Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μαχαίρι στα αναπηρικά επιδόματα

Τα επιδόματα αναπηρίας θα περικοπούν, ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του 2008 προτείνει το υπουργείο Εργασίας που σημαίνει ότι 313 -770 ευρώ που κυμαίνονται σήμερα μετά τις αυξήσεις θα διαμορφωθούν ανάμεσα στα 248 -400 ευρώ.

«Κλειδώνει» σήμερα η κυβέρνηση μέτρα των 11,5 + 2,5 δισ. ευρώ

http://news.disabled.gr/?p=46724 

[Η μείωση των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται πως διασώζεται για φέτος, αφού κρίθηκε ότι τα 200 εκατ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από λειτουργικές δαπάνες.]
-Υγεία-
-Aγριες περικοπές οι οποίες αναμένεται να φτάσουν και τα 2 δισ. ευρώ μέχ

ρι και το 2012 αναμένεται να υιοθετηθούν και στο σύστημα υγείας. Από τον τομέα της υγείας το κονδύλι θα πρέπει να μειωθεί κατά 800 εκατ. ευρώ ώστε να φτάσει 2,03 δισ. από 2,83 δισ. ευρώ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Με βάση αυτή την απαίτηση της τρόικας εξετάζεται να επιβληθεί συμμετοχή των ασφαλισμένων στη δαπάνη νοσηλείας σε αντικατάσταση της αρχικής σκέψης για επιβολή πλαφόν ώς τα 1.500 ευρώ στις ετήσιες δαπάνες υγείας κατά άτομο. Η συμμετοχή θα είναι κλιμακωτή με βάση εισοδηματικά κριτήρια και θα φτάνει το 50% στα συνολικά έξοδα νοσηλείας. Από το μέτρο αναμένεται να εξαιρεθούν (με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια) οι χρόνια πάσχοντες.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ-ΟΙ ΠΙΑ...!!!

Στο κοινωνικό κράτος θα πέσει το βάρος των περικοπών καθώς όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, «έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».
διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://tvxs.gr/news/ellada/stoyrnaras-exoyme-akribotero-koinoniko-kratos-kai-ekei-tha-ginoyn-oi-megalyteres-perikop