Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ




ΘΕΜΑ: ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

…Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος από τη φύση του να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρό του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλα αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά, απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμά  τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί τους!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την Ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑμεΑ.
 Για το 2015 ο ΟΗΕ αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα στην ένταξη των ΑμεΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ανθρώπων με Αναπηρία. .
Οι εποχές που οι κοινωνίες απέρριπταν τα Άτομα με Αναπηρίες και υιοθετούσαν τις πιο απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντί τους έχουν βέβαια παρέλθει.
Τώρα πλέον έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτό από όλους (διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, κοινωνικούς φορείς κ.α.) ότι τα άτομα αυτά έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις (όταν μπορούν να τις εκπληρώσουν) με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η θεμελιώδης αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται κάθε χώρα.
Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.

 Ο εθελοντισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία. Συνδυάζει τα στοιχεία της ελεύθερης βούλησης και επιλογής με την ένταξη σε ένα πρόγραμμα δράσης. Ως ελεύθερη απόφαση είναι προσωπική υπόθεση, είναι τρόπος ζωής και ατομική πειθαρχία.
 
Είναι ο έρωτας για τη βοήθεια και τη στήριξη της ανάγκης των άλλων και αποτελεί το δείκτη τού πολιτισμού μιας κοινωνίας.
 
Κανένα κράτος δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη συνεισφορά των εθελοντών, ατομικά ή συλλογικά, με τυπικές ή άτυπες μορφές. O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας.
Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.
 
Η ΕΕΑΣΚΠ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και θα διαμοιράσει φυλλάδια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το πρωί  με την πρωτοβουλία και αρωγή των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας, που εξασκούν την πρακτική τους εργασία στην ΕΕΑΣΚΠ.
 
Στην ΕΕΑΣΚΠ υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής !
Σας προσκαλούμε να στηρίξετε το εθελοντικό μας έργο,  τονίζοντας ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
 
Με εκτίμηση                                                                                                                                                     Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ

 

    

Αξίζει να αγαπάς… Ένα διαφορετικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ το Δεκέμβριο του 1992.
Η αγάπη, είναι μια μαγική λέξη που θα πρέπει να είναι πρώτη στο λεξιλόγιο όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα όλων όσων ασχολούνται με την ειδική αγωγή.
Και δεν είναι μια απλή λέξη. Είναι μια λέξη που δεν πρέπει μόνο να τη λέμε, αλλά και να την αισθανόμαστε και να την εννοούμε…
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και ίσως πάρετε μια ιδέα…
https://www.youtube.com/watch?v=zFWr-CKMWGY
Αξίζει να αγαπάς… Ένα διαφορετικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Δεκέμβριος 1, 2015 Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία…
e-mesara.gr|By Super User

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΘΕΜΑ: Εξαιρετική επιτυχία η έγκριτη επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ

 
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.
  Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Πολιτείας.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από την συντονίστρια της εκδήλωσης και εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργό του Σωματείου κα Σοφία Αττάρτ και ακολούθησε η ομιλία-χαιρετισμός της Προέδρου κας Μαργαρίτας Καραγιώργου, όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ καθώς και για θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ και ευχαρίστησε ξεχωριστά τους καλεσμένους για τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.


  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κος Δημήτρης Πελεκούδας, η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών και μέλος του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Κατερίνα Γατοπούλου, ο Ιατρός Παθολόγος ,Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. Λιμένα Πατρών κος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας και Επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Γωγώ Παπαθανασοπούλου, ο Γ.Γ. της ΜΚΟ Φροντίζω και συντονιστής του προγράμματος «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα-Πρόγραμμα "Είμαστε Όλοι Πολίτες"» κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η εμπνεύστρια της Διαδικτυακής Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ και μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαρίνα Ζεκάκου και ο καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Ματσούκας.



  Ακολούθησε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας, Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο με θέμα : “Απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις ασθενών με ΣΚΠ”.

   Η ενημέρωση συνεχίστηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Ηλεκτροφυσιολογίας στο Εργαστήριο Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη με θέμα: “Η ηλεκτροφυσιολογική διάγνωση και η προγνωστική της αξία για τη ΣΚΠ στην εποχή της μαγνητικής τομογραφίας” και έκλεισε την ενημέρωση ο Διδάκτορας Κλινικός Νευροψυχολόγος στο  Ιατρείο Μνήμης- Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λάμπρος Μεσσήνης με θέμα: Νευροψυχολογική εκτίμηση και αποκατάσταση γνωστικών λειτουργιών  στη ΣΚΠ”.

  Ακολούθησαν ερωτήσεις-συζήτηση προς τους ομιλητές από τους παρευρισκόμενους.   


  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές , χυμοί και διάφορα εδέσματα και έκλεισε με ελαφρύ δείπνο.

 

  Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και η είσοδος ήταν ελεύθερη προς όλους.


  Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς της πολιτείας, καθώς και τους έγκριτους επιστήμονες ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Συγχαίρει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» για την άψογη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων. 

 Επίσης, εύχεται ολόψυχα σε όλους, Καλές Γιορτές με Υγεία και Δύναμη!



Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.