Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ - "ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ"

Η ΕΕΑΣΚΠ  ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας Φύλων,Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη και στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο θα παρευρίσκεται στον ΕΣΠΕΡΟ στην Πλατεία Γεωργίου και θα προβεί σε συλλογή ειδών ,όπως τροφίμων και υποδημάτων για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων και της Δημοτικής Ιματιοθήκης του Δήμου Πατρών.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού)από τις 09:00-15:00 να έρθετε κοντά μας , να  επικοινωνήσουμε-μιλήσουμε και να διαθέσετε ότι μπορείτε για την επιτυχία της δράσης της ΕΕΑΣΚΠ.

 Είμαστε εθελοντές και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με δύναμη και ελπίδα.  Πιστεύουμε ότι :"Όλοι Μαζί Μπορούμε Περισσότερα"
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


Επισυνάπτεται η Πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού Δήμου Πατρών
                       

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

«Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά»
 
Με το μήνυμα αυτό, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας Φύλων, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη, προσκαλεί όλες τις ΜΚΟ και τις ομάδες εθελοντισμού σε μία ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, στις 5 Δεκεμβρίου 2012 από 09:00-15:00 στον  Έσπερο στην Πλατεία Γεωργίου.

        Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, με την επιστολή μας αυτή, προβαίνουμε στην κινητοποίηση όλων των εθελοντικών οργανώσεων καθώς και των πολιτών εθελοντών, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Στην προσπάθειά μας αυτή, η συμβολή σας θα ήταν σημαντική με το να μας διαθέσετε είδη τροφίμων και υποδήματα (ανδρικά & παιδικά) - ανάλογα με τη δυνατότητά σας – έτσι ώστε να ενισχύσουμε την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου μας και τη Δημοτική μας Ιματιοθήκη.

Η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας και η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Για κάποιους όμως είναι απελπιστική. Πολλές οικογένειες που ζουν στο Δήμο μας, στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη επιβίωσης.

Αν ενώσουμε όλοι τα χέρια δίνοντας ένα ελάχιστο δείγμα αγάπης και ανθρωπιάς στο συνάνθρωπο, θα έχουμε κατορθώσει κάτι πολύ σημαντικό! 

        Η γιορτή του εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους!



                 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

               ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ,

       Μ.Κ.Ο, ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

      & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

         ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΡΟΥΒΑΛΗ
 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΑμεΑ .

"Ανάπηροι κατέθεσαν τα τεχνητά τους μέλη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη"
ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, μ' αυτή τη λεζάντα, πρέπει να κοινοποιηθεί παντού. Στο διαδίκτυ
ο, στις ιστοσελίδες των ξένων ΜΜΕ, στον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του ..

.Θεού, στήν Κομισιόν, στο Συμβούλιο της Ευρώπης (που "γιορτάζει" σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων), ενδεχομένως στον ίδιο τον ...Χριστό, στην αρχισυνταξία του Βιβλίου Γκίνες, στα ΓουΪκιλικς, στα μέηλ των παιδιών του Σαμαρά, του Κουβέλη, του Βενιζέλου και των τριακοσίων της σημερινής Βουλής, προς απόδειξη ότι η Ελλάδα μπήκε πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης.
Τους ανάπηρους ρε ξεφτίλες, τους ανάπηρους....
https://www.facebook.com  Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ENVIRONMENT.GR
 

ΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Μιά σκάρτη ντουζίνα άνθρωποι με αναπηρία, με όπλα τους τον αποφασιστικό νου και την εμπνευσμένη φαντασία, κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν το πλέον ηχηρό μήνυμα αντίστασης την φετινή “ελληνική” 3η Δεκεμβρίου – Ημέρα ατόμων με αναπηρία, επιτυγχάνοντας πολλαπλάσιο επικοινωνιακό αποτέλεσμα από το συνολικό των πάμπολλων καθιερωμένων – θεσμικών εκδηλώσεων της Ημέρας συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης “κεντρικής” που διοργάνωσε η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ. Ο λόγος για την φέρουσα το όνομα “Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ – Μηδενική Ανοχή” ομάδα ακτιβιστών με αναπηρία, επίλεκτα μέλη της οποίας επισκέφτησαν τον προαύλιο χώρο της ελληνικής βουλής το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου για να ... καταθέσουν το δικό τους “μέρισμα” στην υπόθεση της σωτηρίας της ταλαιπωρούμενης πατρίδας...

Τι έκαναν οι ευρηματικοί ακτιβιστές, τι κατέθεσαν; Προφανώς όχι χρήματα, μιάς και τα τελευταία αποτελούν συναλλακτικό μέσο προς εξαφάνιση για τις λεγόμενες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ελλείψει χρημάτων λοιπόν, κατέθεσαν τα βασικά “εργαλεία” που υπηρετούν το δικαίωμα στην στοιχειωδώς αυτόνομη διαβίωση των ΑμεΑ, ήτοι τεχνητά μέλη, αμαξίδια και λευκά μπαστούνια. Μιά συμβολική πράξη χλεύης – όπως οι ίδοι στο σχετικό δελτίο τύπου της την χαρακτηρίζουν – απάντηση στο απύθμενο θράσος της εξουσίας που “μας πιέζει να μετάσχουμε στην υπόθεση εθνικής σωτηρίας με αντάλλαγμα την κοινωνική μας αξιοπρέπεια”.

ΕΟΠΥΥ Φυσικοθεραπευτές δεν θα εκτελούν Παραπεμπτικά

Παύουν από 1η Δεκεμβρίου να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές , διεκδικώντας αμοιβές που δεν τους έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Μάιο καθώς και τις παλαιότερες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις φυσιοθεραπείες και στη συνέχεια να προσκομίζουν στον ΕΟΠΥΥ τις αποδείξεις, μαζί με παραπεμπτικό, για να τους καταβληθεί η δαπάνη.
 

Σε ποιους θα δοθεί το οικογενειακό επίδομα

Η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω Taxisnet είναι ένας από τους απαραίτητους όρους για την καταβολή του επιδόματος στήριξης τέκνων.
πηγή http://andounis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3.html

Κατάργηση της Κλιμακωτής χρέωσης Κοινωνικο τιμολογιο της ΔΕΗ σε περισσότερους

Πλήρη κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης (ανάλογα με την κατανάλωση), στα οικιακά τιμολόγια του ηλεκτρικού, εφαρμογή λύσης τύπου εισπρακτικών εταιριών για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, διεύρυνση των δικαιούχων για το Κοινωνικο Οικιακο Τιμολογίο και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ενέργεια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υποστηρίξτε τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας της γραμμής 1069 με ένα απλό τηλεφώνημα!



Ο ΟΤΕ μας παραχώρησε το νούμερο 901 11 150 150, με σκοπό να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό των 50.000 ευρώ που απαιτούνται, για την συνέχιση λειτουργίας της 24ωρης γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, στελεχωμένη από 7 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, για το έτος 2013.

Καλέσετε στο 901 11 150 150 από σταθερό ΟΤΕ, από 29/11/2012 έως και 04/02/2012, θα χρεωθείτε με το ποσό των 3,68 ευρώ/κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπου το 84% εξ’ αυτού του πόσου, θα προσφερθεί στην οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, για την επίτευξη του στόχου μας.
https://www.facebook.com/events/ --------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για την γραμμή υποστήριξης 1069
--------------------------------------------------------