Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πιο ακριβά από σήμερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει σε σχετική εγκύκλιο στους συμβεβλημένους γιατρούς ότι έχουν την δυνατότητα επιλέγοντας τη δραστική ουσία να συνταγογραφούν τα αντίστοιχα εμπορικά σκευάσματα. «Σε περίπτωση συνταγογράφησης από τον ιατρό σκευάσματος με μεγαλύτερη τιμή από την τιμή αναφοράς της κατηγορίας του, ο ιατρός πρέπει να ενημερώσει τον ασφαλισμένο ότι εκτός από την προβλεπόμενη συμμετοχή θα επιβαρυνθεί και με την διαφορά τιμής που προκύπτει μεταξύ λιανικής τιμής του σκευάσματος και τιμής αναφοράς».

Διαγωνισμός WHEEL

Αν θέλετε κι εσείς αμαξίδιο...σαν καινούργιο, κάντε Like στη σελίδα της Wheel ,συμπληρώστε την ειδική φόρμα και μπορεί να είστε ο τυχερός /τυχερή που θα κερδίσει ένα πλήρες service αναπηρικού αμαξιδίου από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Wheel!

10 Οκτωβριου-Παγκοσμια Ημερα για την Ψυχικη Υγεια

ΑΠΟ : ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΙΣΣΙΝΗ 6, τηλ.2610621273

10 Οκτωβριου-Παγκοσμια Ημερα για την Ψυχικη Υγεια .
Το θεμα φετος ειναι :Καταθλιψη-Μια Παγκοσμια Κριση .
Ο ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ ετοιμαζεται για το Φεστιβαλ..
Στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ μας θα πραγματοποιηθεί τριήμερο παζάρι με γλυκίσματα, βιβλία, κατασκευές και πολλά άλλα είδη δώρων φτιαγμένα με πολύ μεράκι απο τους εθελοντές, φροντιστές και λήπτες υπηρεσιών ψυχι
κής υγείας του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας. Το παζάρι θα λειτουργήσει την ΠΕΜΠΤΗ 11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτώβρίου από τις 10π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ.-9μ.μ. στο Επιμελητήριο Αχαϊας
Όσοι φίλοι και συμπολίτες μας επιθυμούν να συμβάλλουν στην παραπάνω δράση μπορούν να φέρνουν βιβλία, cd και δίσκούς βινυλλίου μέσα σε αυτή την βδομάδα για να αξιοποιηθούν στα πλαίσια του παζαριού.
Δύναμή μας η κοινωνική αλληλεγγύη.
Αγγέλα Τριανταφύλλου

«Η Κοινωνία Σήμερα και η Άνοια» - Ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer και των Συγγενών Διαταραχών

Επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21/9/12), η Ελληνική εταιρία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Πάτρας – Μνημοσύνη διοργανώνει την 2η Ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer και των Συγγενών Διαταραχών με τίτλο “Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΑ“, που θα πραγματοποιηθεί στις 3/10/12 στον Πολυχώρο Πολιτεία.

Δημόσια Διαβούλευση και ΜΚΟ: το ημιτελές εγχείρημα

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καλούνται να αναπτυχθούν και να δραστηριοποιηθούν σε ένα περίπλοκο και πολλές φορές ασταθές οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι συνεχείς αλλαγές ως προς τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τον προσδιορισμό και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και τέλος το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημόσιων πολιτικών διαμορφώνουν ένα πολυσύνθετο καμβά εντός του οποίου οφείλουν να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους αλλά συνάμα και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

«Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ» από ιδιωτικούς φορείς

Με ένα δελτίο Τύπου που έχει ως υπέρτιτλο «Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ», όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους π
ρος τον ΕΟΠΥΥ, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης- αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές, επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 2012 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Σκληρή διαπραγμάτευση με τη... διχασμένη τρόικα

Επιδόματα
1. Τα προνοιακά επιδόματα θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια.
2. Πλήρης κατάργηση των εποχικών επιδομάτων και αντικατάστασή τους με ειδικά επιδόματα ανεργίας.
3. Μειώνονται οι δαπάνες για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών.
4. Με

ιώνονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα και διατηρούνται για άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τυφλούς και νεφροπαθείς.
5. Καταργούνται τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ.
http://www.express.gr/news
http://gr.news.yahoo.com   : Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Το (εκ προμελέτης;) πολιτικό έγκλημα διαρκείας των ΚΕΠΑ

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί πλέον στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ) περιγράφει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, ζητώντας παράλληλα νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας θα επαναχορηγείται η σύνταξη/επίδομα αναπηρίας έως την επανεξέταση των αιτούντων ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ.
 Επιτέλους να δοθεί λύση στη βαρβαρότητα των ΚΕΠΑ! 


 

"Η Τρίτη ηλικία πάει στον ...Παράδεισο μέσα από οδυνηρά μέτρα και απαξίωση"

Την 1/10/2012 οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν θα τη θυμούνται ως παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, αλλά σαν μια ιδιαίτερα άδικη, μουντή και επώδυνη μέρα που προμηνύει πλήρη αβεβαιότητα και για τις χρονιές που έρχονται. Τόσο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται όσο και στην οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, οι συνταξιούχοι υποχρεώνονται να καταβάλλουν σχεδόν το ήμισυ των περικοπών αφού για την κυβέρνηση είναι η εύκολη λύση.