Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Ισοσταθμική μείωση 7% στις τιμές των φαρμάκων προβλέπει το νέο δελτίο τιμών, το οποίο ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Το νέο δελτίο τιμών είναι ένα από τα εννέα μέτρα που έχει θέσει ως προϋπόθεση η τρόικα για να καταβληθεί το υπόλοιπo της μεγάλης δόσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις με το νέο δελτίο θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ σε βάθος ενός έτους.

Το νέο δελτίο τιμών, που θα εφαρμοστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, προβλέπει πως τα μοναδικά και τα on-pattern φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.

Για τα off pattern φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, η τιμή τους θα μειωθεί σε ποσοστό 1%. Για όσα από αυτά κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.

Όπως έγινε γνωστό με βάση το νέο δελτίο τιμών δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, παρά μόνο σε όσα φάρμακα είχαν καταγραφεί λάθη από προηγούμενα δελτία τιμών.

Τον Μάρτιο θα τυπωθεί νέο δελτίο τιμών, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα, ενώ με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν με την κίνηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και να δοθούν προς τους ασθενείς 200 καινοτόμα φάρμακα.

http://tvxs.gr/news/ellada/isostathmiki-meiosi-7-sta-farmaka-sto-neo-deltio-timon 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου