Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ,  ευχαριστεί θερμά όλους  για την παρουσία και τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου και τους εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Χαρά!

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα  Καραγιώργου 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΦΑΝΗ ΚΑΚΟΥΡΗ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
ΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ.


Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ


ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΤΣΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΕΡΗΤΟΥ ΦΛΟΥΡΙΟΥ , ΣΟΦΙΑ ΣΚΕΥΗ


Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΜΕ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΤΣΟΥ

ΜΕΛΗ, ΦΙΛΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΚΟ, ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

Η Επιστημονική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η Επιστημονική Επιτροπή της ΠΟΑμΣΚΠ είναι η εξής:
- Αναγνωστούλη Μαρία, Νευρολόγος
- Γρηγοράκης Δημήτρης Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος,
- Καραδήμας Ελευθέριος, Ορθοπαιδικός Χειρούργος
- Κέντρος Ζήκος, Ειδικός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
- Μανωλέσος Γεώργιος, Ψυχίατρος
- Ρομποτή Πηνελόπη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια,
- Χρυσοβιτσάνου Χρύσα, Ειδική Νοσηλεύτρια για τη ΣΚΠ,

Η Επιστημονική Επιτροπή της ΠΟΑμΣΚΠ αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

http://www.logodiatrofis.gr/ 
Νέες μειωμένες τιμές επιχειρεί να εξασφαλίσει μέσω των τηλεφωνικών εταιρειών η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι ασθενείς να μην υπερχρεώνονται όταν κλείνουν ένα ραντεβού με γιατρό.
http://www.newsitamea.gr/ 

Εφιαλτική για την αναπηρική οικογένεια η σκέψη και μόνο κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών...

Η σκέψη και μόνο κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων μικροοφειλετών φαντάζει εφιαλτική και άδικη για κάθε ελληνική οικογένεια που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για την επιβίωσή της. Δεν θα δεχτούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπος ούτε ένας πολίτης με αναπηρία με την κατάσχεση μισθού σύνταξης ή περιουσιακού του στοιχείου λόγω οφειλών του στο δημόσιο. http://www.newsitamea.gr

Εισιτηρίο παροχής υπηρεσιών υγείας τι ειναι ποιοι το δικαιουνται

Στην εφαρμογή διετούς προγράμματος για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.
Η πρόσβαση θα γίνεται με το εισιτηρίο παροχής υπηρεσιών υγείας και θα καλύπτει 100.000 πολίτες ανά έτος για την περίοδο 2013-2014. http://www.newsitamea.gr/

Δωρεά Οργάνων: Όλη η αλήθεια για τη διαδικασία

Σύμφωνα με το νόμο: “Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του”.http://www.news.gr/ellada/koinonia/

Έρευνα: Έλλειψη εμπιστοσύνης των ασθενών στα γενόσημα

Γενόσημα με αριθμούς
1 στους 2 ασθενείς θα χρησιμοποιούσαν σήμερα γενόσημα φάρμακα
7 στους 10 ασθενείς δηλώνουν πως δεν τους έχει γίνει κάποια σύσταση από τον ιατρό/φαρμακοποιό τους να αλλάξουν το φάρμακό τους
3 στους 4 ασθενείς δέχονται την αλλαγή του φαρμάκου τους αν προέρχεται από τον ιατρό τους
6 στους 10 επαγγελματίες υγείας προτείνουν τη χρήση γενόσημων φαρμάκων
7 στους 10 ιατρούς και 8 στους 10 φαρμακοποιούς προτιμούν τη χρήση πρωτότυπων φαρμάκων
1 στους 2 ιατρούς δεν λαμβάνει υπ’ όψη την επιθυμία του ασθενούς για αντικατάσταση με γενόσημο
1 στους 2 ιατρούς χορηγεί γενόσημο λόγω της χαμηλότερης τιμής
3 στους 4 επαγγελματίες υγείας ισχυρίζονται πως η αντικατάσταση μπορεί να επηρεάσει τη σχέση ασθενούς-επαγγελματία
8 στους 10 φαρμακοποιούς πιστεύουν πως θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα της αντικατάστασης σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού, ενώ 8 στους 10 ιατρούς διαφωνούν με αυτό

http://www.newsitamea.gr/ 
Δικαιολογητικά για τα Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους http://www.newsitamea.gr/

Οδηγός Πρόνοιας

Απόφαση - Σταθμός του Πρωτοδικείου Ρόδου για τα ΑΜΕΑ

Άτομο με αναπηρία που είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ "4+1" στη δημοτική επιχείριση ΔΑΤΕΑ του Δήμου Αφάντου και μετά τον "Καλλικράτη"
μεταφέρθηκε στο Δήμο Ρόδου, διακιώθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστκών μέτρων, από την πρόεδρο Πρωτοδικείου κα Καλλιόπη Λόλα.

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 9-2013 απόφαση, μετατρέπεται προσωρινά η εργασιακή σχέση του ΑΜΕΑ σε αορίστου χρόνου, μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αγωγής που έχει καταθέσει , με το ίδιο αίτημα.

Το Πρωτοδικείο αναγνώρισε ότι τα ΑΜΕΑ εξαιρούνται του νόμου του ΑΣΕΠ και του άθρου 103 του Συντάγματος, με το σκεπτικό ότι οι νόμοι που προστατεύουν τα ΑΜΕΑ είναι ειδικότεροι των προαναφερθέντων και πρέπει να εφαρμοστούν.

Όπως υπογράμμισε στη grafida ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Κόκκινος, η απόφαση αυτή είναι η πρώτη πανελλαδικά που αφορά εραζόμενο ΑΜΕΑ σε ΟΤΑ ( ανάλογη απόφαση έχει εκδοθεί για δημοτική επιχείρηση) και διαμορφώνει νέα εργασιακά δεδομένα για τα ΑΜΕΑ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ που το επιθυμούν, να μονιμοποιήσουν τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας και πέρα της λήξης των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. http://www.newsitamea.gr/
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Συνομοσπονδίας, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013 θα λάβει χώρα το 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esaea.gr και στο facebook. 
 https://www.facebook.com/events/328090820640981/
Ισοσταθμική μείωση 7% στις τιμές των φαρμάκων προβλέπει το νέο δελτίο τιμών, το οποίο ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Το νέο δελτίο τιμών είναι ένα από τα εννέα μέτρα που έχει θέσει ως προϋπόθεση η τρόικα για να καταβληθεί το υπόλοιπo της μεγάλης δόσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις με το νέο δελτίο θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ σε βάθος ενός έτους.

Το νέο δελτίο τιμών, που θα εφαρμοστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, προβλέπει πως τα μοναδικά και τα on-pattern φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.

Για τα off pattern φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, η τιμή τους θα μειωθεί σε ποσοστό 1%. Για όσα από αυτά κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.

Όπως έγινε γνωστό με βάση το νέο δελτίο τιμών δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, παρά μόνο σε όσα φάρμακα είχαν καταγραφεί λάθη από προηγούμενα δελτία τιμών.

Τον Μάρτιο θα τυπωθεί νέο δελτίο τιμών, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα, ενώ με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν με την κίνηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και να δοθούν προς τους ασθενείς 200 καινοτόμα φάρμακα.

http://tvxs.gr/news/ellada/isostathmiki-meiosi-7-sta-farmaka-sto-neo-deltio-timon 

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

http://wwwlefkaslive.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7238.html
ΕΕΑΣΚΠ- Δ.Τ. ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πώς να διαγνώσουμε και να αντιμετωπίσουμε την Σκλήρυνση κατά πλάκας (video)

Μια πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκα –Ενημέρωση – Νέα Δεδομένα» παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο εργαστήριο της ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.
Εισηγήτρια της ημερίδας ήταν η νευρολόγος κα Δήμητρα Μόκα, ο οποία ανέλυσε λεπτομερώς τα συμπτώματα και τις μορφές της νόσου. Η κα Μόκα μίλησε για την καλοήθης μορφή της νόσου που κρατά τον ασθενή λειτουργικό για όλη του την ζωή, αλλά και την κακοήθης μορφή της, ενώ ανέλυσε τρόπους διάγνωσης και θεραπείας αυτής.

Για άλλη μια φορά πάντως η ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών και ο διευθυντής της κ. Σπύρος Σακαλής, διεξήγαγαν μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για ένα σοβαρό ιατρικό ζήτημα. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και αρκετός κόσμος έδειξε να έχει ενδιαφέρον για να την παρακολουθήσει.

http://www.inkefalonia.gr/enimerosi/ 

Θεραπευμένος : Μια ιστορία κάνναβης-ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Είναι μια θλιβερή κατάσταση, όταν τα χρήματα και η πολιτική είναι πιο σημαντική από τη ζωή των ανθρώπων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες ελέγχουν αν ζουν ή
πεθαίνουν και οι περισσότερες από τις παρενέργειες από αυτά τα φάρμακα είναι μερικές φορές χειρότερη από την ασθένεια. πώς εισαγωγή poision στο σώμα σας είναι χρήσιμη; Λάδι κάνναβης και όλες οι άλλες μορφές του θα πρέπει να κάνουν διαθέσιμες σε οποιονδήποτε με τον καρκίνο, να χρησιμοποιούν, εφόσον το επιθυμούν, ως εναλλακτική λύση.

http://www.newsitamea.gr/2013/01/blog-post_1388.html?spref=fb 
Το θέατρο του παραλόγου, της γραφειοκρατίας, των γελοίων εγκυκλίων συνεχίζεται αδιάκοπα, ενώ οι... όποιες «αποφάσεις» παίρνονται λες και δεν έχουν ν κάνουν με ανθρώπινα όντα.
http://www.newsnow.gr/article/341622/eopyy-kai-anapiria.html 
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
http://www.edu4u.gr 

Προκαταβολή Συνταξης το μισο του βασικου μισθου ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr


Πότε χρειάζονται αντιβίωση οι εποχιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού

Απαγόρευση εξαγωγών σε 34 φάρμακα-ΔΕΙΤΕ Λίστα Φαρμάκων

Ανεμπόδιστη εφαρμογή των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που αφορούν στα άτομα με αναπηρία

Με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 1 «Κλίμακες φορολογίας - εκπτώσεις δαπανών - αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» και της παρ. 4 του άρθρου 18 «Τροποποίηση διατάξεων του ν. 1798/88» του νέου φορολογικού νόμου «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις».
http://www.newsitamea.gr/ 

Άρειος Πάγος: Στις ιδιωτικές κλινικές με τιμολόγιο Δημοσίου

Επιδοτηση Ενοικίου και Επιτοκίου σε νεο Νομοσχεδιο

Διευκρινίσεις για τη διανομή δελτίων-κουπονιών μετακίνησης ΑμεΑ από τα ΚΕΠ

Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης αναπηρικών αυτοκινήτων

Και ηλεκτρονικά μπορεί πλέον ο πολίτης να κάνει αναφορές στον συνήγορο του πολίτη για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει με το δημόσιο
http://www.taxheaven.gr/ 

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εξετάσεις από 1η Φεβρουαρίου!

Όπως ανακοίνωσε και το Συντονιστικό Όργανο όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας , πλην φαρμακοποιών, “μετά το συστηματικό εμπαιγμό τόσο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όσο και της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ”., αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2013 σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
 http://www.newsnow.gr/article/340359/eopyy-telos-stis-dorean-exetaseis-apo-1i-fevrouariou.html
Οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους, οι πλέον ευάλωτοι των κοινωνικά ευάλωτων, είναι και οι πλέον ανεξίτηλα «σημαδεμένοι» από τη βία της διετούς δημοσιονομικής (λεγόμενης) προσαρμογής. http://www.newsitamea.gr/