Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πώς είναι να ζεις με ΣκΠ (Σκλήρυνση κατά πλάκας); H 21χρονη Ελίντα διηγείται

Η Ελίντα, είναι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, στη συνάντηση νέων της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη ΣΚΠ και είναι μια χαμογελαστή κουκλίτσα με αξιέπαινο θάρρος και δύναμη ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ !

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει και σας προσκαλεί στην Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αιτ/νιας «Η ΕΛΠΙΔΑ», την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στις 9.00μ.μ. στο Αρχοντικό της Λίμνης στο Καινούργιο Τριχωνίδας. Τραγουδούν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (από τα παιδιά από την Πάτρα), Κώστας Αυγέρης, Βασίλης Παϊτέρης και Δήμητρα Καψάλη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, μεταξύ άλλων και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ. Τι μή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες γεύμα.

Η Καλοκαιρινή ψυχαγωγική εκδήλωση των Παιδιών με Αναπηρία των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Η Καλοκαιρινή ψυχαγωγική εκδήλωση των Παιδιών με Αναπηρία των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 20:00 στο θεατράκι του Ο.Λ.ΠΑ. στη Μαρίνα Πάτρας.

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Photo: Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων για το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2013» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, από τα σημεία προπώλησης: βιβλιοπωλείο Discover, δισκοπωλείο Musical και Οπτικά Καραμούζης.

Τιμές εισιτηρίων ανά βραδιά: 10€ και 22€ το ενιαίο για το τριήμερο.

JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2013
Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα: 21.00:
-Groovin’  High
-Nικόλας Αναδολής Τρίο

Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα: 21.30:
Σταύρος Λάντσιας & Κρόταλα «Το Ποτάμι του Χρόνου»

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα: 21.30:
Michel Portal-Vincent Peirani
Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων για το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2013» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, από τα σημεία προπώλησης: βιβλιοπωλείο Discover, δισκοπωλείο Musical και Οπτικά Καραμούζης.

Τιμές εισιτηρίων ανά βραδιά: 10€ και 22€ το ενιαίο για το τριήμερο.

JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2013
Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα: 21.00:
-Groovin’ High
-Nικόλας Αναδολής Τρίο

Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα: 21.30:
Σταύρος Λάντσιας & Κρόταλα «Το Ποτάμι του Χρόνου»

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα: 21.30:
Michel Portal-Vincent Peirani

Alma Zois Patras ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ 13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

1Η ημέρα

Αναχώρηση από την Πάτρα (κάτω μέρος Πλ. Τριών Συμμάχων) στις 7.00 με προορισμό το Πόρτο Χέλι.

Φθάνουμε εκεί μετά από σύντομη στάση στην διαδρομή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό, χαλάρωση, ξεκούραση ή και επίσκεψη στην γραφική πολιτεία.

Συγκέντρωση σε συμφωνημένη ώρα και αναχώρηση για το αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την επίκαιρη κωμωδία – σάτιρα του Αριστοφάνη «ΠΛΟΥΤΟΣ» σε μετάφραση – σκηνοθεσία – μουσική Διονύση Σαββόπουλου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς ηθοποιούς, παρουσιάζει με τον δικό του ευφάνταστο τρόπο τον Πλούτο (388 π.Χ.), τη σάτιρα του μεγάλου ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτη.

Τυφλός ο Πλούτος, κυκλοφορεί ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε, επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Όταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα ο Αριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Αλλά ποιος την ακούει;

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με μια πλειάδα πολύ αξιόλογων ηθοποιών (Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης και Μάκης Παπαδημητρίου) υπόσχεται – αν μη τι άλλο - μια ιδιαίτερη ανάγνωση του Πλούτου, αυτής της διαχρονικά επίκαιρης, πολιτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη.

Αμέσως μετά την παράσταση επιστροφή στο Πόρτο Χέλι.


2Η ημέρα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και επιβίβαση από την Κόστα στο πλοιάριο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μίνι κρουαζιέρα μας σε Ύδρα – Σπέτσες.

Στα δυο νησιά θα έχουμε χρόνο για περιδιάβαση και βέβαια φαγητό και μπάνιο (στο ένα από τα δυό).

Αναχώρηση το απόγευμα σε προκαθορισμένη ώρα και άφιξη στην Πάτρα, μετά από μια σύντομη στάση καθ΄οδόν.

Η συμμετοχή κοστίζει 125€ και συμπεριλαμβάνει τις μεταφορές (Πάτρα-Πόρτο Χέλι-Επίδαυρος-μινι κρουαζιέρα Υδρα-Σπέτσες, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο CLUB COSMOS – PORTO HELI) στο Πόρτο Χέλι με πρωινό και το εισιτήριο της παράστασης (ΖΩΝΗ Β). Αν κάποιος δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση, τότε η συμμετοχή του διαμορφώνεται στα €100.-

Περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχές στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, τηλ 2610-222274 και ώρες 9πμ-4μμ).

Τα μέλη της ομάδας φωτογραφίας του ΣΟΨΥ Πάτρας με την εμψύχωση και τον συντονισμό της εθελόντριας κ.Κακαλή Μαρίας, παρουσιάζουν στους συμπολίτες μας την δουλειά τους.

Η παρουσία σας θα στηρίξει και θα επιβραβεύσει την προσπάθειά τους...
Photo: Τα μέλη της ομάδας φωτογραφίας του ΣΟΨΥ Πάτρας με την εμψύχωση και τον συντονισμό της εθελόντριας κ.Κακαλή Μαρίας, παρουσιάζουν στους συμπολίτες μας την δουλειά τους.
Η παρουσία σας θα στηρίξει και θα επιβραβεύσει την προσπάθειά τους...

Εθελοντική συλλογή από πλαστικά καπάκια νερού και αναψυκτικών

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλοί πολίτες, σύλλογοι, σχολεία κ. α συλλέγουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιαλώσεως ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να συμβάλλουν οικονομικά, στην αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων, που είναι απαραίτητα για πολλούς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τ' αγοράσουν.

Το 16ο Ετήσιο Συνέδριο Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Το συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού το Κλινικό Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Εταιρεία Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Rio, στην Πάτρα από τις 28 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2013.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα όλη η λίστα

Με κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Υγείας καθορίζεται ποιοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δικαιούνται δωρεάν ή με μειωμένη συμμετοχή τα φάρμακα τους .

Δωρεάν φάρμακα δικαιούνται πλεόν οι διαβητικοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα παίρνουν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου εντελώς δωρεάν αλλά και για 100.000 ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή νοσήματα για τους οποίους η συμμετοχή στα φάρμακα μειώνεται από 25% σε 10%. Επιπρόσθετα, πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα θα έχουν άμεσα 50.000 φτωχοί ασφαλισμένοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Η λίστα με τα ονόματα που δικαιούνται δωρεάν φάρμακα προέκυψε από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Οικονομικών και αφορά πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και από κάποια ιδιωτικά φαρμακεία στην περιφέρεια σε συνεργασία με τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους.
Ποιοι δικαιούνται τα φάρμακα τους δωρεάν :

www.idika.gr Βεβαίωση συντάξεων 2013 οδηγίες

την ιστοσελίδα www.idika.gr μπορούν οι συνταξιούχοι των ταμείων ΕΤΕΑ ΤΕΑΔΥ ΤΕΑΠΟΚΑ ΤΕΑΥΕΚ να κάνουν την εκτύπωση της βεβαίωσης συντάξεων για την φορολογική δήλωση 2013 .
Από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης – ΕΤΕΑ ανακοινώνεται ότι οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΑΔΥ θα μπορούν απο τις 10 Ιουνίου 2013 να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων του ΤΕΑΔΥ για φορολογική χρήση στο www.idika.gr
Δείτε τις οδηγίες για την εκτύπωση της Βεβαιώσης συντάξεων 2013 των πρώην Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΕΑΥΕΚ στοwww.idika.gr .

Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα και δόσεις για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Τις κατηγορίες "ευάλωτων πελατών" ηλεκτρικής ενέργειας που δικαιούνται φθηνό ρεύμα ειδικό τιμολόγιο από την ΔΕΗ αλλά και δόσεις για την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ ...See More

Επίδομα τέκνων αλλαγές με δυσκολότερες προϋποθέσεις

Αλλάζουν προς το χειρότερο οι όροι και οι προϋποθέσεις για το επίδομα τέκνων με βάση το νομοσχέδιο για την ΕΛΤΕ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ενώ εγείρονται και ζητήματα αντισυνταγματικότητας από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.
Πιο αναλυτικά, με το νέο νομοσχέδιο τα εισοδηματικά όρια για το επίδομα τέκνων θα υπολογίζονται με βάση «το συνολικό οικογενειακό εισόδημα» αντί του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που ίσχυε έως σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό θα συνυπολογίζονται ως έσοδα που θα κρίνουν εάν μια πολύτεκνη οικογένεια δικαιούται να λαμβάνει επίδομα , τυχόν επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας κ.α. Το ίδιο θα ισχύει και για το ενιαίο επίδομα τέκνων.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τα μέλη , οι φίλοι και οι εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ παρευρέθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στις 7.00 μ. μ. στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα Πατρών, όπου έγινε Εσπερινός και Παράκληση Υγείας για όλους και μετά τις 8.30 μ. μ. πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ¨ΝΕΟΝ¨ η καλοκαιρινή γιορτή του Σωματείου. Το Δ.Σ. γνωστοποίησε στα μέλη ότι θα είναι πάντα δίπλα τους σε ότι τους χρειαστούν, ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλό και χαρούμενο καλοκαίρι με υγεία και δύναμη σε όλους.

δείτε τις φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.facebook.com/media/




ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

1. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σύμφωνα με την παραγρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στην παράγραφο αυτή.

Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Αντίθετα, οσα επιδόματα - βοηθήματα δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικα χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, δεν αναγράφονται στον συγκεκριμένο κωδικό της δήλωσης και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς. Παραδείγματα επιδομάτων που σύμφωνα με την θέση της Διοίκησης δεν αποτελούν εισόδημα, είναι το διατροφικό επίδομα, το επίδομα τυφλότητας, το επίδομα τοκετού, τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κλπ.

Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για τα ΑΜΕΑ:οδηγίες αποζημίωσης πράξεων θεραπείας

Σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα 187 (ΦΕΚ 231/Α /22-09-2005) το ύψος του νοσηλίου των Κέντρων Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας για τα ΑΜΕΑ καθορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου παραμονής των ΑΜΕΑ, στα Κέντρα αυτά .

α) Για παραμονή –ημερήσια φροντίδα οκτώ (8) ωρών καθορίζεται σε 40 ευρώ.
β) Για παραμονή –ημερήσια φροντίδα άνω των οκτώ (8) ωρών καθορίζεται σε 50
ευρώ.
(Στην παραπάνω αποζημίωση περιλαμβάνεται ο χρόνος και τα έξοδα μεταφοράς).

Τα Κέντρα Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ, όπως αναφέρει το ΦΕΚ 789/Β/1993, και ο Ενιαίος Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΦΕΚ 3054/18-11-2012)έχουν υποχρέωση να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών των ΑμεΑ., εντός του ωραρίου παραμονής τους σε αυτό:

Χαράτσι… αλληλεγγύης σε κοινωνικά επιδόματα

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα επιβληθεί φέτος στα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, πολυτέκνους και χαμηλοσυνταξιούχους, παρά το γεγονός ότι τα ποσά αυτά απαλλάσσονται από τη φορολογία εισοδήματος.

Δωρεάν ταινίες μέτρησης σακχάρου .Φάρμακα για Ρευματοειδή νοσήματα συμμετοχή 10%

Εντελώς δωρεάν, χωρίς συμμετοχή, παίρνουν από σήμερα τις ταινίες μέτρησης σακχάρου μισό εκατομμύριο ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Επίσης, από σήμερα μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή νοσήματα -υπολογίζονται περίπου σε εκατό χιλιάδες-, και από 25% που είχαν συμμετοχή στα φάρμακα θα έχουν 10%.

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που αναμένεται άμεσα να εφαρμοστεί για δωρεάν φάρμακα από τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα, και αφορά 50.000 ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύνατοι.

Θέσεις εργασίας από 17 γνωστές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα

Δουλειά στον ιδιωτικό τομέα προσφέρουν 17 γνωστές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα για 580 νεοεισερχόμενους και έμπειρους εργαζόμενους.

ΑΜΕΑ Η Φωνή Σου»: 5η Εκπομπή- Επιληψία – ΑΜΕΑ Λακωνίας – Ομάδα «Αλληλεγγύης» ΣΚΠ– ΚΕΠΑ

Η Μαρίνα Ζεκάκου -Η Ομάδα »Αλληλεγγύης» Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Παναγιώτης Αλεξανδράκης -Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Αμαλία Μαντούβαλου-Πρόεδρος του Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Επιληψία

Με τον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, κο Παναγιώτης Αλεξανδράκη, συζητάμε για τα βασικότερα προβλήματα των ΑμεΑ της επαρχίας και όχι μόνο. Η περικοπή των ποσοστών αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ φαντάζει το σημαντικότερο πανελλαδικά, όπως επιβεβαιώνει και η ασθενής με ΣΚΠ Μαρίνα Ζεκάκου. Η Αμαλία Μαντούβαλου-Αντωνιάδου, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ατόμων με επιληψία, ενισχύει τις καταγγελίες για τα ΚΕΠΑ, γνωρίζοντάς μας την επιληψία, την αντιμετώπιση της κοινωνίας, αλλά και τους τρόπους αντίδρασης, αν κάποιος δίπλα μας πάθει κρίση.

Παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Σαρρής.

ΕΕΑΣΚΠ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΠΟΑμΣΚΠ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΑ ΑμΣΚΠ

Κοινοποιούμε προς ενημέρωση όλων των ΑμΣΚΠ, την απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ, σε σχετικό έγγραφο του Δ.Σ. της ΠΟΑμΣΚΠ  για την συνταγογράφηση συνταγών σε Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Εστάλη στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ, σε μορφή pdf .


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Οργανισμός ΕΟΠΥΥ                                    
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ: Παρακολούθησης και Αξιοποίησης  Ελέγχων
Πληροφορίες: Ν.Οικονόμου
Τηλ.: 210 8110667 FAX: 210 8110694
Ταχ.Δ/νση: Κηφισίας 39,151 23 E-mail: d6@eopyy.gov.gr 

Αθήνα 10-6-2013
Αριθμ.Πρωτ.: 15250


ΠΡΟΣ
Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νεκταρίου 3. 16777
Αθήνα poamskp@otenet.gr 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1 .Γραφείο Προέδρου 2. Γραφείο Γενικού Δ/ντή (Διαβ.έγγραφό σας με αριθμ.πρωτ.898)

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη συνταγογράφηση συνταγών σε άτομα με το χρόνιο νόσημα Σκλήρυνση κατά πλάκας-Πολλαπλή σκλήρυνση»

Σχετικά: Το υπ'αριθμ.πρωτ. 70/22-4-2013 έγγραφό σας.

Σε απάντηση στο ανωτέρω σχετικό, και σε ότι αφορά στην Υπηρεσία μας σας γνοιρίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ
1 .στις συνταγές πρέπει να αναγράφονται μόνο οι ποσότητες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία ενός (1) μηνός το ανώτερο (Π.Λ. 121/2008) και υποχρεωτικά η δοσολογία, ενώ στις περιπτώσεις μειωμένης ή μηδενικής συμμετοχής αυτή πρέπει να αναγράφεται από το θεράποντα ιατρό και να βεβαιώνεται με υπογραφή, εκτός και εάν η συνταγή έχει καταχωρηθεί από τον ιατρό ηλεκτρονικά οπότε δεν απαιτείται υπογραφή και σφραγίδα στο ποσοστό συμμετοχής.
Συνταγές με διορθώσεις δε γίνονται αποδεκτές από τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εκτός εάν υπάρχει αναγραφή των διορθώσεων όπισθεν της συνταγής, με υπογραφή και σφραγίδα του ιατρού.

Στους ασφαλισμένους που ακολουθούν σταθερή επαναλαμβανόμενη φαρμακευτική αγωνή νια τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων, οι ιατροί οφείλουν να χορηνούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας και μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους, κατ' εφαρμονή των διατάξεων του Π.Α. 121/2008. όπως ισχύει, καθώς και συντανές δίμηνης διάρκειας, ενημερώνοντας σχετικά το βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου, όπου τούτο προβλέπεται.

Οι υποχρεώσεις των θεραπόντων και ελεγκτών ιατρών, των συμβεβλημένων Φαρμακοποιών, των ασφαλιστικών ορνανισμών. καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση μη τήρησης τους, διέπονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 121/2008 (Α', 183) ή όπως προκύπτει από τη σχετική Νομοθεσία.

Ως «υπερσυνταγογράφηση» νοείται η συνταγογράφηση μεναλύτερης ποσότητας φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από αυτή που απαιτείται για την κάλυψη και θεραπεία ορίσμένου χρόvou. σύμφωνα με τη δοσολογία που αναγράφεται στην Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος για τη συγκεκριμένη πάθηση ή η χορήγηση θεραπείας, μη εναρμονισμένης με τα εκάστοτε ισχύοντα βεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς και η αναγραφή περισσότερων παρακλινικών εξετάσεων από αυτές που απαιτούνται στα πλαίσια της διαγνωστικής διαδικασίας βάσει των διαγνωστικών πρωτοκόλλων από γιατρό ειδικότητας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ιατροί σχετικής  ειδικότητας με την πάθηση οφείλουν να χορηγούν  επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας στους πάσχοντες με Σκλήρυνση κατά πλάκας-Πολλαπλή σκλήρυνση με ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που απαιτείται για την κάλυψη και θεραπεία τριών μηνών.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ
  Π.ΛΙΤΣΑ


Συγκλονίζει η παρέμβαση καθηγητή για το αυτιστικό παιδί που κρατούν δεμένο

Η φαρμακευτική αγωγή και ο εγκλεισμός σε μια ψυχιατρική κλινική απλά θα καταστείλουν τον οργανισμό και τις συμπεριφορές σου. Μετά τι;

Αγαπητέ μαθητή μου, το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να σου ζητήσω συγνώμη, γιατί οι αίθουσες του σχολείου αντικαταστάθηκαν από ψυχιατρικές κλινικές και τα εκπαιδευτικά εργαλεία από ψυχοφάρμακα και ιμάντες ακινητοποίησης.

Το ξέρω πως νιώθεις μόνος, δυστυχισμένος και απορείς γιατί. Κανένας ιμάντας δεν μπορεί να ακινητοποιήσει την απορία, την λύπη, τον θυμό, την αγανάκτηση, την εξαγρίωσή σου για έναν κόσμο που σε βλέπει σαν ξένο και χρόνια σε έχει αλυσοδεμένο και φιμωμένο με ένα σύστημα χωρίς ουσιαστικές δομές, που σε εμποδίζει να τους δείξεις τις δυνατότητές σου.

Συγνώμη αγαπητέ μαθητή μου, γιατί τις γέφυρες που χτίσαμε μαζί για να γνωρίσεις τον κόσμο μας, λίγοι διαβήκαν.

Συγνώμη αγαπητέ μαθητή μου, που φοβάται ο κόσμος μας να γνωρίσει και να αγαπήσει το δικό σου κόσμο.

Αγαπητέ μαθητή μου, εύχομαι να ανταμώσουμε ξανά πάνω στα γεφύρια μας με τα γέλια, τη ζωντάνια και τις χαρές σου.

Αγαπητέ μαθητή μου σ' ευχαριστώ γιατί εσύ κι όλοι όσοι βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού ήσασταν οι καλύτεροι δάσκαλοί μου για να κατακτήσω τις μέχρι τώρα γνώσεις μου και να γίνομαι καλύτερος.

«Τουρισμός για όλους», δηλαδή για 72.000

Η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα γίνεται από τα ΚΕΠ και θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία για εργαζομένους και 10.000 για συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» 2013-2014, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. για 72.000 δικαιούχους.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο χρονικές περιόδους, από τον Ιούλιο του 2013 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τις 31 Μαΐου 2014. Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής διαμορφώνονται ως εξής:

• Μεμονωμένα άτομα: 16.000 ευρώ.
• Οικογένειες: 28.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
• Πολύτεκνοι: 35.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
• Άτομα τρίτης ηλικίας: χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Εύβοια

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ», στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Άνεργους που ανήκουν στις παρακάτω Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες:
Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα,
Γυναίκες Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια,
Γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας,
Άτομα με αναπηρία.

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα.

Τηλε-Αρπακτές, PRISMA+, SPECIAL OLYMPICS και λοιπά ευτράπελα


Τα επιδόματα που θα φορολογηθούν!!! - newsitamea

Όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.

Όσα από τα επιδόματα – βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους πατρινούς γιατρούς του Ιδρύματος


Νέα κινητοποίηση για την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ανακοίνωσε το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Πατησίων».

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε καταιγισμό δημοσιεύσεων αναφορικά με το κλείσιμο των μικρών νοσοκομείων στην Αθήνα.

Διαμαρτυρια και επιδοση επιστολης για αλλαγη του κεβα-ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓYHΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΠ


Bραδιά για τους άστεγους των Αθηνών ( 27/6 "Φλοράλ" Εξάρχεια 8μμ )


Νέος Κύκλος Σπουδών για το Πρόγραμμα "Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία"

Αιτήσεις μέχρι 28/6/2013

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία» αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην κατάρτιση όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση και την ψυχολογία φορέων για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης.

http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/show_programs.php?catID=all&prID=173

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Στα πλαίσια της ψυχαγωγίας και της καλλιέργειας δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και φίλων της, η ΕΕΑΣΚΠ πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι με κατάληξη την Ερατεινή για μπάνιο και δροσιά. Μια Κυριακή με εξαντλητική ζέστη, αλλά γεμάτη χαμόγελο και ανεμελιά ! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ, που μας στήριξαν σε αυτή τη δραστηριότητά μας και μας συγκίνησαν με τα πολλά μπράβο και ευχαριστώ τους , που καταφέραμε έστω και για λίγο να τους κάνουμε να ξεχαστούν από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Αυτό μας ωθεί να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο με γνώμονα την αγάπη και την κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσά μας και υποσχόμαστε ότι θα υπάρχουν ανάλογες δράσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή όλων μας !

δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.facebook.com/media/




ΕΚΠΑ – Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ – ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Εκπαιδευτικά Προγράμματα Βραχείας Διάρκειας για Ενήλικες Πολίτες